Hoi!! Ik ben er weer met een recept!
Mijn ‘goede voornemen’ is om wat meer structuur op m’n blog te krijgen. Zo wil ik elke week (aan het einde van de week, liefst vrijdag) een recept plaatsen. Kijken hoe lang ik het volhoud 😉

Vandaag een best makkelijk recept, waarmee je toch een beetje de show steelt. Wat laten we wel wezen: SHINEN en er niet veel voor hoeven doen is LEUK.

Loempia craving

Eens in de zoveel tijd heb ik zin in loempia’s. Vroeger was ik een sucker voor die kraampjes waar ze Vietnamese loempia’s verkopen. Maar als ik nu denk aan die vetput waar ze uit komen, sla ik die toch maar over.
In plaats daarvan maak ik ze gewoon zelf! Uit de oven, dat scheelt A. in calorieen, B. in frituurlucht in huis en C. in schuldgevoel als je er 5 op hebt.

Loempia’s uit de oven

The sky is the limit bij loempia’s. Je kan er van alles in doen: vlees, vis, of je houdt ze vegetarisch met lekker veel groente!

Oosterse loempia's uit de oven. Recept.

Zin in zoete loempia’s met appel? Check dit recept!
Of liever borrel-loempia’tjes uit de oven? Kijk dan hier!

Wat heb je nodig (voor 12 loempia’s)

  • 18 vellen filodeeg (die vind je in het vriesvak bij Albert Heijn)
  • een zak wokgroente van 400 gr (ik gebruikte Thaise wokgroente)
  • nog wat extra groente als je dat lekker vindt (ik deed er een broccoli door)
  • een kipfilet
  • een scheutje woksaus (kijk zelf maar even welke smaak je lekker vindt. Ik gebruikte teriyaki van Conimex)
  • chilisaus om in te dippen (geen leven zonder chilisaus)

Aan de slag!

  • Laat de filodeegvellen ontdooien (Doe dit onder een vochtige theedoek, zodat de vellen niet uitdrogen).
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Wok de kip (in stukjes).
  • Doe de groente er bij (de broccoli had ik van te voren even gekookt) en wok dit een paar minuten.
  • Doe een scheutje woksaus er door en laat nog 3 minuten op het vuur staan (wel een beetje roeren).
  • Rol de loempia’s (zie fotosessie hier onder)
  • Leg de loempia’s op een bakblik en bak ze ongeveer 25 minuten (totdat ze een beetje goudbruin zijn. Loempia-bruin dus).
  • Klaar!! Niet meteen je tanden in zetten, want: HEET!
loempia rollen stap 1

Leg een velletje filodeeg voor je. Doe midden op het vel een lepel van het wok-mengsel.

loempia rollen stap 2

Klap de onderste rand van het filodeeg naar binnen. En vouw daarna de zijranden ook naar binnen (over de groente heen).

loempia rollen stap 3

Rol de loempia op.

Loempia rollen stap 4

Knip een ander vel filodeeg doormidden en rol een half vel om je loempia heen. Dit is nodig om je loempia iets steviger te maken. Geloof me.

Oosterse loempia's uit de oven. Recept.

Ik krijg instant zin in die goud-bruine, knapperige units. Wat jij?

Ik zoek trouwens nog vulling-ideeën voor m’n loempia’s: heb je een tip??

Liefs! Nora

Oja trouwens…
Interactie is gezellig, daar houden bloggers van. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAM, of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 500 volgers #goals. Leuk als ik je daar tegenkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.