Ja die maakte ik. De lekkerste appeltaart OOIT.
En dat die appeltaart ZO LEKKER was, kwam door 2 geheime ingrediënten…..

Oehhh spannend.

recept lekkerste appeltaart ooit

Geheime ingrediënten

Ik zal deze cliffhanger meteen kapotspoileren:
De geheime ingrediënten zijn citroenrasp (door het deeg) en custardpoeder (door de appelstukjes). Zo. En nu kappen met dat sneaky gedoe.
Tijd om een taart te bakken.

Appels plukken (met of zonder toestemming)

De appels voor deze lekkerste taart ooit, plukte ik gewoon langs de kant van de weg!! Let op: ik deed dit een beetje onopvallend, omdat ik niet wist of de appelboom van iemand was…
Ik was namelijk al heel vaak langs deze boom gerend, en al weeeeeeken zag ik rijpe appels hangen en op de grond liggen enzo. Maar niemand leek er iets mee te doen! Nou ja! Zonde!
Dus zo kom ik aan mijn appels.

appels plukken voor de lekkerste appeltaart ooit

Ik heb al eens eerder een recept voor appeltaart gedeeld. Is dit dan appeltaart-spam?
Ik denk het wel. Maar het is gewoon mijn lievelingstaart. 
En deze taart is ZO LEKKER dat ik per ongeluk al de halve taart op had (niet in m’n eentje hoor. Hoewel me dat ook wel was gelukt) toen ik me ineens bedacht dat ik ook nog een foto moest maken. 
Dus daarom hier een afgekloven stuk taart: (hahaha #foodporn)

een heerlijk stuk zelfgemaakte appeltaart!!! ook appeltaart bakken? lees recept!

Recept voor de lekkerste appeltaart ooit

Wat heb je nodig?
  • 1 citroen (geheim ingrediënt nr.1!)
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g basterdsuiker
  • 175 g koude boter
  • 50 g rozijnen
  • 1 kg appels (ongeveer)
  • 1 el custard (geheim ingrediënt nr.2!)
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 el kristalsuiker
  • beetje maizena
  • een ei (losgeklopt)
Aan de slag!!
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Laat de rozijnen wellen in lauw water.
  • Boen de citroen, rasp de gele schil en pers hem uit.
  • Zeef het bakmeel in een kom en voeg de citroenrasp en basterdsuiker toe.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot er een soepel deeg ontstaat. (dit duurde bij mij best lang, ik had er eerst geen vertrouwen in dat het überhaupt ooit een soepel deeg zou worden. En wát is precies een soepel deeg?!  Maar na een tijdje leek mijn deeg daadwerkelijk soepel te worden 🙂 )
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het even in de koelkast chillen.
  • Schil en ont-klokhuis de appels en snij ze in blokjes. (je denkt: dit doe ik even. Nee hoor: dit kost tijd!)
  • Druppel wat citroensap over de appels (zodat ze niet bruin worden).
  • Schep de stukjes appels om met de custard, kaneel, de vier eetlepels kristalsuiker en de rozijnen.
  • Vet de springvorm in.
  • Bekleed de springvorm met driekwart van het deeg (bodem en zijkanten)
  • Poeder wat maizena op de bodem (zo blijft ‘ie knapperig!! Ook weer zo’n gouden tip. Graag gedaan 😉 ).
  • Doe het appelmengsel in de springvorm.
  • Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart. (Of als je minder visueel bent ingesteld: drapeer het deeg er over heen in een motiefje naar eigen keuze. Vrije expressie.)
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei (dan wordt het mooi goud in de oven!)
  • Bak de appeltaart in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Ga na 30 minuten even naar buiten (ik liet Monster uit): als je weer binnen komt ruikt je huis echt INTENS lekker naar appeltaart!!

En weet je? De lekkerste appeltaart ooit kán altijd!! Als ontbijt, lunch, tussendoortje, toetje, Eet maar lekker!!

Wie wil er een stukje taart? 🙂 Appeltaart-fans UNITED!! *boks*

Liefs! Nora

Omarm die stalker in je en volg me!
Bijvoorbeeld op INSTAGRAM, of FACEBOOK. De 1000 volgers op Instagram heb ik gehaald! #goals. Maar ik bungel nog een beetje op het randje, dus volg me! Vind ik leuk.

14 antwoorden
  1. Ikke
    Ikke zegt:

    Een appel hoef je niet eerst in vieren te snijden en “ontklokken ” Na het schillen snijdt je gewoon plakken van de appel, die je daarna kleiner snijd. Véél makkelijker. ‘

    Beantwoorden
    • Nora
      Nora zegt:

      Hai Linda! Ik snap dat het verwarrend was… Heb het nu aangepast: de basterdsuiker moet door het deeg en de vier eetlepels kristalsuiker gaan door de vulling.
      Succes met bakken, en eet smakelijk vast! groetjes Nora

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.