, ,

Borrel-Loempiaatjes uit de oven

ovenloempia borrel loempia oven chilisaus

Je kent ze wel: die Vietnamese karretjes bij winkelcentra waar je de lekkerste loempiaatjes (met chilisaus!!) kunt kopen. Vet heerlijk.

Vroeger haalde ik nog best wel vaak zo’n vette snack met vriendinnetjes. Eigenlijk was één nooit genoeg 😉 Maar tegenwoordig denk ik iets vaker na over calorieën enzo en ben ik erachter dat zo’n Vietnamese loempia eigenlijk één berg frituurvet is. Maar wel smullen dus.

Ik ben gaan uitproberen hoe ik zelf zo’n hemelse loempia kon maken, maar dan een stuk minder vet. En niet te moeilijk. En dat is gelukt!! Lees je mee?

ovenloempia

Wat heb je nodig? (voor 10 stuks)
  • 5 vellen filodeeg
  • ongeveer 50 gr rice-noodles
  • 100 gr Chinese wok-groenten
  • 100 gr gerookte kip
  • sojasaus
  • sesamolie
  • chilisaus
  • klein kopje melk

 

Aan de slag!
  • Laat het filodeeg ontdooien onder een natte theedoek (filodeeg droogt nogal snel uit.
  • Verwarm je over voor op 200°C.
  • Kook ondertussen de noodles in ongeveer 4 minuten gaar.
  • Snij (knip!) de filo-vellen doormidden.
  • Maak een ‘sausje’ door wat soyasaus, sesamolie en chilisaus te mengen (hoeveelheid moet je even zelf bepalen, wat je lekker vindt!)
  • Leg een velletje filodeeg voor je en beleg een klein strookje met wat noodles, beetje wokgroenten (zo uit de zak is prima) en wat stukjes gerookte kip. Let op: doe dit ongeveer 2 cm van de onderkant, laat ook 2 cm aan de zijkanten over.
  • Druppel er wat van je sausje over.
  • Bestrijk het hele velletje filodeeg met melk (met een kwastje).
  • Nu ga je rollen: vouw eerst de onderkant (die 2 cm dus) over de vulling. Klap nu de zijkanten dicht. Nu kan je een rolletje maken (vouwen) met de rest van het filodeeg, leg de sluitkant onderop.
  • Bestrijk de bovenkant met melk.
  • Herhaal dit voor alle 10 loempia’s.
  • Leg de loempia’s op een bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • TE LEKKER met wat chilisaus!

loempia's voor het bakken

oven loempia

Dus weinig vet (er komt geen frituurpan aan te pas), weinig werk, maar GROOTS resultaat! Zowel Jur, als zijn vriend die kwam borrelen (en ik!!) vonden de loempia’s te gek! 10 stuks was eigenlijk te weinig….

IMG_0025

Eet jij wel eens loempia’s? Deze moet je echt proberen! Ik beloof je: ze vallen niet tegen!

 

Liefs! Nora

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] maak een lekker borrelsnackje (bijvoorbeeld deze, deze of deze), schenk een ijskoud glaasje limoncello in: en GENIET van je […]

  2. […] wat wonton-vellen nou eigenlijk zijn… iemand?) besloot ik een combi te maken! Ik had al eerder hartige loempia’s gemaakt, dus de stap naar zoete loempia’s was niet zo groot. En zo werden deze […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.