Goedemiddag!! Ik hoop dat jullie een heeeele fijne zondag hebben! Wat een fijn lenteweer vandaag he?
Daar krijg ik dus lentekriebels van: die zon!!!!

Afgelopen week was ik onder andere bij de sportfysio, ik vierde Internationale Vrouwendag, ik kookte een driegangendiner voor vrienden en deed nog veel meer! Lees maar!

Maandag ♥ 6 maart

Omdat ik al meer dan een week last heb van pijn in m’n linkerhiel, besloot ik vandaag een afspraak te maken met een sportfysio. Helaas kon ik pas dinsdag terecht… dan hou ik me vandaag nog even koest.

’s Ochtends deed ik verder wat administratie en deed nog wat blog-gerelateerde dingen.
De middag werkte ik gewoon op de praktijk, maar om 17.00u had ik afgesproken met Lily (en Julia haakte later aan) om paaseieren te gaan zoeken in Weesp!!
We hebben paaseieren gezocht en gevonden, en later uiteraard ook nog geproefd 🙂 Er komt een video: hou m’n YouTube kanaal in de gaten!!

Paaseieren zoeken in Weesp

Dit knusse schaaltje paaseitjes stond bij een van de bakkers waar we hebben ‘gezocht’ 🙂

Paaseitjes proeven in Weesp

Uiteraard kan je geen paaseieren zoeken zonder ze daarna te proeven. De proefsessie komt ook op YouTube!!

Dinsdag ♥ 7 maart

Ik begon m’n dag met een aantal clienten op de praktijk. Gewoon, een doodnormale dinsdagochtend.
Maar om 11.30u had ik een afspraak bij de sportfysio in Weesp. Ik schreef er al een hele uitgebreide blog over (waar echt SUPERveel reacties op kwamen: wow!! Echt heel tof!!). De korte samenvatting is: ik moet even wat rustiger aan doen met hardlopen… Maar wel blijven bewegen. Actief herstel dus. Lees m’n blog maar. #blessure

Dat ‘actief herstel’ kon ik meteen in de praktijk brengen *grijns*, want ’s avonds had ik natuurlijk baantraining!
Er stond een 3 km test op de planning, die ik niet wilde missen! Anderhalve maand geleden rende ik de 3 km in 13.16, vandaag deed ik het in 12.43!! Joehoe!! #blijmee
Na de training had ik trouwens wel wat last van m’n hiel…

voet ingetaped door fysio

M’n voet, ingetaped door de sportfysio. Ik vraag me af of zo’n tape-je helpt… Het ziet er in elk geval spectaculair uit 🙂

Woensdag ♥ 8 maart

Overdag: gewoon op de praktijk… Veel cliënten achter elkaar, best vermoeiend. Ook leuk hoor.
Toen ik na werk thuis kwam, lag er een cadeautje op me te wachten! Ik had in de gezamelijke agenda van Jur en mij gezet dat het Internationale Vrouwendag was, en dat bloemen en/of bonbons en/of andere cadeaus altijd welkom zouden zijn 😉 Jur had dat advies opgevolgd!! #vetlief

nieuwe mok en Save-Me folder

Deze mok kreeg ik!! (past bij een andere mok: ik HOU van deze stijl)
En daarnaast ligt de nieuwe Save-Me folder die deze week klaar was!! #veelwerk

Om 19.30u ging ik met buurvrouw A. naar de City of Wesopa: De Tafel van Weesp (= vrouwennetwerk van Weesp) organiseerde een avond ter ere van Internationale Vrouwendag. Volgens mij was half vrouwelijk Weesp uitgelopen: heel druk, en veel bekenden!! Gezellig!

De avond begon met een kort praatje van 7 politica van 7 verschillende politieke partijen. (Ik vond dit zelf erg nuttig, want ik ben namelijk NOG STEEDS een zwevende kiezer…). Alle vrouwen die spraken waren op de een of andere manier aan Weesp gebonden en spraken bevlogen over hun politieke partij en hun verkiezingsprogramma. Echt leuk en nuttig!

Niet grappig

Na de pauze kwam een cabaretière. Ze werd aangekondigd als ‘hilarisch’, ‘scherp’ en nog meer van dat soort lofuitingen.
Maar mènnnnn. Wat heb ik me zitten ergeren. Ik vond er werkelijk waar NIKS aan. Het ging over het verschil tussen mannen en vrouwen (waar je op zich best iets grappigs mee zou kunnen denk ik), maar dit was echt tenenkrommend.
Sorry mevrouw de cabaretière… Ik zal maar niet vertellen wie de grappenmaakster in kwestie was. En smaken verschillen hè? Al ergerend (‘duurt lang.. ik wil naar huis! Want ik moet nog 100 dingen doen…’) zat ik om me heen te kijken: heel vel vrouwen zag ik smakelijk lachen, die vonden het dus wel grappig. Overigens zag ik ook wat bondgenoten….

Internationale Vrouwendag in Weesp

Boven: buurvrouw C. en ik 🙂
Onder: de vrouwen die de politieke praatjes hielden.

Donderdag ♥ 9 maart

Tijd voor actief herstel poging 2 (eerste poging was de 3 km test. Die was qua test geslaagd, maar qua actief herstel niet…). Ik rende een rondje ‘Natuurmonumenten’. Dat is ongeveer een uur. Tijdens inlopen had ik een zeurende hiel… Niet fijn. Dit werd minder na ongeveer 2 km. Toen dacht ik: ik ga even wat versnellen! Dit bleek nog meer pijn te geven in m’n hiel. Dus toen heb ik op een rustig tempo het rondje uitgelopen en daarna flink gestretcht en gerold met m’n deegroller en flesje.

Ik douchte en ging boodschappen doen. Op weg naar de Appie besloot ik even langs de Verkiezingswinkel in Weesp te gaan. Ik heb namelijk nog geen idee op wie ik moet stemmen….
In de Verkiezingswinkel werd ik ongelooflijk warm ontvangen! Echt leuk!! Heel gezellig ook.

Verkiezingswinkel Weesp

In de Verkiezingswinkel waren allemaal afgevaardigden van politieke partijen. Handig!!

Ik werd meteen aan het werk gezet met een Filosofische Stemwijzer… Heel bijzonder. Dit soort stellingen kwamen langs:
filosofische stemwijzer 2017

Als je wilt weten welk stemadvies uit deze stemwijzer kwam en wat ik nog meer voor spannends meemaakte bij de Verkiezingswinkel: lees m’n column (aanstaande woensdag in WeesperNieuws) maar!! #warmmakertje

’s Middags had ik een afspraak bij een uitgever in Zeist, voor een samenwerking met Save-Me (ik ben niet alleen logopedist en blogger, maar ook ‘visitekaartje’ voor Save-Me. Echt, dat staat op m’n visitekaartje: ‘visitekaartje‘.)

Weer thuis bakte ik een VETHEERLIJKE limoentaart met maar 5 ingrediënten!! Morgen komen vrienden eten, en de limoentaart wordt het toetje. Dan heb ik die vast gemaakt!
En ’s avonds ging ik ook nog naar zwemles.

limoentaart met maar 5 ingredienten!

Vrijdag ♥ 10 maart

Overdag werkte ik gewoon op de praktijk. Again.
Maar na werk moest ik snel naar huis, want vrienden H. en I. kwamen eten, en ik moest nog van alles voorbereiden…

Vooraf maakte ik Vietnamese loempia’s uit de oven (zelf gerold, met filodeeg) en Vietnamese fresh springrolls (zelf gerold, met rijstvellen). Als hoofdgerecht had ik een gehaktbrood uit de slowcooker gemaakt: die stond als vanaf tussen-de-middag aan. Ik heb namelijk een nieuw kookboek met allemaal slowcooker recepten: te gek!! En dit gehaktbrood was ook echt fantastisch!! Ga ik zeker nog een keer maken! Erbij aten we zoete aardappel met rozemarijn uit de oven en een salade.
En als toetje: limoentaart!!

[ er had hier een foto kunnen staan van het drie-gangen-menu dat ik maakte. Ik heb wel een paar foto’s gemaakt: die zijn mislukt… Door het slechte licht (gezellig hoor, kaarslicht…) zie je niet wat het is. ]

Eerlijk: alle gerechten vielen ontzettend in de smaak! #schouderklopje
We kletsten en dronken gezellig wat wijntjes. Om 1.00u lag ik in bed, best netjes toch!

Zaterdag ♥ 11 maart

Weekend!! Dus ein-de-lijk tijd om uit te slapen!! Ik liep om 9.30u met Monster buiten: en wat een heeeerlijk weer!!
Ik besloot thuis eerst aan m’n column voor in het WeesperNieuws te werken (want: deadline…) en ’s middags was het weer tijd voor actief herstel: ik deed een hardlooprondje van een uur. Deze keer ging het rennen echt goed!! Ik kon ook versnellen! En achteraf had ik wel wat pijn, maar niet meer dan vorige keer.
En dat is fijn, want Rotterdam is echt in zicht…. Nog maar 4 weken!! *slik*

actief herstel

’s Avonds crashte ik met Jur (en Monster) op de bank. Dit soort zaterdagavonden komen steeds vaker voor (zeker in aanloop naar de marathon!!) en ik vind het heerlijk!!!

Ultiem geluk samen op de bank naar Wie is de Mol kijken

Ultiem geluk: op zaterdagavond knus op de bank, met Jur en Monster. En dan ‘Wie is de mol’ kijken. #kannietbeter

Toen ik Monster uitliet, kwam ik ook nog deze prachtige volle maan tegen:

Weesp by night. volle maan

Zondag ♥ 12 maart

Okee, vandaag heb ik ECHT uitgeslapen. Ik werd om 10.30u wakker!! Ik hoorde vogeltjes fluiten en zag de zon door de gordijnen glinsteren♥ LENTEKRIEBELS!!!!
Een perfecte dag om heeeeerlijk te lanterfanten, want ik ‘moest’ helemaal niks vandaag.

Monster en ik gingen een rondje lopen door Weesp. Alles is leuker als de zon schijnt.

Monster op Ossenmarkt

’s Middags maakte ik deze blog en hielp ik Jur met de nieuwsbrief van Save-Me.
We gingen daarna nog even lekker burgerlijk wandelen. Met de hond. Op zondag. Hand in hand. ♥

Wat mij betreft kan de lente nu echt doorzetten! Ik wil weer lekker op een terrasje zitten en BBQen op het dakterras.
In de zon dus.

 

Hoe was jouw week? Weet jij al op wie je gaat stemmen woensdag?

Liefs! Nora

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.