Ik maakte dit krab taartje vorige week als voorgerecht tijdens een dinertje: laaiend succes!
Niet alleen voor mij (want: super easy) maar blijkbaar vond iedereen het lekker, want iedereen zei dat het lekker was, HAHA 🙂
Even checken….
Ik noem dit ‘KRAB’, maar eigenlijk is het surimi (van die krabsticks weet je wel?).
En weet je wat het rare is? In ‘krabsticks’ (die ik gebruikte) zit helemaal geen krab. HUH?? #oplichterij
Ik heb het even opgezocht: in deze krabsticks zit 35% ‘visvlees’, namelijk Alaska Pollak (= een kabeljauwachtige), Pacifische Heek (gewoon een vis) en Hoki (een soort Heek). DUS GEEN KRAB!!?
Nu ik wat beter naar de verpakking kijk, staat er met kleine lettertjes: ‘visbereiding met krabsmaak’
En daarmee is alles gezegd denk ik.
Tot zover deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde 😉 Tijd voor het recept van krab taartjes, zonder krab maar mét mango en avocado.
Recept krab taartjes met mango en avocado
Wat heb je nodig?
(Dit is genoeg voor een voorgerecht voor 4 personen. Je kunt er ook prima met z’n tweeën van eten als hoofdgerecht trouwens)
- 200 gr surimi (NEP krab dus. Als je geld over hebt kun je natuurlijk ook echte krab kopen. Is vast lekkerder!)
- 1 mango
- 1 avocado
- 3 el mayonaise of fritessaus
- 1 tl kerriepoeder
- 1 citroen
- beetje tuinkers
Aan de slag!
- Snij de surimi in kleine blokjes.
- Schil de mango en de avocado en snij het vruchtvlees ook in kleine blokjes. (het is mooi als alle blokjes hetzelfde formaat hebben. Dat was mij helaas niet gelukt.)
- Pers de citroen uit.
- Meng het citroensap met de mayonaise en voeg het kerriepoeder toe.
- Doe de kerriemayonaise bij de surimi, avocado en mango. Beetje peper en zout erdoor voor de smaak.
- Maak met een serveerring een mooi taartje op een bord.
- Doe een beetje tuinkers bovenop en misschien nog wat kerriemayonaise er naast (komt lekker professioneel over merkte ik 😉 )
- Tadaaaa! Tijd om te SHINEN met je voorgerecht, want niemand weet dat het eigenlijk heel simpel was om te maken.
Ik kwam pas NA de foto op het idee om er mayonaise omheen te ‘chefkokken’. Maar zo was het ook al mooi. Dit recept raad ik iedereen aan om te proberen. Tenzij je niet zo van vis houdt. Laat dan maar zitten.
Liefs! Nora
PS. Reacties zijn leuk. En als je dit ook gemaakt hebt moet je het aan me laten weten hoor!
Verse gember toevoegen heel klein gesneden en de mayonaise weglaten komen de smaken veel beter tot zijn recht. Diverse malen gemaakt en met gember zonder mayo heeft gewonnen!
Top tip Branc! Dat ga ik doen, thanxxx! Ben heel benieuwd, want nu was het al lekker 🙂 en dan wordt het dus nóg lekkerder 😉
Als ik het gemaakt heb laat ik het weten! xxx