Nora crossfit Milesandmore blog

Instagram wordt volgepropt met foto’s van vrachtwagenbanden die versleept worden, teksten als ‘train like a beast’, ‘go hard or go home’ en hashtags zoals ‘#WOD’ en ‘#trainforlife’ zijn eerder regel dan uitzondering. Termen als AMRAP, RFT en DL vliegen me om de oren.

Sinds een paar maanden weet ik waar het over gaat: Crossfit!

Ik train (naast m’n hardlooptraining) bij UrbanElite in Weesp: noem het crossfit, noem het functional-training, noem het KEIHARD-DOODGAAN: what’s in a name? Ik ben fan!

Wat?!

Bij CrossFit train je je ‘algehele fitheid’. Op hoge intensiteit en in korte tijd (5 tot maximaal 50 minuten) doe je zo veel mogelijk oefeningen. Die oefeningen zijn niet willekeurig, maar vormen samen een complete workout. In andere woorden: de trainers stellen per training een serie oefeningen samen (de Workout Of the Day aka WOD) waarmee je op kracht, explosiviteit, uithoudingsvermogen en cardio traint. En ook nog eens je behendigheid, omdat je zo snel mogelijk van de ene naar de andere oefening moet overschakelen.

Bij CrossFit is elke training anders: zo kan de ene training bestaan uit hardlopen, pull-ups en touwtje springen en de volgende training uit de techniek van het olympisch gewichtheffen! Soms moet je zoveel mogelijk rondes voor tijd doen (AMRAP = as many rounds as possible), soms staan het aantal rondes al vast en moet je dat zo snel mogelijk doen (RFT = rounds for time). De competitieve factor (waar ik HEEL LEKKER op ga!) is dus altijd aanwezig. Vermakelijk.
CrossFit is zwaar, als in: heeeel zwaar, met de zekerheid van spierpijn (weet ik alles van…)

Trainer Ralph vroeg me om een paar vragen over het trainen bij Urban Elite te beantwoorden. Leuk voor op social media. En dus ook leuk op m’n blog!!
Lees je mee?

Meet the member:

Waarom ben je gaan trainen bij Urban Elite?

Ik las op social media veel over de crossfit-hype: dat wilde ik ook!! Het leek me een toffe manier van trainen, veel dynamischer en afwisselender dan ‘normale’ fitness: saai aan apparaten hangen is niks voor mij. Ik wilde meer uithoudingsvermogen en spiermassa creëren, dat is altijd mooi meegenomen toch? En toen bleek Urban Elite deze trainingen te geven!

Hoe ben je bij Urban Elite terecht gekomen?

Via social media (was het instagram?) ben ik geronseld door Ralph 🙂

Wat vind je van de trainingsmodus?

Ik probeer (naast m’n hardloop-trainingen) in elk geval 1 keer per week bij Urban Elite te trainen, soms 2 keer. De eerste keer vlogen de WOD’s, AMRAP’s, en RFT’s me om de oren, maar inmiddels ben ik aardig thuis in het crossfit-woordenboek en draai ik m’n hand niet meer om voor een paar KB-swings of DL’s 🙂 En na de eerste training was ik verslaafd. Ook al moest ik de volgende ochtend met een hijskraan uit bed worden getakeld door de spierpijn… Elke training is anders, het verveelt nooit! Na een goede training tel ik met gepaste trots m’n blaren en doe ik (okee ik geef het maar eerlijk toe) een stiekeme biceps-check in de spiegel.

Waarom zouden anderen bij Urban Elite moeten gaan trainen?

Toen ik de eerste keer ging meetrainen verwachtte ik alleen maar extreem fitte supermannen en fitgirls die niet zitten te wachten op newbies zoals ik. Maar gelukkig bleek iedereen ontzettend aardig en behulpzaam! De groep is heel gevarieerd en iedereen kan op z’n eigen niveau trainen, heel fijn. Sowieso ben ik fan van de trainers: Ralph en Priscilla hebben allebei heel veel positieve energie: dit motiveert!! Ze besteden veel tijd aan skills, zodat de basis in elk geval goed is. Duidelijke uitleg, pittige work-outs en goede humor: ik hou er van!

Nora: Ik hou heel erg van duursporten: hardlopen en wielrennen. Ik heb nu twee keer meegedaan met de Weesper ¼ triatlon en train nu voor m’n derde marathon. Maar ik wilde ook wel eens wat anders. De crossfit/ functional-training bij Urban Elite vind ik te gek! Ik merk dat ik sterker word en ook m’n uithoudingsvermogen wordt beter! Door Ralph en Priscilla word ik echt gemotiveerd om m’n grenzen te verleggen. Ooit zal ik van burpees gaan houden 🙂

En? Ben je enthousiast? Binnenkort lesje Crossfit?? Of doe je dat al geregeld? Ben je net zo enthousiast als ik? Ben benieuwd!

Liefs! Nora

1 antwoord

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.