duurloop marathon Rotterdam voorbereiding

Nog 27 dagen tot de start van de marathon…. iiiiieeeeehhh!! Nog minder dan een maand!! De pre-wedstrijd kriebels zijn al behoorlijk aanwezig. Afgelopen week rende ik totaal 71 km. Best veel, als zeg ik het zelf 🙂 Lees mee wat ik nog meer deed!

Maandag 7-3 ♥ herstelloopje en vergadering

marathon training voorbereiding proteine fluffMet bont-en-blauwe benen stond ik op. Mud Masters had z’n sporen nagelaten… Een strakke hardloop-tight was niet het meest lekkere outfitje om aan te trekken, maar ik wilde toch beginnen met een rustig herstelloopje. De rest van de dag was VOLgepland: veel cliënten op m’n werk, boodschappen doen, eten maken en daarna meteen door naar Bussum voor een vergadering. Dat betekende dat ik mijn Crossfit-lesje moest overslaan vandaag. Mehhh. Tussendoor at ik trouwens nog een heerlijke proteine fluff (zie foto), dat is echt m’n nieuwe verslaving!! Superlekker!! En plenty eiwitjes. Hard nodig deze periode.

 

Dinsdag 8-3 ♥ taart en een tempoloopje

adidas ultra boost blog marathonEerst een dagje werken. Een van m’n collega’s was jarig en trakteerde tijdens on overleg op verrukkelijke Oostenrijkse notentaart. Na werk meteen m’n hardloopkleren aan, ik had gehoopt dat mijn nieuwe hardloopschoenen (Adidas Ultra Boost) er al zouden zijn, maar helaas… Dus een tempoloop op m’n Nike’s. Met m’n boyfriend. Deze keer 9 km in Z3 (geen tempo om te praten, het marathon schema is meedogenloos…). M’n vriendje was tijdens MudMasters (afgelopen zaterdag) op z’n rug gevallen (zie hier hoe dit kwam). Heel vervelend, en nog vervelender omdat hij wat problemen heeft met ademhalen tijdens hardlopen… Oei, even rustig aan voor hem dus. Ik rende overigens wel lekker!

Woensdag 9-3 ♥ rust en familie-etentje

Na de trainingen van gister en eergisteren was het vandaag een rust dag. Ik moest natuurlijk wel werken, weinig speciaals. ’s Avonds spraken we af bij familie in Muiden voor een gezellig dinertje. Weinig blog-waardigs vandaag.

Donderdag 10-3 ♥ Amerikaanse consulaat en 35 km

duurloop marathon Rotterdam voorbereidingVanwege een raar verdrag tussen Nederland en de VS blijk ik ineens belastingplichtig te zijn in de VS. Lang verhaal, mocht je de ins-en-outs willen weten: stuur me gezellig een mailtje. Dus ik had een afspraak bij het Amerikaanse consulaat om een Social Security Number aan te vragen. Daar is het een soort Schiphol-plus: detectie-poortje, chagrijnige mannen die willen dat je je schoenen uittrekt, en je mag zelfs geen electric-devices mee naar binnen!! Gelukkig bracht m’n vriendje me met de auto, dus kon hij m’n telefoon bij zich houden. Na een halfuurtje stond ik weer buiten.
We reden vlug naar huis, want we zouden een duurloop van 35 km gaan doen!! Met de trein naar Utrecht CS, stukje wandelen naar de Dom, en dan langs de Vecht terugrennen naar Weesp. Het was HEERLIJK weer: zonnetje, niet te koud, perfect om te rennen! We startten in Utrecht, maar na 700m kreeg ik het voor elkaar om PLAT OP M’N BEK te gaan. Echt languit op straat. Op m’n knie…. 🙁 Meteen een loei-hoge hartslag natuurlijk (en een blauwe knie). Even bijgekomen en toch maar verder gegaan. Het ging best okee, al zeg ik het zelf!! Het is natuurlijk best een end, 35 km. Maar met een lekker muziekje op m’n oren, wat gelletjes en energy drink in m’n belt, was het goed te doen. Dit geeft goede moed voor de marathon!! 
’s Avonds was ik niet zoveel meer waard. Lekker chillen op de bank, love it.

Vrijdag 11-3 ♥ rust en Gin-Tonics

Hallo rustdag!! Met 35 km in de benen is even een dagje niet sporten FIJN. Ik moest uiteraard werken. En ’s avonds dronken the boyfriend en ik lekker GT’s (= gin-tonics). Weekend!

Zaterdag 12-3 ♥ helse interval en optreden van m’n vader!

intervaltraining marathon Rotterdam voorbereidingDe dag begon best chill: rustig aan wakker worden, havermoutje erin, koffie erbij. Maar toen…. De meest erge interval-training van m’n marathon schema stond te wachten: 8 x 1000m, met tussendoor steeds 3 minuten om bij te komen. De 35 km van donderdag zaten nog enigszins in m’n benen (zwaaaaar!!) maar dankzij het intens-fijne zonnetje was het toch best een prettig loopje!! En op m’n nieuwe Adidas Ultra Boost: jaaaaa ik heb ze!! De eerste 2 km moest ik er even aan wennen, maar daarna liep ik er maximaal op te shinen!! Want wat zijn ze mooi!!♥ M’n vriendje moest trouwens even afhaken: hij bouwt een week rust in om zijn longen wat rust te geven (na de val).
’s Avonds gingen we als echte groupies naar de band van m’n vader kijken. Biertje erbij en lekker naar een stelletje ouwe rockers kijken, fantastisch! 🙂

 

Zondag 13-3 ♥ werken op zondag en een ander soort marathon

optreden band van m'n vader Hoofddorp

Mijn vader, de rocker 😉

De zondag is om uit te slapen, mee eens? Dus dat was de bedoeling! Jammer dat ik al om 8.00u wakker werd… Ik moest nog wat werken en had met een collega om 12.00u op de praktijk afgesproken (ja echt, op zondag…). We geven morgen namelijk een presentie voor zo’n 50 vrouwen, dus we wilden de laatste puntjes op de i zetten en alles finetunen. Inmiddels zijn we volledig klaar voor de presentatie (natuurlijk ben ik wel een beetje zenuwachtig…)!! En er was zelfs nog wat van de zondagmiddag over!
Omdat we eigenlijk zouden gaan wandelen in het Amsterdamse Bos, maar dit ineens werd afgezegd, besloten m’n vriendje en ik om er een heeeeerlijk chill dagje thuis van te maken. En zo geschiedde…. 😉 We hielden een bank-hang marathon!!

 

 

 

Pffff… ik noem het een week!! Nog één trainingsweek met veel kilometers (laaaaange duurloop) voor de boeg, daarna nemen de kilometers af. Deze week heb ik overleefd (ondanks m’n lullige val in Utrecht) en ik kijk eigenlijk al uit naar de volgende 35 km duurloop (staat donderdag gepland)!

Hoe was jouw (trainings-)week? Heb je leuke dingen gedaan? Ben je ook zo blij dat de zon weer lekker vaak schijnt? 

Liefs! Nora

1 antwoord
  1. http://www./
    http://www./ zegt:

    Je vais faire un post sur la dynamique des investissements aux USA sur longue période. J’accepte bien volontiers les propositions de correction…Il est facile de me joindre en utilisant le blog.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.