Friesland boppe en Nora boppe

Hallooooo!! Ik ben het. En er is weer een week voorbij, dus: tadaaaaaaa! Een weekoverzicht. Deze week (en vooral het weekend) liep wat anders dan gedacht, maar dat pakte positief uit! Want:

Verandering biedt kansen.

Ben je benieuwd wat ik zoal deed? Lees maar.

Maandag ♥ 6 februari

Ik had van donderdag tot en met zondag op de Gezondheidsbeurs gestaan, en dat had m’n gezondheid niet veel goeds gedaan. Ik was vandaag een beetje ziek. Dus geen sport deze ochtend…
Uiteraard ging ik wel werken, want zo ziek was ik nou ook weer niet. Daar heb ik ook echt een hekel aan: mensen die zich bij elk kuchje of snottebelletje direct ziek melden. Mehhhhh. #steljenietaan
Ik ging dus wel werken, maar ik had nog steeds geen stem… Dat zou in vele beroepen geen probleem zijn, maar als logopedist is je stem (en de manier waarop je daar mee omgaat) best essentieel. Ik moest dus helaas wel m’n stem-cliënten afbellen: want zonder stem zou ik hen natuurlijk nooit kunnen begeleiden tijdens de stemoefeningen. #slechtvoorbeeld
Na m’n werk crashte ik thuis op de bank. Ik ging om 21.00u naar bed, maar heb mezelf (en Jur) de halve nacht wakker gehouden met hoestbuien 🙁

nieuwe adidas ultra boost

Vandaag kreeg ik m’n nieuwe Adidas Ultra Boost binnen! Ik heb hier vorig jaar tijdens de marathon zo lekker op gelopen, dat ik ze gewoon weer wilde. Ik bewaar de oude nog even voor de Texel Trail 🙂

Dinsdag ♥ 7 februari

Beroerd geslapen dus nogal GAAR op m’n werk. Verrassend genoeg voelde ik me gedurende de dag steeds beter! Dus ’s avonds gewoon naar de baantraining! Was leuk: 7x 600m met 200m/400m rust tussendoor. En loopscholing natuurlijk. Ik merk trouwens nog geen directe effecten van de loopscholing. Ik ben wel veel meer op mijn hardloop-techniek aan het letten (ik moet vooral letten op het afmaken van mijn stappen en ik moet m’n armen meebewegen naar voren, in plaats van van-links-naar-rechts). Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat die loopscholing en technische training me veel sneller maakt, zonder dat het meer inspanning kost. Ik denk dat de marathon en mooi meetmoment is 😉

citroencake miles&more cake recept citroen limoncello

Ik maakte ook nog deze citroencake + bijbehorende blogpost (klik op foto voor recept!)

Woensdag ♥ 8 februari

Een drukke dag op de praktijk, zoals bijna elke woensdag. Na werk trok ik METEEN m’n hardloopkleren aan om 60 minuten in Z2 te gaan rennen (it’s all about mijn schema).  Uiteraard op m’n nieuwe schoenen!! #knalgeel rondje op m'n nieuwe adidas ultra boost

hertjes onderweg tijdens hardlopen

Onderweg zag ik een kudde herten!! Ik heb geprobeerd om een foto te maken waarop je ze ook daadwerkelijk ziet, maar je moet wel goed kijken… Vet bijzonder!! #slechtefoto

Donderdag ♥ 9 februari

Ik begon de dag met een intervaltraining: 6 x 800m in Z4, met tussendoor steeds 400m in Z2. Best pittig.
Eenmaal thuis had ik nog meer bak-drang, dus ik bakte speculaas! Met meel van molen de Vriendschap! Helaas van dit baksel geen foto’s.
Het leek wel of vandaag m’n hoestbuien zich tot een hoogtepunt hadden verzameld: er was geen normaal gesprek met me te voeren, want tijdens elke zin kreeg ik een enorme hoest-aanval 🙁
Ik bleef ’s middags lekker binnen en besteedde m’n tijd aan het schrijven van een column voor het WeesperNieuws (woensdag in de krant!!).
’s Avonds nog zwemles van Jim. Mijn zwem-kunsten lijken met ienie-mienie-stapjes vooruit te gaan. Ik heb NOOIT zin in zwemles, maar na elke les ben ik toch blij dat ik geweest ben. Ik krijg zoveel tips om mijn zwemtechniek te verbeteren, dat ik ze onmogelijk allemaal direct kan toepassen… Maar volgens mij lukt het steeds beter om er ‘iets’ van te maken. Ik zet niet voor niets aanhalingstekens bij ‘iets’… #zwemLOSER

grappige snackjes

Na zwemles at ik deze grappige snackjes: varkentjes en lachende zoutjes, ik vind het knus.

Vrijdag ♥ 10 februari

Ik had de hele dag cliënten…  En een UNIT van een to-do-lijst… En keelpijn. Zo’n dag ja. Blehhh.
Lang gewerkt, vroeg naar bed. Stomme vrijdag.

Monster en ik hadden het koud.

Monster en ik hadden het koud.

Zaterdag ♥ 11 februari

Eigenlijk, tja ei-gen-lijk, zou ik dit weekend voor Save-Me op de Fiets en Wandelbeurs staan. Maar eergisteren bleek dat ik helemaal niet nodig ben daar! #danniet
Dus in dat geval: joehoeeee een vrij weekend!! Zeer welkom, mede in verband met m’n aanhoudende blaf-hoest.
Ik begon de zaterdag in de Crossfit-box. Yes! Hele week niet geweest, nu wel.
Daarna keek ik wat tv (ik wilde ‘Geslacht’ terugkijken, daar had namelijk compleet Twitter het al dagen over, dus ik kreeg FOMO. Ik ben het met de meesten eens: de presentatrice is oprecht grappig en verfrissend 😉 lol. De items waren soms een beetje vergezocht. Maar ik ga volgende week weer kijken.) en ik las wat in m’n boek (op bed, onder de deken. Want ik had het koud.)
Het bleef maar sneeuwen!! Dus ik besloot Monster mee uit te nemen. Monster houdt niet echt van koud weer. Hij houdt sowieso niet zo van koud. En van weer. Eigenlijk houdt hij van vrij weinig. #chagrijnighondje

Monster in de sneeuw in Weesp

Om 15u pakte ik de trein naar Utrecht. Ik ging Jur even opzoeken op de Fiets en Wandelbeurs. Kon ik daar ook nog even rondkijken! De beurs leek een beetje op een vakantiebeurs voor actieve vakanties. Vooral veel stands over mooie plekken in Nederland en Europa. Zo belandde ik ineens op de stand van Friesland: heel gezellig!
Met ijs! Om te proeven! Met Friese smaakjes: oranjekoek en suikerbrood. Lekker ja.
Jur en ik maakten ook nog een Friese foto.

Friesland boppe en Nora boppe

Fryslan boppe en Nora boppe.

Na dit dolle beurs-uurtje, gingen Jur en ik door naar Stolwijk: om oma’s 85ste verjaardag te vieren!! We aten ons buikje rond van het heerlijke buffet♥
En we kletsten bij met de familie, heel fijn! Ik was zo druk met kletsen dat ik helemaal geen foto’s heb van oma’s feest. Oh no. Sorry!

Zondag ♥ 12 februari

Jaaa! Weer een ‘vrije’ dag! Ongepland, maar heel erg welkom #klinktalsbabynieuws #ishetniet 😉
Ik sliep een beetje uit. Dat kan hè, op je vrije dag *grijns*.
Toen ik Monster uit ging laten kwam ik er achter dat het vannacht nog wat extra gesneeuwd had: Weesp was weer wit!!
Ik moest, schema-technisch, nog 30 minuten in Z3 rennen. Ik besloot om het maar gewoon te doen: die sneeuw maakt het glad maar vooral heel mooi! Ik rende krampachtig, omdat ik bang was om uit te glijden (ik zag al rampscenario’s voor me, met gebroken ledematen etc…. daar had ik geen zin in). Na precies 15 minuten ben ik omgekeerd, zodat m’n loopje ook precies 30 minuten duurde. #klaarmee
hardlopen in de sneeuw

onze fijne middenstraat in Weesp in de sneeuw

Onze fijne Middenstraat!

Jenever

Na het rennen werkte ik aan m’n blog, douchte ik en liet ik Monster weer uit (sneeuw pret!). Ik had om 13.45u met collega B. en haar man afgesproken om naar het Museum Weesp te gaan: daar gaf de enige echte jeneverstoker van Weesp een lezing, over jenever dus. Collega B. en ik zijn trotse eigenaren van een vrienden-van Museum-Weesp-museumpas (gewonnen bij Anker jenever!!) dus dit was een mooie gelegenheid om er gebruik van te maken!
Veel geleerd over Weesp en de jenever-geschiedenis. Mooie verhalen, die dankzij de visuele ondersteuning levendig tot de verbeelding spraken (is dit een antithese?). Iedereen die nu denkt: ‘wow tof!’ kan ik van harte doorverwijzen naar de website van Anker jenever, daar kan je veel lezen (en leren) over de geschiedenis van de Weesper jenever.
De sneeuw maakte dat ik ook wel zin had in een jenevertje (huh? word ik oud ofzo?!). Maar jenever drinken in het museum scheen niet te mogen 🙁 We liepen nog een rondje door Museum Weesp, maar door de lezing was het nogal druk (lees: vol). Dus we besloten om een andere keer terug te komen, en dan op ons gemakje alles te bekijken (met rondleiding). We hebben nu toch onze Museum-Weesp-kaart!

Jeneverstoker Christian aan het praten over jenever.

Jeneverstoker Christian aan het praten over jenever.

Zondagavond

Jur is net thuis van de Fiets en Wandelbeurs, en drinkt hij een biertje, ik een wijntje. Fijn.
En de kaarsjes staan aan. KNUS!

Dat was mijn week! Komende week staat er weer vanalles in m’n agenda: een etentje met de Tafel van Weesp, een  weekendje Texel inclusief een trail van 25km…

Hoe was jouw week? Heb je een sneeuwpop gemaakt? Ook nog gesport?

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.