havermoutpap kampioenen ontbijt miles en more puur en kracht

Voor de site Puur & Kracht schreef ik een blog over mijn ontbijt voor het sporten: HAVERMOUTPAP!

Pap?! Dat eten bejaarden toch??

Ooit was havermoutpap suf en ‘uit-grootmoeders-tijd’. Tegenwoordig is het weer helemaal HIP. Je kan havermout in alle vormen en maten in de supermarkt kopen: kant en klare havermoutpap, eenpersoons-zakjes havermout, met smaakjes, met extra vezels, etc.

Ik kies zelf het liefst voor de goedkope zak havermout van de Appie (€0,39 voor 500gr, bijna gratis dus 🙂 ) en hier maak ik dan mijn eigen kampioenen-ontbijtje van! Hierop kan ik een heel eind hardlopen of fietsen, zonder energie-dips!

Dit zijn mijn favoriete havermout combi’s:

‘Appeltaart’ havermoutpap

Kook ongeveer 30gr havermout met 200-250 ml melk. Doe er wat kaneel en rozijnen door. Ik doe er vaak nog wat zoetstof door, I love ZOET. Dan een appeltje schillen en de stukjes erdoor roeren: klaar is je ontbijt!! Voor wat extra voedingstoffen kan je er bijvoorbeeld nog wat chiazaad of lijnzaad door doen. Lekker.

Havermoutpap met mango en kokos

Kook ongeveer 30gr havermout met 200-250 ml melk. Dan natuurlijk wat zoetstof erdoor (als je daar van houdt, net als ik). Mango schillen en snijden (ik gebruik een halve mango) en de stukjes door de pap roeren. Wat geraspte kokos eroverheen en je tropische ontbijtje is klaar!!

“Worteltjestaart’ havermoutpap

Kook ongeveer 30gr havermout met 200-250 ml melk. Je raadt het al: zoetstof erdoor. Meng een theelepeltje koekkruiden door de pap. Rasp 2 wortels en roer dit, met wat rozijntjes, door de havermoutpap: worteltjestaart in een kommetje!!

 

Dit zijn mijn lievelings-havermout-ontbijtjes voor het sporten. Hoe eet jij je havermout? Misschien heb je nog wel lekkere receptjes voor me? Lees je ook m’n blogje op Puur & Kracht??

Liefs! Nora

14 antwoorden
 1. Marieken
  Marieken zegt:

  Quoi de fuque Nora! wat een ontzettend leuke blogs schrijf je, wist ik niet!
  Blij dat ik ze ontdekt heb 🙂
  Ook ik ben een sucker voor havermout en die worteltjestaartvariant ga ik morgen uitproberen.
  Toedels!

  Beantwoorden
 2. Bart
  Bart zegt:

  Ik eet tegenwoordig ná het rennen een bakje met 1 banaan (in schijfjes), cornflakes, paar lepels bananenkwark (lekker zoet 😉 en frambozen. Prima vullertje na 45+ minuten rennen.

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Ha Bart! 🙂 Klinkt goed ja! Volgens mij is kwark een hele goeie post-workout-meal! Neem ik ook vaak.
   Ben je een fanatieke renner? Doe je ook wel eens mee met loopjes? Wie weet komen we elkaar rennend tegen binnenkort in Weesp!

   Beantwoorden
 3. Bart
  Bart zegt:

  Op dit moment ren ik 3 keer in de week waarvan 1 keer in Weesp (weekend). Vaak een rondje Weesp – Muiden of langs de Vecht en dan de polder in. Ben nu aan het trainen voor de City Pier City loop in Den Haag (21km) 🙂

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   CPC-loop! Wat gaaf! Wanneer is ‘ie? Die heb ik nog nooit gedaan, is volgens mij wel een drukke loop (veel mensen op het parcours).
   Heb je al vaker halve-marathons gedaan? En lukt het een beetje qua trainen? Succes!!

   Beantwoorden
   • Bart
    Bart zegt:

    Ik heb 1 keer eerder een halve marathon gelopen, 4 keer de dam tot dam (over drukte gesproken 😉 en heel veel 10km’s. Trainen gaat goed! 🙂 Wel handig al die receptjes want qua voeding kan het nog wat beter 😉

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] eet ik ’s ochtends mijn heilige kampioenen-ontbijt. Daar ga ik al jaaaaaren lekker op, dus zondag vast ook. Lily (= trainingsbuddy die ook zondag de […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.