ijs blauwe bessen bananenijs zomer recept

Vakantie

Oh yes!! De zomervakantie is begonnen!! Ik heb nog wel wat werk gepland staan, maar donderdag vlieg ik naar Vietnam!! Tijd voor een weekje (jep, maar een weekje) CHILLEN met m’n vriendje♥ En dan daarna nog wat dagen in Hongkong, bij m’n vriendinnetje met internationale ambities. Genoeg om naar uit te kijken dus 🙂

Zomer

En EINDELIJK is het zomer!! Bij zomer stel ik me toch echt dit soort bikini-dagen en zwoele, warme BBQ-avonden voor… En natuuuuuurlijk heel veel ijsjes eten, want ook dat is zomer 🙂
Ook toen de zon nog niet scheen, kwam ik al aan m’n ijsjes-quotum, want ik woon om de hoek bij Nelis (= lekkerder ijs bestaat niet en ook lekker veel smaakjes!! Favoriet: salted-caramel♥ en nu ook mojito-ijs♥). 

Vegan ijs?!

Speciaal voor de niet-Weespers, die dus geen directe toegang tot het lekkerste ijs van Nederland hebben, heeft Masterchef-Marlies een heerlijk recept bedacht voor vegan-IJS. Ja echt, het bestaat.
Dus al vallen de mussen van het dak van de hitte: no problem! Jij maakt gewoon je eigen ijs!!

Toen ik dit recept uitprobeerde, was ik enigszins sceptisch. Want je hebt ijs en je hebt ijs. 
Maar jongens, dit ijs kan er ZEKER mee door!! En omdat er dus geen troep in zit (alleen wat fruit en kruiden) had ik ook NUL schuldgevoel toen ik de hele bak leeg had gegeten 🙂

Ik zou zeggen: probeer het maar eens en oordeel zelf! En laat je dan ook weten wat je er van vond?

Liefs! Nora

Blauwe bessen bananenijs | Vegan recept
Recipe Type: snack
Cuisine: vegan
Author: Marlies
Cook time:
Total time:
Masterchef Marlies: Met de zomer in het vooruitzicht kreeg ik zin in ijs. Daarom een receptje om vegan ijs te maken. Je hebt er wel een blender of keukenmachine voor nodig, maar verder is het erg eenvoudig en superlekker. De combinatie van bevroren banaan en de amandelpasta maken het lekker romig.
Ingredients
  • 2 ‘grote’ bananen
  • 150 gr blauwe bessen en extra om te garneren
  • 3 eetlepels amandelpasta
  • 6 eetlepels sojamelk, amandelmelk of havermelk
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kardemom
  • Snufje zeezout
  • Keukenmachine of blender
  • Garnering: handje blauwe bessen, amandelpasta, amandelen en geschaafde pure vegan chocolade. Bijvoorbeeld Almond en Baobab van Lovechock. Hou je niet van pure chocolade, er bestaat ook witte vegan chocolade. Bijvoorbeeld van Bonvita.
Instructions
  1. Snij de banaan in plakjes en vries deze in samen met de blauwe bessen.
  2. Laat ze minimaal 2 uur bevriezen. (Nora hier: ik had diepvries-blauwe-bessen van de Appie gekocht, lekker makkelijk!!)
  3. Bewaar handje blauwe bessen voor het garneren later.
  4. Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en draai tot een romig mengsel. Het lijkt wel wat op softijs.
  5. Verdeel het ijs over twee of drie schaaltjes en garneer met de blauwe bessen, amandelen, wat drupjes amandelpasta en de chocolade. Genieten!
Notes
(hier Nora weer) Dit ijs hoef je niet per se in de zon te eten ofzo 🙂 IJs kan gewoon ALTIJD.

 

2 antwoorden
  1. Paul Smit
    Paul Smit zegt:

    Wist je dat uitvinders van IJs de Chinezen zijn? Het verhaal wil dat Marco Polo zowel de pasta’s als het ijs meenam uit China naar Italië. Het beroemde Italiaanse ijs is feitelijk Chinees.

    In mijn jonge jaren was je al blij indien je geld had om twee weken met vakantie naar de Spaanse Costa te gaan. Vietnam was overigens in die tijd niet als vakantieland aan te bevelen.

    Rond de eeuwwisseling heb ik enige tijd een Vietnamese vriendin gehad. Ze is kok van haar vak. De Vietnamese keuken is een beetje vergelijkbaar met de Chinese. Uitstekend! En aangezien jij van koken je hobby hebt gemaakt, verwacht ik bij terugkomst een paar heerlijke, Aziatische recepten van je.

    Ik wens jou en je vriend een geweldige vakantie toe.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.