Ja jongens, marathon = klaar.

Ik maakte deze video van de Marathondag. Met speciale gastoptredens van Jur (die heeft ook gefilmd!) en Marcel!

En dan komt nu de grote vraag:

Is er leven na de marathon??

Het antwoord lees je hier 🙂

Maandag ♥ 10 april

Ik werd stijf en met spierpijn wakker. Ik voelde me alsof ik een marathon had gelopen. Oh wacht….
Met moeite stond ik op uit bed. Oh mennnn, ik voelde direct m’n linkerhiel 🙁
Toen ik rustig in beweging was gekomen leek het al een stuk beter te gaan! Ik besloot om Monster uit te laten, om zo even m’n benen los te lopen. Dit ging best soepel!!
Maar elke keer als ik even had gezeten en weer wilde opstaan: intense (spier)pijn…
Het leven na de marathon is tot nu toe: pijnlijk.

Ik moest vandaag wel werken vanaf 13.00u. Op zich goed te doen!
’s Avonds deed ik NIETS♥ Ik hing wat op de bank, want: MOE!! En spierpijn dus…

de kom van Weesp no filter

Mooie lucht boven de kom van Weesp toen ik Monster uitliet.

Dinsdag ♥ 11 april

Op dinsdag werk ik altijd boven (in de praktijk). Dat was vandaag niet prettig. Traplopen ging op zich wel (in beweging blijven!!) maar het deed wel pijn…
Ik loop trouwens al 2 dagen in m’n chillbroek en Nike Air Max, want m’n lichaam is er nog niet aan toe om weer in een strakke spijkerbroek of een nauw rokje gehesen te worden…

nike air max Nora met lekker veel demping

Deze pareltjes hebben lekker veel demping ♥

’s Avonds deed ik een poging om weer wat te rennen. Dinsdagavond is namelijk trainingsavond van Jim. Vandaag bij de Gaasperplas (de ene week hier, de andere week op de atletiekbaan).
Het rennen ging stroef…. Samen met Janke (= ook een marathonbikkel) rende ik heeeeeeeel rustig. 

Ik sprak ook een tijd met Jim over m’n techniek. Ik ben de laatste maanden veel meer op m’n voorvoet gaan landen tijdens het rennen. Dat is op zich niet erg, maar ik raak met m’n hiel de grond niet meer aan…. Daarbij neem ik ook nog eens te kleine pasjes.
Mijn ren-vorm ziet er een beetje uit als trippelen. Heel debiel.
En daardoor komt er dus waarschijnlijk teveel spanning op de peesplaat onder m’n voet. Resultaat: blessure 🙁
De komende tijd ga ik dus extra veel aandacht besteden aan mijn looptechniek. Doel: weg blessure 🙂 

Woensdag ♥ 12 april

Vandaag stond mijn nieuwe column in het WeesperNieuws!! Over stiekem fietsen in straatjes waar het niet mag.
Is er IEMAND die ‘m heeft gelezen?? Doe het maar!! #schaamtelozezelfpromotie

Ik werkte wat op de praktijk.
En ’s avonds aten we nasi. Zo wild kan het leven zijn. #yolo

nasi met stoofvlees en een gebakken eitje

Donderdag ♥ 13 april

Super-asociaal maar: mijn weekend is al begonnen!! Donderdag werk ik nooit op de praktijk (maar blog ik, schrijf ik columns en probeer ik andere tekstschrijf-opdrachten binnen te halen). Eigenlijk is donderdag ook mijn duurloop-dag. Maar tijdens de eerste week van het ‘leven na de marathon’ is een duurloop geen goed idee.

Wat ik wel deed: ik ging op kraamvisite bij baby Nils! Van vriendin Noortje uit Zaandam. Heel gezellig om lekker bij te kletsen en koffie te drinken, terwijl het lieve babytje lekker lag te slapen in z’n mandje (mandje? zo’n wieg-mand, niet zo’n hondending hoor).

Einde van de dag sprong ik op de fiets naar het zwembad. Heel gezellig: met Jur! Want die is sinds vorige week ook weer aan het zwemmen!
Met nog steeds een stijf lijf was zwemmen eigenlijk best fijn (dat IK ooit zou zeggen dat zwemmen FIJN is, had ik echt nooit gedacht.)

Vrijdag ♥ 14 april – Goede Vrijdag

Vandaag was ik dus ook lekker vrij!! Gewoon omdat het kon: ik had mezelf vrij gegeven *grijns*
En ik verheugde me intens op deze extra vrije dag, waarin ik heeeeel veel wilde doen.

Ik begon met een rustig hardlooprondje. Ik ren de naar fort Uitermeer, deed een kleine fotosessie met mezelf, wachtte voor een open brug (fijne pauze) en rende over de Utrechtseweg weer terug. Een mooi herstelloopje van 8,5km.

hardlopen bij Fort Uitermeer

Toen ik thuis was sprong ik gauw onder de douche, ik at wat en haastte me naar de kapper.
Ik was om 11.00u bij de kapper en om 14.20u liep ik weer naar buiten. Een kapper-marathon… mehhhhh. We hebben het hier over knippen en verven hè jongens, dat duurt altijd lang. En kost duur, financieel gezien qua geld. #gelukkignieuwhaar

Ik sjeesde naar One Fitness, want ik had afgesproken met Jim om m’n marathon te evalueren. Conclusie: er is plenty ruimte voor verbetering. Dus dat gaat ook gebeuren. Ik weet alleen nog niet wánneer.

Na dit gesprek sprintte ik naar huis, gooide Monster in de auto en reed ik naar Amsterdam. Monster gaat namelijk een lekker weekendje logeren bij m’n vader! Dat vindt zowel Monster als m’n vader super leuk, en Jur en ik kunnen dan mooi een weekendje weg! #winwinwin

Terug ik Weesp haastte ik me naar vriendin Anita (en vriend Ruud, maar die haakte later aan), want we hadden een borrelafspraak!! Jeeeee!! Borrelen is tof.
Uurtje later kwam Jur er ook bij (die was eerst bij een andere borrel geweest 😉 Vrijdag hè, dan heb je dat…)
Bij Ruud en Anita bleven we ook eten: Anita had echt heeeeerlijke ossenhaas gebakken, met zoete aardappels uit de oven en een fijne salade. En oja: meloen met ham vooraf ♥ En fruit met ijs en slagroom als toetje. Delicious!

Om 00.15u waren we weer thuis…
Van de ‘relaxe’ vrije dag was met al dat gesjees, gesprint en gehaast niks terecht gekomen, maar het was wel een goed besteedde dag!

Zaterdag ♥ 15 april

Vandaag stappen Jur en ik vroeg in de auto, want we gaan een weekendje naar de Ardennen!! Twee nachtjes in een romantisch hotelletje, whoehoeeeee!! Geen laptop mee, en een beetje digital-detox.
Dus dikke doei, ik spreek jullie na het weekend!!

Wat ga jij doen in het Paasweekend?

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.