Op veler verzoek heb ik HIER voor jullie het recept van mijn nieuwe verslaving: proteïne fluff!
Geloof me, dit is zo lekker!! En echt sport-voer!! Want zo’n heerlijke bak proteïne fluff zit vol met eiwitten (20 gram!!), vult ENORM en heeft weinig calorieën! Win win win!!
Proteïne fluff maak je (uiteraard 🙂 ) met eiwitpoeder. Maar let op! Niet met whey eiwit, maar met caseïne…

Het verschil tussen Whey en Caseïne

Whey is denk ik het meest bekende en meest gebruikte eiwitpoeder. Ik maak er shakes, koekjes en pannenkoeken van. Whey wordt sneller door het lichaam opgenomen dan alle andere eiwitpoeders, zelfs sneller dan normaal voedsel.
Whey eiwitpoeder is een voedingssupplement afkomstig uit (melk)wei. Melkwei is een bijproduct van koemelk en ontstaat door het stremmen van melk tijdens het kaas maken. Wanneer je de melk in een kaasdoek of theedoek uitknijpt, is het waterige gedeelte dat je opvangt de wei (=whey). Onttrek je het water hieruit, dan hou je eiwitpoeder over.

Caseïne is het deel dat in de wrongel (de “kaas”) overblijft in de theedoek/kaasdoek bij het maken van kaas uit melk. Koemelk bestaat voor 20% uit whey en 80% uit caseïne. Caseïne is het goedje dat de wrongel zijn dikte geeft: daarom is het perfect om lekkere dikke proteïne fluff van te maken!!

Caseïne geeft een langzame afgifte van eiwitten (waar whey juist voor snelle afgifte zorgt). Veel sporters gebruiken whey na de training wanneer de behoefte aan snelle proteïne groot is. Caseïne wordt vaak voor het slapen gebruikt om de spieren gedurende de nacht zo lang mogelijk van proteïne te voorzien.

Mijn lievelingscaseïne

Voor mijn nieuwe lievelings snackje (fluff ♥) gebruik ik Micellar Casein Perfection van Body en Fitshop. Dit poeder geeft de fluff een dikke, romige (bijna slagroom!!) structuur: just the way I like it!! Ik heb de smaak ‘vanille’, want dan kan ik zelf met topping en andere gekkigheden het zo lekker maken als ik zelf wil.

Proteïne fluff recept

Nu dan tijd om zelf aan de slag te gaan!! Ik zal het receptje geven van de ‘basis’ fluff. Dan kan je zelf kijken wat je er nog meer doorheen/ op/ tussen/ onder wilt doen. Het is trouwens wel belangrijk dat je de instructies precies opvolgt *kijkt streng*. Want anders wordt je fluff te dun en vloeibaar = niet lekker!!

Wat heb je nodig?

  • 1 scoop Micellar Casein Perfection (= 25 gram)
  • 100ml melk (ik gebruik magere melk, kan ook met andere soorten melk: jij kiest!!)
  • 10 ijsklontjes
  • zoetstof (als je net zo’n zoetekauw bent als ik. Anders niet natuurlijk.)
  • keukenmachine/ blender
  • handmixer
  • grote kom

Nog iets: sommige mensen gebruiken Xanthaan Gom (piepklein beetje) om de fluff NOG DIKKER te maken. Dit hoeft niet hoor!! Maar als je het toevallig in huis hebt: doe er maar door! (ik moet de persoon nog tegenkomen die ’toevallig’ Xanthaan Gom in huis heeft 🙂 )

Aan de slag!

  • Doe de ijsklontjes in een blender of keukenmachine en mix ze tot gruis.
  • Vervolgens doe je de melk en de scoop caseïne erbij (en eventueel de zoetstof en Xanthaan Gom. Hoeft niet hè.)
    Dan blend je nog even flink.
  • Het spulletje doe je daarna in een grote kom (geloof me, je hebt een GROTE kom nodig, het verDRIEvoudigt tijdens het mixen).
  • Mix met een handmixer ongeveer 5 minuten tot je een heerlijke, dikke, romige massa hebt.
  • Top het met whatever you like. En eten maar. Wedden dat je niet de hele bak op kunt?
proteine fluff recept Miles&More
Alles in de keukenmachine.
proteine fluff recept Miles&More
Laat de keukenmachine even z’n werk doen.
proteine fluff recept Miles&More
En dan de handmixer erin.
proteine fluff recept Miles&More
Het groeit.
proteine fluff recept Miles&More
Tadaaa, klaar!
proteine fluff recept Miles&More
Fluff met kokossnippers
proteine fluff aardbeien miles&more
Fluff met aardbeien!
proteine fluff chocola miles&more
Fluff met cacao!

Voor alle fitgirls onder ons, hier de voedingswaarden van deze bak goddelijkheid:

120 calorieën
7 gram koolhydraten
0 gram vet
24 gram eiwit

Ik doe graag kokossnippers op m’n fluff. Of ik mix er (in plaats van een aantal ijsklontjes) wat bevroren fruit door (bijvoorbeeld bosbessen of aardbeien).

Ziet er lekker uit hè? Krijg je er al zin in? Of heb je al wel eens proteïne fluff gemaakt?

Liefs! Nora

Omarm die stalker in je en volg me!
Bijvoorbeeld op INSTAGRAM, of FACEBOOK. De 1000 volgers op Instagram heb ik gehaald! #goals. Maar ik bungel nog een beetje op het randje, dus volg me! Vind ik leuk.

9 antwoorden
  1. Monique | Freud and Fries
    Monique | Freud and Fries zegt:

    Hey Nora, wat tof dat je ook bezig bent met protein fluff! Echt enorm lekker hè! Overigens kún je het ook maken met whey (in plaats van caseïne). Ik dacht eerst ook van niet, maar heb het nu zelf al verschillende keren geprobeerd (check m’n laatste Insta-posts maar eens). Dat betekent dus… NOG MEER variaties, woehoe!

    Beantwoorden
  2. Anoniem
    Anoniem zegt:

    Hey Nora

    Zou ik in plaats van eiwit poeder ook scandishake gebruiken? Dat is ook poeder alleen heeft het dan meer calorieën, zou dat werken?

    Beantwoorden
    • Nora
      Nora zegt:

      Hee goedemorgen! Ik heb eigenlijk nog nooit van scandishake gehoord… Maar ik zou het gewoon proberen als ik jou was! Als het niet lukt dan drink je het alsnog gewoon op toch 🙂
      Ben benieuwd of het lukt, laat je het me weten?
      Groetjes! Nora

      Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] het kan, HET KAN!! Ik dacht eerst dat je alleen fluff kon maken met caseïne eiwit, en wel hierom. Maar dat is niet waar!! Je kunt dus ook gewoon zo’n goddelijke bak volumevoer maken met whey […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.