Taart is altijd een goed idee

Vorige week kwamen er vrienden bij ons eten. Ik wilde natuurlijk wel een beetje SHINEN met mijn kookkunsten (euhhh), maar ik moest ook gewoon de hele week werken: dus ik had geen tijd om uuuuuuren in de keuken te staan.
Noodzakelijk dus om iets makkelijks maar toch fantastisch te bedenken.

Als toetje aten we lekkere limoentaart: die ik de avond van te voren in elkaar flanste!
Ik had dit recept een keer in het Parool gelezen, maar ik heb het een beetje aangepast. In het Parool praten ze namelijk over een ‘Key Lime Pie’. Maar ik maak gewoon een ordinaire LIMOENTAART. Met maar 5 (VIJF!!!) ingrediënten. En niks moeilijks.

nb.: een Key Lime Pie kan je eigenlijk niet maken in Nederland, want daarvoor het je namelijk limoenen uit Florida nodig (de Florida Keys). En het schijnt dat je deze limoenen in de Verenigde Staten al nauwelijks kunt scoren, laat staan hier in Nederland…

Dus lekkere limoentaart met maar 5 ingrediënten. Klinkt als een droom he?
Wacht maar tot je ‘m proeft!!♥

lekkere limoentaart met maar 5 ingredienten

Wat heb je nodig?

  • 1 pak bastognekoeken
  • 120 gr boter (doe maar lekker roomboter)
  • 2 limoenen (gewoon van de markt)
  • een blik (400gr) gecondenseerde melk (dat staat naast de blikken kokosmelk bij de Albert Heijn. Ik kon het eerst ook niet vinden…)
  • 4 eidooiers

ingredienten voor limoentaart

Aan de slag!!

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
  • Doe alle bastognekoeken in de keukenmachine en verkruimel ze tot gruis.
  • Laat de boter smelten en roer dit door de bastogne-kruimels.
  • Dit mengseltje verdeel je over de bodem van  een taart vorm (wel eerst even invetten die vorm!).
  • De bodem moet 8 minuten in de oven.

 

  • Voor de vulling klop je de eidooiers door de gecondenseerde melk. Hoeft niet met een mixer.
  • Dan rasp je de schil van 1 limoen: doe dit door de vulling.
  • Pers de 2 limoenen uit en doe het sap ook door de vulling.
  • Lekker roeren.
  • Kieper deze vulling op de (al gebakken) bodem.
  • Zet de taart nog 15 minuten in de oven (op 180 graden), totdat ‘ie een beetje hard is.
  • Laat de lekkere limoentaart afkoelen, want dit juweeltje kun je het beste KOUD opeten.

hele lekkere limoentaart met maar 5 ingredienten

Niet om mezelf op te hemelen ofzo (#moewhahaha), maar ik gooide hoge ogen met dit simpele taartje.

Dus. Maak die taart. 
En vertel me wat je er van vindt. 

Liefs! Nora

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.