Aangenaam!

Mijn naam is Nora. Je mag ook Noor zeggen, dat doen er veel. Welkom op mijn blog!
Je bent in het ‘over Nora’ gedeelte terecht gekomen, dan wil je vast meer over me weten. Ok, let’s go!

Terug in de tijd

Lang, heel lang geleden, woonde er een meisje in Amsterdam. Dit meisje was nog student. En ze was te dik. Ze at veel chocola en dronk ook veel bier (soms zelfs een combinatie van deze twee). Dit meisje hield niet van koken, in plaats daarvan at ze ’s avonds tosti’s, kant-en-klaar-noodles en oven-pizza’s.

Sporten deed dit meisje heus wel. Af en toe een lesje bij de vrouwensportschool om de hoek, maar hier sprankelde ze niet van fitheid en power. Liever zat dit meisje bij vrienden of in de kroeg, uiteraard met een biertje én een sigaret.

Het zal je niet verbazen, maar dit meisje ben (was) ik.

En ik was niet ongelukkig, ik had het zelfs best leuk! Maar op een dag voelde ik me dik en ongezond. Ik wilde wat fitter zijn en wat meer energie hebben om te kunnen shinen in het leven.

En actie!

Geïnspireerd door m’n moeder (thanx mam) ben ik begonnen met hardlopen. Eerst kleine stukjes, niet volgens een schema of programma, maar gewoon naar eigen inzicht. Ik rende een stukje, en wandelde een stukje, ik rende wat langer, en wandelde steeds minder. In het begin ging dat echt niet fijn, ik zwoegde en zweette en vervloekte elke f*cking straattegel die ik tegenkwam. Gezellig hè? Maar ik zette door.

Daarbij was ik ook eens kritisch gaan kijken wat ik nou eigenlijk allemaal at. Oioioioi, ik kwam erachter dat ik behoorlijk ongezond en vet at. Ik ben vanaf dat moment wat bewuster gaan eten: tuuuuurlijk nog wel chocola, maar nu 1 of 2 stukjes in plaats van 1 of 2 repen.

Na een paar maanden merkte ik al verschil: het hardlopen ging steeds fijner! Als ik ging hardlopen samen met een vriendin kon ik nog gewoon praten! Ik had nooit gedacht dat ik een uur (een uur!) achter elkaar kon rennen. Ik voelde me TE GEK. Door de combi van normaal eten en sporten werd ik fitter en uiteindelijk ook 15 kilo lichter. Ja echt.

Nora na de finish zevenheuvelenloop

koffie in de zon in Garderen

Nu, anno 2021, heb ik inmiddels 4 marathons en meerdere halve marathons gerend, bezit ik een racefiets waar ik momenteel veel te weinig op toer (vroeger deed ik nog tochten van 135km!), heb ik zelfs drie keer een kwart-triatlon gedaan en voel ik me sterker en beter dan ooit. Koken is nu zelfs een hobby van me. Ik wil NOOIT MEER dik en lui zijn. 

Ik wil iedereen laten weten hoe mooi het leven is als je een beetje sport, van het leven geniet en vooral lol hebt.

Miles & More begon als een blog over hardlopen, wielrennen, food en alles wat daarmee te maken heeft. Betekent dit dat ik ook alles weet over hardlopen, wielrennen en eten? NEE! Ik ben geen topsporter, geen chefkok, geen healthfreak. Ik ben niet bijzonderder dan wie dan ook. 

Inmiddels schrijf ik over alle avonturen – en doodnormale belevenissen – die ik meemaak. Want ik hou van schrijven.

Maar wat doe je eigenlijk echt?

Na mijn middelbare schooltijd op het Coornhert Gymnasium in Gouda studeerde ik Logopedie aan de Hogeschool van Utrecht. Ok, eigenlijk studeerde ik eerst twee jaar Tandheelkunde in Amsterdam, maar ik faalde. Toen had ik geen idee wat ik nou eigenlijk wilde met mijn leven, dus heb ik eerst een seizoen in een feestcafé in Lloret de Mar gewerkt. Eerst als propper, later achter de bar.

Maar toen dus logopedie. Omdat ik al vrij snel door had dat ik niet graag voor een baas werk, kocht ik me na mijn studie in bij een maatschap in Weesp. Daar heb ik bijna tien jaar als zelfstandig logopedist gewerkt.

Maar in 2018 was mijn motivatie als logopedist weg. Ik upgradede mijn liefde voor schrijven, deed een aantal opleidingen en schreef me in bij de KvK als tekstschrijver. Eind 2018 verkocht ik mijn logopediepraktijk en ging fulltime aan de slag als freelance tekstschrijver. Mijn beste idee ooit, al zeg ik het zelf.

super spontaan geposeerd
Fotoshoot Runner's World

Er is ook liefde

In 2018 ben ik getrouwd met de man van mijn dromen: Jur. We leerden elkaar kennen tijdens een hardloopwedstrijd in Weesp. Dat moest dan wel meant-to-be zijn toch?

Met Jur woon ik in het oh zo mooie en vooral gezellige centrum van Weesp. De restaurants, kroegjes, de Vecht en de goede sfeer op straat maken deze stad zo geweldig. Heb je een dagje niks te doen? Maak een tripje naar Weesp! De historische binnenstad, toffe winkeltjes – met persoonlijke benadering – en knusse terrassen zullen je blij maken, echt!

Naast ons mooie huis in Weesp hebben Jur en ik ook een boshuisje op de Veluwe; een heerlijke plek waar we elke keer als we er zijn een vakantiegevoel hebben. Midden in de natuur, frisse lucht, lange wandelingen. Perfect.

En in maart 2021 krijgen we een huisgenoot: Golden Retriever Mollie. To be continued 🙂

5 antwoorden
  1. Paul Smit
    Paul Smit zegt:

    De metamorfose van het lelijke eendje naar de mooie, sierlijke zwaan. Daar heeft deze ontboezeming wel iets van weg. Ik ken je pas een maand en sta dus versteld van je verleden. Nu heb ik al eerder tegen je gezegd dat je een leuke vent hebt getroffen en daar doe je natuurlijk alles voor om hem te behouden (hahaha). Maar ff serieus, heel goed wat je doet. Naast al je andere kwaliteiten blijkt dat je ook nog prima kunt schrijven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.