SPIbelt review blog miles&more

Hip heuptasje

Wie had gedacht dat ik ooit nog met een heuptasje zou lopen? En dat ik er nog blij mee ben ook? 😉 Ik ren met een SPIbelt and I’m proud of it!!

Bij het woord ‘heuptasje’ denk ik meteen aan die foute Sjonnies in een glimmend trainingspak, met matjes in hun nek, een vies snorretje. Was het in de jaren 80 dat zo’n moeilijk-lelijk heupKRENG hip was?? Vroeger tijdens de avondvierdaagse liep ik er ook mee. Al mijn fruitella’s en pakjes wicky zaten er in, jawel. Dat was zo ongeveer begin jaren 90. 
Fouter dan een heuptas bestaat eigenlijk niet. En toch heb ik er weer één! 

Vlak voor de marathon (die ik liep in Rotterdam) bedacht ik me ineens: Hoe ga ik mijn energy-gelletjes en telefoon meenemen? Tijdens de (lange duur-)trainingen had ik steeds een belt om met waterflesjes, daarbij zat ook een UNIT voor m’n telefoon en gels. Maar deze belt was ik niet van plan om te doen tijdens de marathon, want: water onderweg, en geen zin om 42 kilometer lang met waterflesjes te zeulen…
Dus ik struinde internet af, op zoek naar de oplossing voor al mijn spullen… En ik vond: de SPIbelt!!

SPIbelt review blog miles&more

Wat is de SPIbelt?

In een notendopje kan ik deze heupriem als volgt omschrijven:

Een heuptasje waar verbazingwekkend veel in past!

De band van de riem is elastisch en je kunt ‘m op maat maken, past iedereen dus. Het tasje is oprekbaar, dat betekent dat je er echt vanalles in kwijt kunt! Ik deed er mijn telefoon (iPhone 6) en 4 (vier!!!) energy gels in tijdens de marathon! EN een sleutel en een pinpas. Oja en paracetamol. En het mooie is: tijdens het rennen voelde ik de SPIbelt niet eens zitten!!

SPIbelt staat trouwens voor Small Personal Items belt. Om alles in kwijt te kunnen wat je hartje begeert. Een heuptasje, maar dan 2.0.

Superhandig!

Voordat ik zo’n handige SPIbelt aanschafte, rende ik heus niet altijd met mijn handen vol… Zoals ik al eerder schreef gebruik ik dus en belt met waterflesjes tijdens mijn lange duurlopen. Dat is ook echt wel nodig, want als je langer dan een uur rent is water (of sportdrank) onderweg ZEER WELKOM.
Als ik in de winter hardloop, dan doe ik mijn telefoon vaak gewoon in de zak van mijn jack. Maar in de zomer, als het echt warm is en ik in een short en een hemdje loop, dan heb ik dus geen zakken om iets in kwijt te kunnen. Tot nu toe gebruikte ik dan een band om mijn (boven-)arm om m’n iPhone en sleutel in te doen. Best handig, er is alleen 1 minpuntje (esthetisch gezien): je krijgt namelijk een WITTE BAND om je arm!! Mehhhhh!! Ik wil natuuuuuurlijk mooie egaal-bruine armen, niet zo’n witte plek halverwege.

Maar nu heb ik dus mijn hippe heuptasje!! En sinds ik die heb gebruik ik het voor elk loopje, kort of lang 🙂

Wat gebruik jij tijdens het hardlopen voor je spulletjes? Wel eens van de SPIbelt gehoord?
Aanradertje hoor! #tipvanNoor #doeerwatmee

Liefs! Nora

spibelt review marathon

Foto: www.spibelt.nl

6 antwoorden
 1. Cindy
  Cindy zegt:

  Bedankt voor de tip! Loop idd bij warm weer met een belt met unit en waterflesjes en vandaag dan met een band om m’n arm (nog geen witte plek ?)

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Hahaha, graag gedaan! Nog een paar loopjes met band om je arm (en deze felle lentezon) en die witte plek zit er gegarandeerd in 😉 Lang leve de SPIbelt! xx

   Beantwoorden
 2. Wendelien
  Wendelien zegt:

  Zo vlak voor de marathon weet ik ook nog niet wat ik meeneem: m’n hardloopvestje (S-lab), m’n spibelt, óf m’n flipbelt. Ik denk dat het de laatste wordt. Daar kan net even wat meer in en het zit lekkerder met al die gelletjes. Je hebt niet alles in 1 bult nl…. Maar ik twijfel nog. Ook over wat ik verder aantrek??. Zucht.

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Oh ja, dat zijn serieuze dilemma’s… Die flipbelt ken ik alleen van plaatjes: die zit dus lekker!
   Wanneer is je marathon? Goed het weerbericht in de gaten houden… Maar dan nog, ik snap je twijfels… Succes!!! xx

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.