Nora Schenk portret

Over mij…

Lang, heel lang geleden, woonde er een meisje in Amsterdam. Dit meisje was nog student. En ze was te dik. Ze at veel chocola en dronk ook veel bier (soms zelfs een combinatie van deze twee). Dit meisje hield niet van koken, in plaats daarvan at ze ’s avonds tosti’s, kant-en-klaar-noodles en oven-pizza’s.

Sporten deed dit meisje heus wel. Af en toe een lesje bij de vrouwen-sportschool om de hoek, maar hier sprankelde ze niet van fitheid en power. Liever zat dit meisje bij vrienden of in de kroeg, uiteraard met een biertje én een sigaret. Want ja, dit meisje rookte.

Het zal je niet verbazen, maar dit meisje ben (was!!) ik.

En ik was niet ongelukkig, ik had het zelfs best leuk! Maar op een dag voelde ik me dik en ongezond. Ik wilde wat fitter zijn en wat meer energie hebben om te kunnen shinen in het leven.

Geïnspireerd door m’n moeder (thanx mam) ben ik begonnen met hardlopen. Eerst kleine stukjes, niet volgens een schema of programma, maar gewoon naar eigen inzicht. Ik rende een stukje, en wandelde een stukje, ik rende wat langer, en wandelde steeds minder. In het begin ging dat echt niet fijn, ik zwoegde en zweette en vervloekte elke f*cking straattegel die ik tegenkwam. Gezellig hè? Maar ik zette door.

Daarbij was ik ook eens kritisch gaan kijken wat ik nou eigenlijk allemaal at. Oioioioi, ik kwam erachter dat ik behoorlijk ongezond en vet at. Ik ben vanaf dat moment wat bewuster gaan eten: tuuuuurlijk nog wel chocola, maar nu 1 of 2 stukjes in plaats van 1 of 2 repen.

Na een paar maanden merkte ik al verschil: het hardlopen ging steeds fijner! Als ik ging hardlopen samen met een hardloop-mattie kon ik nog gewoon praten! Ik had nooit gedacht dat ik een uur (een uur!!) achter elkaar kon rennen!! Ik voelde me TE GEK!! Door de combi van normaal eten en sporten werd ik fitter en uiteindelijk ook 15 kilo lichter. Ja echt.

Nu, anno 2017, heb ik inmiddels 4 marathons en meerdere halve marathons gerend, bezit ik een racefiets waar ik vaak op toer (ook tochten van 135km!), heb ik zelfs drie keer een kwart-triatlon gedaan en voel ik me sterker en beter dan ooit! Koken is nu zelfs een hobby van me!! Ik wil NOOIT MEER dik en lui zijn 😉

Ik wil iedereen laten weten hoe leuk het leven is als je een beetje sport en lol hebt, daarom ben ik deze blog begonnen.

Miles & More gaat over hardlopen, wielrennen, food en alles wat daarmee te maken heeft, in de vorm van nieuws, tips, hersenspinsels, weetjes, recepten, etc.

Betekent dit dat ik ook alles weet over hardlopen, wielrennen en eten? NEE! Ik ben geen topsporter, geen chefkok, geen health-freak. Ik ben niet bijzonderder dan wie dan ook. 

 

Mijn blog Miles & More zal ik wekelijks – en later misschien wel dagelijks – vullen met interessante, grappige en leuke info, over hardlopen, wielrennen, food, een beetje Crossfit, handige tips en eigenlijk alles waar ik blij van word.

 

Veel leesplezier! En het zou te gek zijn als je me laat weten wat je er van vindt!

 

Liefs!

Nora

 

5 antwoorden
  1. Paul Smit
    Paul Smit zegt:

    De metamorfose van het lelijke eendje naar de mooie, sierlijke zwaan. Daar heeft deze ontboezeming wel iets van weg. Ik ken je pas een maand en sta dus versteld van je verleden. Nu heb ik al eerder tegen je gezegd dat je een leuke vent hebt getroffen en daar doe je natuurlijk alles voor om hem te behouden (hahaha). Maar ff serieus, heel goed wat je doet. Naast al je andere kwaliteiten blijkt dat je ook nog prima kunt schrijven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.