,

Açai eiwit fluff | Recept

eiwit protein fluff met acai

Fluff time!!

Ja mede fluff liefhebbers, ik heb weer een creatief fluffje gemaakt!!
Inmiddels is bekend dat ik DOL ben op proteine fluff. Mèèèn wat is dat lekker!! En het toffe van fluff is: je kan het zo gek maken als je zelf wilt!! Vandaag deed ik er açai (in poedervorm) doorheen!

proteine fluff acai

Wat is açai?

Açaipoeder wordt gemaakt van de açaibes (spreek uit als: ‘assa-ie bes’ en niet zoals ik dacht ‘aa-kaj-bes’). Deze donkerpaarse besjes groeien vooral in het Amazonegebied van Zuid-Amerika. Açai is al een tijdje VET HIP: op Instagram zie ik dagelijks meerdere açai -bowls, -smoothies en -ijsjes voorbij komen. Er zal dus wel iets speciaals zijn aan dit poeder, als iedereen er zo weg van is.

Ik ging op internet op zoek naar de (gezondheids)voordelen van dit knalroze poeder. Zo kwam ik er achter dat de açaibes een hoge concentratie antioxidanten bevat. Aha. Nu weet ik eigenlijk nog niks.
Maar het schijnt dus dat al die antioxidanten het verouderingsproces van het lichaam vertragen en dat ze de huid jong en gezond houden! Wowie, top spulletje dus!! Ik word namelijk ook steeds ouder, snap je?
Ik, extreem gevoelig voor aantrekkelijke RECLAME PRAATJES, heb meteen een bak açaipoeder aangeschaft 🙂 Bij Body&Fit shop.

Açai eiwit fluff

Açai eiwit fluff | Recept
Recipe Type: proteine powerrr!
Author: Nora
Prep time:
Total time:
Van een bak fluff wordt iedereen blij. En met wat açaipoeder er doorheen ben je helemaal goed (lees: hip) bezig!!
Ingredients
 • 10 ijsklontje
 • 75ml magere melk
 • 1 scoop Smart Protein (ik gebruikte vanille smaak)
 • 1 eetlepel açaipoeder
 • eventueel een kwart theelepeltje xanthaan gom (dan wordt de fluff iets fluffie-er, maar het hoeft niet hoor!)
 • kokosflakes (of andere toppings, maar ik ga erg lekker op kokosflakes)
 • keukenmachine
 • handmixer
Instructions
 1. Mix in je keukenmachine de ijsklontjes tot gruis. Echt klein maken hoor, anders heb je straks grote brokken ijs in je fluff = niet lekker.
 2. Voeg de melk, de Smart Protein, de açaipoeder en eventueel de xanthaan gom toe en laat je keukenmachine nog even mixen.
 3. Schep de romige massa die is ontstaan in een grote kom (GROTE kom, geloof me).
 4. Mix met een handmixer (wel zo’n elektrische natuurlijk) ongeveer 5 minuten, totdat je fluff zo ongeveer is verdubbeld in volume.
 5. Schep je fluff in een bakje en strooi wat kokos flakes erover.
 6. Hopla! Klaar is je açai eiwit fluff!! Wegwerken die bak!!
Notes
Eigenlijk proef je de açai niet eens in deze fluff…. ALs je wat poeder ‘los’ proeft, dan is het een beetje zuur. Het geeft wel een fantastisch mooie roze kleur aan de fluff!!

Je gaat me toch niet vertellen dat je nog steeds geen fluff hebt gemaakt?? DOE HET NU!! Bedank me later.

Liefs! Nora

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Oja… Elke dag fluff kan best hoor! En eet gerust de hele bak leeg: qua calorieën hoef je het niet te laten!!! Delen mag ook. En je kunt er op doen wat je hartje begeert: noten, cacao, fruit, alle soorten superfood ? the sky is the limit!! Voedingswaarde Portie: 1 Calorieën: 235 Vet: 7 Koolhydraten: 19 Suiker: 1 Natrium: 3 Eiwitten: 23 3.5.3208 Dus lekker aan de slag met Whey eiwit, Caseïne eiwit of Smart Protein: want je kan van ALLES fluff maken!! Jongens, hier nog een extra receptje: liefde-voor-fluff♥  of probeer anders deze eens: fluff-met-acai♥ […]

 2. […] is overigens ook zeer instagram-proof om te ontbijten met FLUFF! Of iets (maakt niet uit wat) met acai! Iets spannender dan het ‘ordinaire’ bammetje met kaas ? Waar ontbijt jij meestal […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.