verschil hardloopshirt Nike en Kalenji, Nora MIles&More

Een van de belangrijkere regels des levens is:

Je kunt nooit genoeg kleding hebben. 

Met deze regel is mijn vriendje het overigens niet eens. Maar je hoeft niet ALTIJD op één lijn te zitten in een relatie 🙂

Geen speld tussen te krijgen

Het ‘nooit-genoeg-kleding’ principe geldt ook voor sportkleding. Je kunt echt niet genoeg sportkleding hebben, want:

 • soms zit er wel eens iets in de was,
 • soms is het ineens koud,
 • of toch warm,
 • misschien regent het wel,
 • of misschien ga je vandaag fietsen in plaats van rennen,
 • crossfit is ook leuk, en dat kan weer niet in hardloopkleding,
 • er gaat ook wel eens wat stuk.

Je snapt het: voor alle situaties heb je kleding nodig.

Mijn sportkleding

Ik koop graag sportkleding!! Lekker rondneuzen bij Bijvoet in Weesp bijvoorbeeld. Eerlijk is eerlijk: ik kijk eerst bij de SALE… zo ben ik. Want liever scoor ik iets super tofs in de uitverkoop, dan dat ik de hoofdprijs betaal. Maar soms, tijdens dat koopjes-jagen, zie ik ineens op een ander rek iets prachtigs hangen…. *hartjesogen*
Heel vaak van Nike: mijn lievelings. De mooiste jacks en shirts, die ik dan vol bewondering betast en voor me hou (‘kleurt dit bij mijn haar??’ Kleedt dit af??’). Maar als ik dan het kaartje bekijk, voor de maat EN voor de prijs: OMG. *grote ogen emoticon*. Nike is duur man.
Je betaalt rustig €75 voor een hardloopshirt, en dan zit je nog in het goedkopere gedeelte van de Nike-collectie.

Dus soms shop ik ook sportkleding bij ‘goedkopere’ winkels. Als ik zeg ‘goedkopere’ winkels voor sportkleding, waar denk je dan meteen aan?

Juist! Decathlon.

Bij Decathlon hebben ze namelijk enorm veel keuze in sportkleding, schoenen, accessoires, gadgets, sportvoeding en noem maar op. Kalenji heet hun sportmerk. Let er maar op: je ziet echt veel mensen rennen met een Kalenji broek/ shirt/ jack etc. Ik hoor ook bij die club.

Wat is het verschil?

Maar nu vroeg ik me dus af:
Wat is nou precies het verschil tussen een hardloopshirt van Nike en eentje van Kalenji? Behalve de prijs dan.
Ik heb er van allebei de merken eentje in m’n kast liggen: een roze van Nike en een blauwe van Kalenji. Deze:

[easy-image-collage id=2508]

nike hardloopshirt roze verschil in prijsKalenji hardloopshirt blauw verschil in prijs
merkNikeKalenji
Prijs€75€20
SpecificatieNike Running, Dri-fitKalenji hardloopshirt lange mouwen, dames
Kleurrozeblauw
MaatMaat S: valt normaalMaat S: valt normaal
Zakken1 klein zakje rechts achter/ onder. Met ritssluiting.
De ritssluiting van dit zakje ging binnen 2 weken kapot. Misschien kwam dit omdat ik mijn telefoon (iPhone 6) er in deed: dit pastte namelijk PRECIES. nike verschil hardloopshirt zakje achter
2 zakken voor, schuin op de buik. Met rissluiting.
Erg tevreden over zakjes en ritssluiting!!
kalenji verschil hardloopshirt zakje achter
Extra'tjesDuim-gaten in de mouwen.Duim-gaten in de mouwen.
Capuchon
Oranje koordje om capuchon aan te trekken.
WasvoorschriftSportwas op 30 graden.
Ruikt na ongeveer 30 wasbeurten nog okee (voor een sportshirt)
Sportwas op 30 graden. Na ongeveer 30 keer wassen: er blijft een 'penetrante' zweetgeur in het shirt hangen. Als het shirt net is gewassen, en ik draag het tijdens een training, dan ruik in mezelf al in de eerste paar minuten... Mehhhhh.
Mijn oordeelFijn shirt, warm, maar niet benauwend. Het shirt had net iets langer mogen zijn, dan valt het wat mooier over m'n billen. Jammer dat het zakje niet meer dicht kan.Heel fijn shirt, pasvorm is mooi! Zit lekker, en is goed warm (vind ik als koukleum belangrijk). De zakken zijn goed. Enige minpunt: zweetlucht die er niet uit te krijgen is...
Eindcijfer78


And the winner is…..

Het GOEDKOPE, blauwe Kalenji shirt!!
Dat zag je niet aankomen hè?
Groot minpunt is dus wel die penetrante LÜFT die er vrijwel direct nadat je het shirt hebt aangetrokken om je heen hangt. Ooit heb ik me trouwens verdiept in nare-geurtjes-uit-sportkleding-krijgen, a.k.a. eerste hulp bij zweetlucht. Zelfs dat helpt niet. Mehhhh. Maar de SNIT (is dit oud-Hollandsch?) is dus wel mooi. En het zit lekker

Het roze NIke shirt is ook erg okee hoor. Dus een goede tweede plaats.
Nu is dit onderzoekje nogal subjectief. Het is MIJN oordeel over 2 totaal verschillende shirts. Lees anders m’n disclaimer maar even 🙂

Opmerkelijke conclusie

Kan ik na 1 case-study een conclusie trekken uit de onderzoeksresultaten? Ik doe het gewoon.

Goedkope(re) hardloopshirts gaan eerder stinken dan duur(dere) hardloopshirts.

Lekker kort door de bocht. Top.


Ik ben ontzettend benieuwd of jij het met me eens bent!
Heb je toevallig een cheap-ass shirt in je kast liggen? En ook nog een luxe variant? Vertel me: welke STINKT het meest?

Liefs! Nora

Oja, ik wist niet meer precies hoe duur de shirts waren toen ik ze kocht, het is al een paar jaar geleden. Maar in vergelijking met shirts van nu, van hetzelfde merk, kwam ik op deze prijzen uit.
Ik reken het goed.

verschil hardloopshirt Nike en Kalenji, Nora MIles&More

Iets met ‘een uur in de wind…’

5 antwoorden
 1. Fleur
  Fleur zegt:

  Nog erger stinken de thermo-sportshirtjes… ik heb van under armour een heerlijk thermo colletje… super voor de warmte, maar een lucht zo erg… daar moet toch iets tegen te vinden zijn?? (Behalve niet zweten dan… hahaha)

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Ja gatver!! Dit helpt (tijdelijk): laat je kleding een paar uur weken in water met een scheut schoonmaakazijn. Daarna uitspoelen en in de gewone was. Het helpt echt, maar bij die ‘goedkope’ shirts komt de zweetlucht weer terug dus…. 🙁

   Beantwoorden
 2. paul
  paul zegt:

  Opmerkelijk; niet jouw waarneming dát het goedkope shirt direct weer stinkt (of nog stinkt) na wassen, maar wel dát het nog/weer stinkt. Ook opmerkelijk dat jij het shirt dan toch weer vrolijk aantrekt, wat natuurlijk weer wél leuk is voor de blog, maar misschien vind je het een mooie natuurlijke manier om mensen op afstand te houden tijdens het lopen wat veilig is als je alleen door het wijde veld loopt en slim als je voorop loopt in een wedstrijd en graag eerste wilt worden. Dit onderzoek schreeuwt om een vervolgonderzoek naar de oorzaken achter het meer stinken van goedkope shirts.

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Tja, dat stinken merk ik vaak pas als ik het shirt dan weer aan heb: dat ‘oja’ gevoel… En dan ben ik te lui om me weer om te kleden.
   Misschien moet ik me inderdaad eens verdiepen in de oorzaak van de stank bij goedkope shirts. Of dit voor alle goedkope shirts geldt.
   In dat geval noem ik m’n onderzoek ‘Stinkend rijk’: geld besparen door een cheap shirtje te kopen, maar wel stinken. 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.