,

Roze fluff

Hee, past dit bij Valentijnsdag of niet?? Roze fluff!! Je bedenkt het niet! 😉

Fluff liefde♥

De oplettende lezer weet waarschijnlijk dat FLUFF mijn favoriete eiwit-snack is. Ik plaatste al eerder wat recepten:
→ Zo maak je proteine fluff
→ Fluff van whey proteine.
→  Acai eiwit fluff.

Ik eet fluff meestal als lunch, op een dag dat ik sport: om net even wat meer eiwitten binnen te krijgen. Maar eigenlijk is de grootste reden dat ik het eet: het is gewoon lekker. En het vult ENORM.

Roze fluff

Maar nu, lieve kinders, heb ik ROZE fluff gemaakt.
Roze is mijn lievelingskleur (naast goud, zilver en glitters) en fluff is mijn lievelingseten. 1+1= roze fluff!!

Je kan het eens proberen als je zin hebt. Hoeft niet. Ik kan het wel aanbevelen.

roze fluff met rode bietjes

Wat heb je nodig?

  • 2 bevroren (voorgekookte) rode bietjes
  • 75ml magere melk (mag ook halfvol, of vol. Of karnemelk. Wat JIJ wil)
  • 1 scoop eiwitpoeder (caseine, whey, smart protein: kan allemaal!! Ik had vanille smaak)
  • beetje zoetstof (weglaten als je geen zoetekauw bent)
  • optioneel: mespuntje xantaangom (dan wordt je fluff lekker dik!)
  • keukenmachine/ blender
  • handmixer

Aan de slag!

  • Doe de bevroren bietjes in een blender of keukenmachine en mix ze tot gruis.
  • Doe de melk en de scoop eiwitpoeder erbij (en eventueel de zoetstof en Xanthaan Gom. Hoeft niet hè.) en blend nog even flink.
  • Doe het spulletje over in een grote kom (geloof me, je hebt een GROTE kom nodig, het verDRIEvoudigt tijdens het mixen).
  • Mix met een handmixer ongeveer 5 minuten tot je een heerlijke, dikke, romige massa hebt.
  • Strooi erover whatever you like. En eten maar. Of zeg maar gerust: bunkeren. Want het is VEEL.
roze fluff met rode bieten

Roze fluff met roze teennagels.

Liefde gaat door de maag, maar dit hoef ik mijn Valentijn (= Jur ♥) niet voor te zetten. Die maakt altijd grapjes over fluff, hoewel hij het zelf ook wel eens eet, met mij 🙂

Maar als je nog nooit fluff hebt gemaakt: doe maar eens. Je moet alles een keer geprobeerd hebben toch? #yolo

Gebruik jij eiwitpoeder? En wat maak je dan?

Liefs! Nora

4 antwoorden
  1. Laurien
    Laurien zegt:

    Hoi,

    Ik heb de fluff voor het eerst gemaakt met 25g micellar casein perfection strawberry en water toegevoegd. 1 schep is 93 kcl en van heel de massa wat ontstaat eet ik een klein bakje. Klopt het dat je dan voor 1 portie nog minder kcl kan rekenen? Lijkt me dan wel toch? Khoor het graag van je!
    Groetjes laurien

    Beantwoorden
    • Nora
      Nora zegt:

      Hai Laurien! Wat leuk dat je ook aan de fluff bent! Lekker he?
      Je kunt alle ingrediënten halveren, dan heb je de helft minder fluff (en de helft minder calorieën!).
      Als je wel het hele recept maakt, maar bijvoorbeeld maar een kwart van de fluff op eet, dan heb je maar een kwart van de calorieën!
      Heb ik zo je vraag beantwoord? Eet smakelijk! Liefs, Nora

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.