Ik dacht: nog even snel voordat ik naar Ghana vertrek dit receptje met jullie delen. Want: FLUFF van WHEY♥

Fluff van whey

Ja het kan, HET KAN. Ik dacht eerst dat je alleen deze delicious eiwit-met-lucht kon maken met caseïne-eiwit, en wel hierom.
Maar dat is niet waar! Je kunt dus ook gewoon zo’n goddelijke bak volumevoer maken met whey eiwit, of zoals ik deed: met Smart Protein van Body&Fitshop! Dit betekent: veeeeeeel meer mogelijkheden! Yesss.

Mijn lievelings

Fluff is tegenwoordig mijn lievelingseten. Ik eet dit dus het allerliefst elke dag. Als lunch, als ontbijt, of gewoon als snack. Behoorlijke snack, dat wel, want het wordt namelijk altijd een ENORME bak. Maar dat betekent dus ook: enorm veel heerlijkheid. Wie wil dat nou niet?

fluff whey eiwit protein
Het is net een luxe ijscoupe toch?

Dit wil je maken!

Met zo’n bak eiwit-met-lucht kan je echt alle kanten op: ik gooi er door wat ik voor handen heb. En het is altijd lekker! In het receptje van vandaag doe ik peer en kokos: prima combi!!

Dit heb je nodig

  • 8 ijsklontjes
  • 1 scoop Smart Protein (ik gebruikte smaak ‘coconut milkshake’)
  • 75ml magere melk
  • 1 bevroren peer
  • kokos flakes
  • optioneel een kwart theelepelte xanthaan gom: dan wordt je fluff wat steviger. Maar het hoeft niet!
  • keukenmachine
  • handmixer
  • grote kom (bijvoorbeeld een slakom)

Aan de slag

  1. Mix in je keukenmachine de ijsklontjes en bevroren peer tot gruis. Echt klein maken hoor, anders heb je straks grote brokken ijs in je fluff = niet lekker.
  2. Voeg de melk, de Smart Protein en eventueel de xanthaan gom toe en laat je keukenmachine nog even mixen.
  3. Schep de romige massa die is ontstaan in een grote kom (GROTE kom, geloof me).
  4. Mix met een handmixer (wel zo’n elektrische natuurlijk) ongeveer 5 minuten, totdat je fluff zo ongeveer is verdubbeld in volume.
  5. Schep je fluff in een bakje en strooi wat kokos flakes erover.
  6. Hopla! Klaar is je delicious maaltje!!

Voor de fitgirls: 1 portie bevat 235 calorieën

Elke dag fluff kan best hoor! En eet gerust de hele bak leeg: qua calorieën hoef je het niet te laten!!! Delen mag ook. En je kunt er op doen wat je hartje begeert: noten, cacao, fruit, alle soorten superfood 🙂 the sky is the limit!! 3.5.3208

Dus lekker aan de slag met Whey eiwit, Caseïne eiwit of Smart Protein: want je kan van ALLES fluff maken!!
Jongens, hier nog een extra receptje: liefde-voor-fluff♥  of probeer anders deze eens: fluff-met-acai♥

Heb je al wel eens dit ongelofelijk lekkere goedje gemaakt/ gegeten? NEE?! Doe het echt! Het is lekker.

Liefs! Nora

Omarm die stalker in je en volg me!
Bijvoorbeeld op INSTAGRAM, of FACEBOOK. De 1000 volgers op Instagram heb ik gehaald! #goals. Maar ik bungel nog een beetje op het randje, dus volg me! Vind ik leuk.

9 antwoorden
  1. Kim
    Kim zegt:

    Dankjewel voor dit recept! Whoo ik was gek van Fluff vroeger!
    Heb het zojuist gemaakt, maar ik heb in plaats van die heerlijk uitziende fluffige massa, een veel te luchtige massa met allemaal luchtbelletjes erin.. Enig idee hoe dit kan? Heb 5 minuten gemixt, misschien is dat net iets te lang?
    Ik heb de ijsklontjes weggelaten (heb helaas geen keukenmachine of blender waar ik die mee kan crushen) en heb bevroren druiven gebruikt.
    Ga het de volgende keer proberen met minder melk en een bevroren banaan, maybe that will do the trick

    Beantwoorden
    • Nora
      Nora zegt:

      Hai Kim! Lekker he, die fluff!
      Dat van die luchtbelletjes heb ik ook wel eens… volgens mij komt het doordat je dan teveel melk hebt gebruik (dat luistert nogal nauw!) Volgens mij is 5 minuten mixen prima! Dat doe ik meestal op gevoel. Ik merk vaak dat als ik bevroren fruit gebruik, dat m’n fluff dan veel steviger is!
      Als je caseine gebruikt, ipv whey, dan lukt het meestal ook beter. En om je fluff (van whey of smart protein) steviger te maken kan je ook Xanthaan gom gebruiken! Ik koop dit bij de Sligro.
      Laat je me weten of je 2e poging beter lukt?
      Maar zelfs mét luchtbelletjes vind ik fluff nog super lekker 😉
      Liefs! Nora

      Beantwoorden
      • Kim
        Kim zegt:

        Dankjewel voor je reactie en tips 🙂
        Ik kwam erachter dat ik de vorige keer 100 ml melk had gebruikt, dat zou het inderdaad kunnen zijn. Heb het nu geprobeerd met 75 ml melk en de fluff is idd al wat lobbiger. Nu was mijn banaan al bijna helemaal ontdooid, dus hij kán nóg beter! Maar gelukkig is deze fluffige substantie ook met wat luchtbelletjes inderdaad te lekker om te laten staan.
        De volgende keer wordt ie gewoon perfect! En anders wordt het een retourtje Sligro! #streber

        Beantwoorden
          • Kim
            Kim zegt:

            Heb nog geen nieuwe poging gewaagd, maar, ik zag wel dat je xanthaan gom ook bij de AH kunt kopen!

          • Kim
            Kim zegt:

            Poging 3
            …..is gelukt!!
            (En blij dat ie is! :D)

            Met 65 ml melk en bevroren bosbessen (dus zonder xanthaangom)! Ongeveer 3 min met de mixer.

            Ooohh jammie, wat een genot!! Heer-lijk!

            Moet ‘m wel snel opeten want merk dat er dan alsnog luchtbelletjes in komen. Misschien een overbodige vraag, maar het mixen op welke stand doe je dat?

          • Nora
            Nora zegt:

            Jeeeeee!! Wat goed!! Ja, het blijft niet lang ‘stevig’… Je kunt het ook niet bewaren jammergenoeg….
            Tegenwoordig mix ik niet eens meer! Ik laat het gewoon wat langer in m’n keukenmachine draaien, dan wordt het net zo luchtig! #lui
            Maar bij mij lukt het ook de ene keer beter dan de andere keer hoor, geen idee hoe het komt. Maar het blijft lekker!! (heb net nog een bak op 🙂 )
            Tof dat het gelukt is! xxxx

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] is overigens ook zeer instagram-proof om te ontbijten met FLUFF! Of iets (maakt niet uit wat) met acai! Iets spannender dan het ‘ordinaire’ bammetje […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.