naar Ghana met Albert Heijn

Je raadt het nooit: ik heb weer wat gewonnen!! En geen misselijke prijs: Ik heb een reisje naar Ghana gewonnen!!

Ik ga naar Ghana!!!

Ik kan me voorstellen dat je denkt: ‘Hoe heb je dit nu weer voor elkaar gekregen, geluksvogeltje?’
Hier het hele verhaal:

Albert Heijn Foundation

Op de site van de Appie zag ik een oproep: Wie wil er mee met de Albert Heijn Foundation (ik wist ook niet dat AH een Foundation had) naar Ghana?
Je kent misschien wel die (plastic) bakjes met tropische fruitsalades bij de Albert Heijn. Die ananassen, mango’s en papaja’s uit deze salades komen uit Ghana. AH werkt samen met Ghanese boeren, zodat het fruit ter plaatse wordt gezaaid, geoogst, gesneden en verpakt. Dit levert best wat werkgelegenheid op in Ghana. De boeren en de medewerkers wonen in dorpen vlakbij de plantages, maar daar ontbreekt het soms aan (goed) drinkwater, sanitaire voorzieningen en scholen voor de kinderen… En daar komt Albert Heijn Foundation to-the-rescue!! Want deze foundation heeft putten aangeboord, leidingen gelegd en scholen gebouwd!! Puik gedaan.

In een soort motivatiebrief heb ik aan de AH geschreven waarom IK de aangewezen persoon ben om mee te gaan naar Ghana. Ik drukte op ‘verzenden’ en een half uur later was ik het al weer vergeten. Want hoe groot is de kans dat je wint?
Eind maart kreeg ik een telefoontje: IK MOCHT MEE!! Ongelofelijk. Ik heb dus een superVETTE reis gewonnen!!

mangobomen Ghana AH Appie Albert Heijn

Voorbereidingen

Er komt nog best wat bij kijken, naar zo’n reisje naar West-Afrika. Ook al is het maar 5 dagen. Waaaat?! Ja, we gaan maar 5 dagen…. Maar wel 5 volgeboekte, superdrukke dagen. 
Allereerst moest ik natuuuuuurlijk mijn reisgezelschap ontmoeten: 6 andere lucky bastards en nog 3 mensen van de Albert Heijn horen bij de club. Op een feestelijke avond in april hebben we kennis gemaakt, onder het genot van een shitload aan mango-, papaya-, kokos-, en ananas-stukjes uit, je raadt het al: Ghana.
Toen moest ik nog inentingen fixen. Dat was nog best een gedoetje (2 keer bij het Tropencentrum geweest). Uiteindelijk ben ik 4 inentingen verder, heb ik 13 malariapillen en ben ik uitgebreid voorgelicht over muggen en alle enge ziektes die deze insecten overbrengen. Dus ik heb ook maar meteen Deet aangeschaft. En zonnebrandcrème (factor 30). 
Er moest ook een visum geregeld worden. Thank god was daar Fimmy (ja dat is een naam) van de Appie: zij regelt ALLES voor ons. Ideaal.
Het enige wat ik nu nog moet doen is m’n koffer inpakken… Maar WAT moet ik aan?? Bikini mee? Slippers of sneakers? Of allebei? Sportkleding? Trui? Lastig.

Ghana

5 dagen Ghana… Ik vertrek dinsdag. Ik zou zelf NOOIT dit land hebben uitgekozen als vakantiebestemming. Maar dit is wel een unieke kans!! We bezoeken 3 verschillende plantages, maar gaan ook langs bij verschillende projecten van de Albert Heijn Foundation en rijden met de bus door ongerepte natuur naar prachtige plekken. De hotels waar we slapen schijnen fantastisch te zijn (ik was in eerste instantie bang dat we in plaggenhutten zouden slapen 🙂 ) 
Dit kan niet anders dan fantastisch worden toch? 

naar Ghana met Albert Heijn

Ik hou jullie op de hoogte!! Via Facebook en Instagram zal ik komende week foto’s en updates plaatsen!!

Mèèèn wat spannend: met een groepje (zo goed als) vreemden 5 dagen naar Afrika. Ik ben best zenuwachtig: maar vooral omdat ik niet kan wachten!! Joehoeeeee!! Ghana here I come!!!

Liefs! Nora

 

11 antwoorden
 1. Jennifer
  Jennifer zegt:

  Wat tof joh! Echt jammer dat ik die oproep niet heb gelezen, anders had ik zeker weten meegedaan. Jammer dat je Ghana nooit als vakantie land zou kiezen, maar geloof me na je reis ga je jezelf afvragen wáárom je nooit naar Ghana had gewild 😉 Wanneer vindt de reis plaats? Ik ga je volgen hoor!

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   De ‘wedstrijd’ stond ook een beetje verstopt in een mail van AH.. Ik ga dinsdag weg en we zijn zaterdag alweer terug… Best kort dus! Ben jij al vaak in Ghana geweest? Hoe ben jij daar ooit opgekomen om naar Ghana te gaan? Ik ga ook even op je site kijken, leuk!!

   Groetjes,
   Nora

   Beantwoorden
   • Jennifer
    Jennifer zegt:

    Ah dat verklaard het haha, ik krijg sowieso geen mail van AH. Wel snel al joh! Ja wel kort, maar snap wel dat ze jullie (jullie zijn met meer toch?) ook niet zomaar een paar weken laten gaan of zo. Kost ook wat 😉 Echt supertof dat jullie die plantages gaan bekijken. Ik wil ook nog een keer naar een cacaofarm van Tony’s, niet dat het heel bijzonder zal zijn (ze zien er allemaal hetzelfde uit) maar gewoon omdat het “van Nederlandse bodem” is. Ik ben vier keer in Ghana geweest. Eerste keer voor vrijwilligerswerk, mijn vriend ontmoet en inmiddels heb ik een bedrijf waarmee ik samenwerk met lokale Ghanezen. Ik ga in oktober terug voor drie maanden stage.

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] was natuurlijk mijn trip naar Ghana! Samen met de Albert Heijn Foundation ontdekte ik de mango- en ananasfarms van Blueskies (die maken die kant-en-klare bakjes fruit van de […]

 2. […] jullie hier al konden lezen, mocht ik met de Albert Heijn Foundation op reis naar Ghana! Het was maar een kort […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.