courgette dadel taart

 

Het wordt tijd dat het weer wat zonniger wordt vinden jullie ook niet? Het is half juli en in plaats van zonnige middagen op het terras en zwoele avonden met BBQ zat ik vandaag binnen. Omdat het regende…. Maar, als ik Piet (Paulusma, je kent hem) moet geloven komt er weer stralend weer aan. Top.

Maar dit druilerige weer is wel heel geschikt om een taart te bakken!! En dat deed ik dus. De courgettes waren in de aanbieding op de markt, ook had ik vorige week al dadels gescoord: dus HOPLA, tijd voor een courgette-dadel-taart! Ik had wel vaker gelezen over courgette-cakes, maar of dit echt lekker zou zijn wist ik niet. Proberen waard leek me 🙂

Ik heb van een aantal sites een beetje afgekeken (deze en deze en deze) en uiteindelijk mijn eigen draai er aan gegeven. Uiteraard wilde ik met zo min mogelijk inspanning een te-gek-lekkere taart op tafel toveren. Spoiler-alert: dat is gelukt!!!
Dit is wat ik heb gedaan:

Wat heb je nodig?

 • 1 courgette
 • 2 eieren
 • 260 gr bloem
 • 75 gr boter
 • 80 gram suiker
 • 220 gram dadels (pit er al uitgehaald)
 • beetje kardemompoeder (naar smaak)
 • beetje zout

 

Aan de slag!

 • Verwarm de oven op 180°C
 • Rasp de courgette (lang leve de keukenmachine).
 • Hak de dadels grof (hoera keukenmachine).
 • Mix (met een garde) de eieren, suiker en boter tot een glad papje.
 • Meng de bloem met het zout en het kardemom-poeder.
 • Doe nu de courgette bij het ei-suiker-boter papje en roer even.
 • Gehakte dadels en de bloem eraan toevoegen.
 • Nu alles goed doorroeren en in een taartvorm(pje) scheppen.
 • De taart moet ongeveer 55 minuten in de oven (check met een sate-prikker of ‘ie gaar is, je weet vast wel hoe dat werkt).
 • En klaar is je taart!!

courgette dadel taart

Voor mijn gevoel is een taart waar courgette in zit dus hartstikke gezond. Er zit ook niet zoveel suiker in. En niet zoveel boter. Maar door de courgette is de taart heerlijk smeuïg. Dit recept is GELUKT!! Yes.

 

Heb jij wel eens iets zoets met courgette gemaakt? Was het een succes? Misschien heb je wel een lekker recept voor me? Ik hoor het graag!!

 

Liefs! Nora

courgette dadel taart

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.