Courgetti met avocadosaus | Recept

courgetti courgette pasta recept miles&more Nora

Pasta van courgette

Als je van pasta houdt, maar even rustig aan wilt doen qua koolhydraten is courgette-pasta aka courgetti of zucchetti, een ideale uitvinding! Je proeft (haast) geen verschil, de bite is bijna hetzelfde als bij ‘gewone’ spaghetti, maar je eet gewoon groente!!
Ik vind dit een ontzettend lekker avondmaaltje: het vult goed, maar je zit niet meteen propvol. Handig als je bijvoorbeeld ’s avonds nog wilt sporten! En je kan vrijwel alle pasta-sausjes erover doen, die je ook over ‘gewone’ pasta zou doen!

The sky is the limit.

Hoe maak je courgetti?

Je courgette moet op spaghetti gaan lijken, dus het is noodzakelijk om lange dunne slierten van je courgette te maken. Ik gebruik hiervoor een Spirelli (van m’n moeder gekregen, maar gewoon te koop bij Bol.com).

Als je geen Spirelli hebt, kun je ook een een rasp (van je keukenmachine) gebruiken.

Je kunt de courgette-spaghetti rauw, gebakken of (heel kort) gekookt eten, uiteraard met een lekker sausje erover! Ik hou zelf het meest van rauwe courgetti: dit is ook het makkelijkst (slierten raspen en klaar!).

Courgetti met avocadosaus

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 courgette
  • 1 1/2 avocado (of 2, als je van veel saus houdt)
  • 1/2 ui, fijn gesnipperd
  • scheutje melk
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje djinten (= gemalen komijn)
  • snufje chilipoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • 150 gr spekjes
  • mais (3 eetlepels ofzo)
  • cherrytomaatjes (zoveel als je lekker vindt. Halveer ze maar even.)

ook heb je een Spirelli en een staafmixer nodig….

Aan de slag!

  • Schil de avocado, haal de pit eruit, snij het in stukken en doe dit in een kom.
  • Doe een scheutje melk en alle kruiden erbij.
  • Mix met de staafmixer totdat je een smeuïge saus hebt.
  • Roer het gesnipperde uitje door de saus.
  • Bak de spekjes lekker knapperig in een koekenpan.
  • Maak courgette-slierten met de Spirelli, verdeel deze over 2 borden (je kan de slierten dus even kort bakken of koken, maar ik eet ze rauw!).
  • Verdeel de spekjes over de courgetti.
  • Doe de avocadosaus erover, en daarna de mais en de tomaatjes.
  • Hopla! Klaar.

courgetti met avocadosaus en mais en tomaatjes recept miles&more

Looks nice huh? En dit is lekker joh!! Probeer het maar! ♥

Maak jij wel eens courgetti? Wat voor sausje doe je erover? 

Liefs! Nora

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ik mijn Spirelli heb, gebruik ik deze niet alleen voor courgetti, maar ook voor salades. Zo maakte ik deze regenboogsalade, die niet alleen SUPERLEKKER is, maar er […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.