Nog 34 dagen tot de marathon… Of noem het 5 weken. En ik denk er elke dag aan: zowel positief als negatief.
Ik zit momenteel een beetje in een trainingsdipje. Of eigenlijk: een trainings-resultaat-dipje… Ik baal er goed van en maak me echt zorgen om mijn marathon, want ik zie het nu totaal nog niet zitten…
Deze week heb ik braaf alle trainingen gedaan die op mijn schema stonden. En ik had zelfs nog tijd voor sociale uitjes 😉
Lees maar!

Maandag ♥ 27 februari

Ik begon de dag op een basisschool in Weesp: samen met mijn collega’s doe ik logopedische screenings bij 5-jarigen.
Best leuk werk, maar ik moet zeggen dat ik het wel even heftig vond: op maandagochtend, na het weekend (en na een rustige week ivm de voorjaarsvakantie) op een school met allemaal gillende kinderen, die allemaal intens druk zijn (want: boordevol energie na de vakantie…). Na een half uurtje ging het al beter met me 🙂

’s Middags werkte ik gewoon op de praktijk. En ’s avonds was ik gewoon thuis. Niks bijzonders vandaag. Zelf geen training! #rustdag. Wel hard gewerkt, want zelfs ’s avonds zat ik nog achter m’n laptop.

Monster uitlaten op een gewone dag

Monster zit te kakken. Zoals ik al zei: niks bijzonders vandaag.

Dinsdag ♥ 28 februari

Ik werkte overdag.
Saai he? Ik zou eens wat meer spannende dingen moeten doen, al is het alleen maar voor dit weekoverzicht. Maar ik kan er niks meer van maken dan wat het is… #eerlijkduurthetlangst

’s Avonds hardlooptraining bij de Gaasperplas. De hardloopgroep wordt steeds groter, want wel heel gezellig is, maar daardoor is de training (voor m’n gevoel) minder effectief. Er is minder persoonlijke aandacht. Ik vind het juist fijn als er tijdens het rennen aanwijzingen worden gegeven die ik dan direct kan toepassen.
Nu liepen we in, deden een loopscholing en daarna de training: 4 x 4 minuten, 4 x 3 minuten, 4 x 2 minuten, in oplopende snelheid, maar trapsgewijs. Dat werd ZO uitgelegd zodat iedereen het anders interpreteerde, maar met een clubje van mijn snelheid heb ik heel fijn gerend! Geen last van m’n trainingsdipje vandaag.

Woensdag ♥ 1 maart

Overdag werkte ik natuurlijk gewoon, saai, op de praktijk. What’s new. Ik ging tussen de middag naar huis om Monster uit te laten en te lunchen, net als elke dag.
Na werk trok ik weer m’n hardloop-kostuum aan voor een tempoloopje van 50 minuten in Z3 (en 10 minuten in- en uitlopen). Dit loopje ging op zich lekker, maar meteen daarna toen ik thuis kwam: zwaaaaaaare benen…. Joh.

tigah of Tong Ah Weesp

Ik rende langs Tong-Ah: DE Chinees van Weesp. Maar tegenwoordig heten ze Tigah, rawrrrrr *doet tijger na*

Donderdag ♥ 2 maart

Ik stond stram en kreupel op. Kak.
Strompelend bracht ik het eerste half uur van mijn dag door…
Die stijfheid ging gelukkig wel weg, maar echt fit was ik niet. Helaas had ik het zo gepland, dat ik vandaag een duurloop (of is dit een tempoloop?) van 75 minuten in Z3 moest doen… En wel vóór 15.00u, want dan moest ik op een school zijn voor een overleg…

Ik rende langs het Gein. Heel mooi, MAAR DIE WIND. En dan m’n kreupelheid van vandaag. Halleluja, niet te doen. Maar toch gedaan!! Sjonge, wat heb ik gezwoegd en geharkt. Ellende.
Plus: ik heb de laatste dagen pijn in m’n hiel (?!) tijdens rennen. Heel raar. Heb ik een hielblessure?

duurloop met zware benen

Eigenlijk wilde ik na het overleg waar ik bij was (op een basisschool) op de bank ploffen en er niet meer afkomen. Maar ik moest ook nog naar zwemles…. Ik was namelijk vorige week niet geweest (want: moe en zware benen) dus ik kon deze week echt niet overslaan. Plus: er stond weer een 500m test op de planning.
Ik deed extreem m’n best (om niet te verdrinken). Na 500m bleek ik toch wat vooruitgang geboekt te hebben: 2 maanden geleden deed ik er 11.35 over, nu 11.17! #nogsteedslangzaam

Vrijdag ♥ 3 maart

Geen training vandaag! Wel gewoon werken.
Alsof ‘de mensheid’ aanvoelde dat ik toe was aan WEEKEND, belden m’n laatste 3 cliënten af, waardoor ik al om 16.00u klaar was op de praktijk! Hè fijn.

Na werk had ik meteen met Lily (= trainingsbuddy) afgesproken, want we gingen paaseieren zoeken in Weesp! En dit filmen. Ik kan er nu nog niet te veel over vertellen, maar we gaan maandag verder met het paasei-project. En het belooft een te gekke video te worden!!

paaseieren zoeken bij Pronk

Deze paaseieren hebben we al gevonden 🙂

Na het paaseieren zoeken dronk ik met Jur een wijntje en gingen we door naar onze buren: ze hadden ons (en andere buren) uitgenodigd voor een heerlijk etentje!
Het thema was: ‘doei winter, hallo zomer!’ en op het menu stond en lekker fris meloensoepje, paella en een zomerse tiramisu♥
Nog wat bubbels erbij, en hopla: ZOMER!
Een intens gezellige avond! Ik reken de brakke zaterdagochtend niet mee…..
Goede buren zijn awesome!

etentje bij buren

Aan tafel!!

 

zomerse tiramisu etentje Egbert en Andrea

zomerse tiramisu met dessertwijn #hik

Zaterdag ♥ 4 maart

Beetje brak dus. Maar na een koffie viel dat ook wel weer mee.
We gingen even op verjaardagsvisite bij m’n collega (die ook de vrouw van een vriend van Jur is).
Heel veel lekkere taartjes (okee, 2) en 3 koffie later liep ik naar La Ruelle (=restaurant en fijne plek in Weesp): daar had ik afgesproken om lekker koffie (ik nam thee) te drinken met vriendinnetje B.
Zij was vroeger m’n buurvrouw, maar nu zien we elkaar veel te weinig (hoewel we maar 2 minuten van elkaar vandaan wonen…). Dus het was echt fijn om weer bij te kletsen!!

Thuis plofte ik op de bank met m’n laptop en ging ik aan de slag met een toffe klus voor Save-Me: ik mag een stuk schrijven voor in een tijdschrift van een patiënten organisatie. Dus meteen KANS om m’n schrijf-skills te trainen!! De tekstschrijver-wannabe in mij is blij!

Uiteraard keek ik ’s avonds wel gewoon ‘Wie is de Mol’, want zo spannend zijn mijn zaterdagavonden tegenwoordig 🙂 (and I love it: knus thuis op de bank met THE BOYFRIEND op zaterdagavond, heerlijk.)

Zondag ♥ 5 maart

We sliepen een beetje uit (tot 9.00u), toen meteen m’n hardloop-pekske weer aan: duurloop time…. Eerst maakte ik nog een kampioenenontbijtje voor Jur en mij (Jur ging ook rennen, maar andere route).
Tijdens het rennen kwam ik echt HEEL VEEL andere hardlopers en wielrenners tegen. Maar het was dan ook super lekker weer: die zon!! Blij dat ik me had ingesmeerd 🙂 Ik kwam zelfs m’n trainer met z’n zondagochtend-hardloopgroepje tegen bij de Gaasperplas!

Gaasperpark op zondagochtend

Kijk daar in de verte (heel goed kijken): Jim en Teuni 🙂
Heerlijk zo’n zonnige zondagochtend in het park!

Mijn eigen hardloop-sessie ging matig… Ik had van te voren heel veel zin om lekker te rennen (na 2 dagen rust). Wat nou trainingsdipje?!
Ik voelde me vanochtend, voor het rennen, ook goed. Tijdens het rennen voelde ik dat ik weer aan het zwoegen was… Het kostte moeite, en ik wil gewoon vliegen!! Ik rende totaal 24km, maar na 21km was ik er toch echt klaar mee…
Dat is trouwens een mindset: als ik weet dat ik 30km moet lopen, wordt het vanaf 28km niet meer leuk, als ik er 20 moet doen, dan ligt die grens al bij de 18km ongeveer….

It’s all in your mind…

plaspauze selfie bij Gaasperplas

plaspauze selfie bij Gaasperplas

Ik ga nog even verder met m’n klaaguurtje: mijn hiel… Mehhhhh. Die doet dus pijn. Wat heb ik?! Wie heeft er nou iets aan d’r hiel?! Is dit hielspoor? Wat is hielspoor eigenlijk?
Nu, na het rennen, doet elke stap pijn in m’n hiel. Oh oh. Hopelijk is dit van tijdelijke aard.

Hiel-tips zijn trouwens MEER DAN welkom! #SOS

Nu, zondagavond, zit ik (met Jur en Monster) gezellig te eten met de ouders van Jur. Even niet over sport praten, en er ook even niet aan denken. Gewoon chill.

En is vanaf nu de lente echt AAN? Ik wil het!!! GEEF ME LENTE.

Hoe was jouw week? Spannende avonturen beleefd?

Liefs! Nora

4 antwoorden
 1. Brenda Andriese
  Brenda Andriese zegt:

  Laat gewoon even naar die hiel kijken. Better safe than sorry zeg ik altijd maar. Verder lachte ik me kapot om die kakkende hond van je. Te grappig. Alhoewel er niets grappigs is aan een kakkende hond maar gek genoeg vond ik nu van wel. Je merkt het al, ik heb een biertje op. Fijne zondagavond en morgen even bellen voor die hiel!

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Hahaha proost!! Ik neem zo een wijntje??
   Zal ik een fysio of huisarts bellen ja? Wil inderdaad niet dat het erger wordt? je hebt wel gelijk: better safe than sorry, voordat ik straks een enorme blessure heb..
   Geniet van je zondag!! En neem nog een lekker biertje, dat heb je wel verdiend!!

   Beantwoorden
   • Brenda Andriese
    Brenda Andriese zegt:

    Meteen fysio bellen. Sowieso heb je toch geen verwijzing nodig en een sportgerelateerde fysio heeft altijd het doel je te laten lopen en zal niet snel zeggen dat je bijvoorbeeld 3 weken rust moet nemen. Want rust: DAT WILLEN WE NIET!

    Beantwoorden
    • Nora
     Nora zegt:

     Ik heb je advies opgevolgd!! Ben ingetaped, heb wat oefeningen meegekregen, en het woord RUST werd niet gebruikt!!
     Wel iets ‘rustiger’ aandoen: trainingsintensiteit iets omlaag. Prima!!

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.