,

Gepofte zoete aardappelen Mexican Style! | Recept

zoete aardappel mexican style

Texmex uit een pakje

Van Santa Maria kreeg ik een groot verrassingspakket met allemaal kruidenmixjes, tortilla, taco’s en salsa’s, om eens lekker mee te gaan kokkerellen. Lief! Dus ik ben maar meteen de keuken ingedoken!! 

Zoete aardappelen ♥

Omdat er toevallig nog een zoete aardappel in mijn keuken lag, besloot ik een Mexicaans gerecht met zoete aardappel te maken. Ze hebben vast wel zoete aardappelen in Mexico toch? Zo niet, dan wordt het hoog tijd.
Als je lui bent: POF een zoete aardappel!! Tip van Nora, doe er wat mee. Je hoeft namelijk alleen maar wat gaatjes in de knol te prikken (nee, je hoeft ‘m niet te schillen!!), dan leg je ‘m een dik uur in een voorverwarmde oven (ondertussen kun je hardlopen, wijntjes drinken, je nagels lakken, bedenk het) en daarna heb je een heerlijk gezond gepoft knolletje (ik ga er gemakshalve even vanuit dat een zoete aardappel een knol is).
Ready to eat?? Let’s go!!

 

Recept: zoete aardappel Mexican-style

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 2 zoete aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 100 gr mais
  • 300 gr mager rundergehakt
  • 1 zakje Santa Maria mix voor burrito’s
  • 1 avocado
  • bakje creme fraiche light

Aan de slag!

  1. Verwarm de over voor op 175 graden.
  2. Prik gaatjes in de aardappelen (je hoeft ze niet te schillen!!)
  3. Leg de zoete aardappelen ongeveer anderhalf uur in de voorverwarmde oven: lekker poffen!!
  4. Als de aardappelen bijna klaar zijn kun je het gehakt bakken.
  5. Als het gehakt gaar is doe je de burrito-kruidenmix erdoor (niet het hele zakje! Dit is namelijk voor 500 gr, en wij hebben maar 300 gr gehakt!).
  6. Doe ook de mais er bij.
  7. Snij de tomaten en de ui in kleine blokjes en mix dit door elkaar.
  8. Prak de avocado.
  9. Haal de zoete aardappelen uit de over en snij ze in de lengte open.
  10. Doe er een kwakje creme fraiche in, daar bovenop een schep van het tomaat-ui mengsel.
  11. Doe daarbovenop een schep van het gehakt.
  12. Om het af te maken doe je er wat geprakte avocado en nog wat creme fraich op!!
  13. Eten maar!! Arriba arriba!!!
Een lekker cocktailtje on-the-side zou niet misstaan bij dit recept 🙂 (Mojito anyone??)

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.