WeesperNieuws column Nora

Weet je wat ik echt fijn vind? Boodschappen doen. Maar dan vooral bij mijn lievelings-Albert Heijn aan de Achtergracht. Vrijwel elke dag ga ik na m’n werk, zo rond een uur of zes, even langs de ‘Appie’. En deze frequente supermarkt-bezoekjes hebben twee redenen:
1: omdat ik het vreselijk vind om vooruit te moeten denken wat we de hele week eten, ik bepaal liever per dag waar ik zin in heb.
2: omdat de AH een sociale ontmoetingsplek is, waar ik ALTIJD bekenden tegenkom. Een goede manier om even ‘om te schakelen’ van werkmodus naar vrijetijdsmodus. En mijn dagelijkse portie praten-over-niks, heerlijk!

Het begint meestal al direct nadat ik de klaphekjes door ben (voor de kenners: dan sta je bij de groente- en fruitafdeling). Daar hoor ik de eerste ‘hoiiiii’ (sommige mensen kunnen ‘hoi’ uitspreken alsof het twee lettergrepen heeft). Het blijkt een vage bekende te zijn, dus ik hoef niet te blijven staan voor een praatje.

Ik loop door naar het ‘pasta-schap’, daar kom ik m’n buurvrouw tegen. Toevallig! Of ik ook pasta ga eten. En of ik wat verse basilicum uit haar moestuin wil, voor de saus. Kijk, zo knus is Weesp.

Ik loop door naar de vleeswaren- en kaasjes afdeling (voor de kenners: daar liggen meestal blokjes kaas om te ‘proeven’, erg fijn als je hongerig uit je werk komt).
‘Hejj Nora!! Ik heb je column gelezen hoor!’ (denk het Amsterdamse accent er even bij) Ah, de taxichauffeur! Die kom ik ook overal tegen. Ik klets wat, hij kletst nog meer, maar dan zeg ik dat ik toch echt door moet.

Bij de zuivelafdeling begin ik om me heen te kijken. Want negen van de tien keer kom ik hier de frisse wind van het IVW tegen. In m’n hoofd noem ik hem ‘mijn Albert Heijn mattie’: het schept toch een band als je elkaar dagelijks tussen de kwark en de kroepoek treft.
Ik wil net naar de kassa slenteren, als ik hoor: ‘Ha Nora! Daar zijn we weer!’ Daar is ‘ie! M’n AH-kameraad! Nu kan ik met een voldaan gevoel gaan afrekenen.

Let op: elke overeenkomst met bestaande personen of gebeurtenissen berust op puur toeval 🙂

 

Deze column is gepubliceerd in het WeesperNieuws op 15-2-2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.