Op het moment dat ik dit schrijf, lig ik languit op de bank (okee, half-zittend-half-liggend, want ik moet natuurlijk wel typen) te relaxen. Ik probeer m’n zenuwen voor morgen onder controle te houden.
Want morgen is M-day. De dag van de Rotterdam Marathon 2017.

Uiteraard stond mijn afgelopen week compleet in het teken van ‘mijn’ marathon.
Ik heb alle online artikelen die ik kon vinden over het rennen van een marathon nog een keer doorgelezen. Ik weet nu werkelijkwaar alles over voeding, taperen, glycogeen stapelen en rustig van start gaan.

De route en het route filmpje van het parcours heb ik wel 3 keer bekeken. Ik heb de marathon in Rotterdam ook al 3 keer gelopen, dus je zou verwachten dat de route me enigszins bekend voor moet komen. Gelukkig heb ik het oriëntatievermogen van een goudvis: ik heb meestal geen idee waar ik me bevind, ik volg gewoon Jur/ Google Maps/ bordjes. In het geval van de marathon morgen, volg ik gewoon de andere hardlopers #goedplan

Ik dacht: ik maak vandaag alvast mijn weekoverzichtje. Want: leuk. En dan kan ik een apart verslag van mijn Rotterdam Marathon 2017 maken. Als ‘ie eenmaal achter de rug is….

Maandag ♥ 3 april

De maandag begon lekker rustig. Ik deed eigenlijk vrij weinig! Oja, ik werkte wat dossiers uit #saai
De rest van de dag werkte ik op de praktijk en ’s avond deed ik precies: NIKS. Lekker op de bank met Monster ♥

Monster zit lekker lelijk te wezen op de bank

Wat loop je nou te LOERRRREN?! (ik hield iets te eten omhoog, zodat Monster lief zou kijken).

Dinsdag ♥ 4 april

Ik begon m’n dag met een paar cliënten op de praktijk.
Tussendoor had ik weer even een uurtje vrijgemaakt om naar Henk de Shiatsu-man te gaan. In de categorie ‘baadt het niet dan schaadt het niet’ pak ik dus alles aan om enigszins pijn-vrij (blessure vrij?) aan de start van de marathon te staan.
Na Shiatsu voelde ik me weer wat krokkie (ik kan het niet beter omschrijven dan ‘krokkie’) en had ik weer een beetje buikpijn. Dat zal wel met alle ‘energie-stromen’ en ‘meridianen’ te maken hebben #iklulookmaarwat

’s Avonds ging ik (natuurlijk met Jur) naar de atletiekbaan in Amsterdam ZuidOost, voor een training van Ricardo (Jim was in Zuid-Afrika voor een hele Ironman #respect). Deze baantraining was eigenlijk de laatste echte training voor zondag. Maar ik heb het lekker rustig gehouden: 4 x 1200 meter op wedstrijdtempo, met tussendoor 200 meter dribbelen. Goed te doen.
En m’n hiel hield zich goed!! Jeeeee! Achteraf (thuis) wel pijn. Maar toen kon ik lekker rollen en koelen.
Dus dit zijn positive vibes voor zondag!!

foto shoot met buddies Rotterdam Marathon 2017

Fotoshoot met marathonbuddy’s Lily en Janke 🙂

Woensdag ♥ 5 april

Over vandaag kan ik lekker kort zijn: ik werkte, ik at vanalles en ik bakte kwarkbollen!

kwarkbollen recept voor hardlopers

Donderdag ♥ 6 april

Ik begon de dag lekker productief achter m’n computer. Flink wat dingen kunnen afstrepen van mijn to-do-list. Hiephoi.
Omdat ik nu echt aan het taperen ben en dus niet te veel mág trainen, besloot ik op de fiets naar Amsterdam te gaan, om toch wat te bewegen. Ik had namelijk afgesproken met vriendinnetje Sophie (nu hoogzwanger!), om lekker koffie te drinken en gezellig bij te kletsen.
We spraken af bij Bar Moustache aan de Utrechtsestraat (ongeveer 45 minuten fietsen (op de stadsfiets) vanuit Weesp, maar dankzij de enorme tegenwind op de heenweg deed ik er wat langer over…). Einde van de middag nam ik weer afscheid van Soof: volgende keer dat ik haar zie is waarschijnlijk bij de kraamvisite 🙂

Tegenwind naar Amsterdam...

Tegenwind naar Amsterdam… Zweet stond op m’n rug…

Vrijdag ♥ 7 april

Vrijdag is altijd een drukke dag op de praktijk… Veel te doen, dus dan gaat de dag wel lekker snel voorbij!
Toen ik thuis kwam wachtte er nog 1 laatste ’training’ op me. Nou ja, niet echt een training. Jim noemt het: ‘wel spierbelasting, maar geen trainingsprikkel.’

Ik rende samen met Jur 30 minuten heeeeeel rustig. Echt heerlijk!! Voelde ook goed. Yes!! Met dit goede gevoel ga ik dus naar Rotterdam! #halleluja

Laatste rondje voor Rotterdam Marathon 2017

Zaterdag ♥ 8 april

Vandaag dus. Ik heb NIKS gepland. Zit intens chill op de bank dit te typen. Straks ga ik nog even m’n nagels lakken, want: ik wil wel SHINEN natuurlijk. En dan nog even rustig een rondje door Weesp wandelen, om de onrust uit m’n lijf te krijgen.

Ik heb m’n spulletjes voor morgen al (bijna) allemaal klaargelegd. Ik kocht deze gelletjes van Torq bij Bijvoet: heb 6 verschillende smaken uitgekozen voor de afwisseling 🙂 Leuk trouwens: bij Bijvoet kan je al deze smaken proeven in de winkel!! Dan stuiter je de deur uit 😉

gelletjes voor tijdens de marathon

Dit was het. Mijn pre-marathon-week. Morgen is het zover!!
Rotterdam Marathon 2017.

Ben ik er klaar voor? Nee.
Heb ik er zin in? Ja!

Plan van aanpak: ik ga ‘gewoon’ rennen. En genieten. Ik ga niet letten op tijd of snelheid. En vooral niet letten op mogelijke pijntjes….
Hopelijk red ik het tot de finish.

Je hoort het van me!!

Liefs! Nora

7 antwoorden
 1. Sophie
  Sophie zegt:

  Ik weet zeker dat je het gaat redden! Alleen al op wilskracht en adrenaline. Zet ‘m op chickie en vergeet vooral niet te genieten.

  ❤ (hoogzwangere) Soof xx

  Beantwoorden
 2. Judith
  Judith zegt:

  Succes Nora!!! Ondanks die blessure heb je je zo optimaal mogelijk voorbereid en gekeken naar wat wel ging. Ik gun je morgen een ‘fijne’ marathon (is een marathon fijn?!!) , waarin je kunt genieten en met een lach de finish haalt!

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Dankjewel, wat lief!! Op het einde kon ik eigenlijk niet echt meer genieten… Maar na de finish (met een biertje in de zon) genoot ik DES TE MEER!!
   Een marathon is bijzonder om mee te maken! xx Nora

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.