Ik heb de laatste tijd ineens vet veel zin in Aziatisch (Oosters?) eten. Misschien komt het kleine beetje Indonesische bloed dat ik in me heb (1/16 ofzo 🙂 ) ineens om de hoek kijken? Of misschien vertelt m’n lichaam me dat het nodig eens tijd wordt dat ik op vakantie ga naar Thailand/ Indonesië/ Vietnam/ of een ander Aziatisch land.
Wat de reden ook is: Oosters eten is awesome! De kipspiesjes die ik maakte waren VETHEERLIJK en gezond!!
Niet teveel werk, groots resultaat #win.
Veel smaak, weinig vet #winwin.
En het dipje er bij was ‘low-fat’ oftewel: skinny. Jawel, ik maakte een skinny dip.
Zin in?
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 300 g kipfiletblokjes
- ½ rode peper
- 1 limoen (schoongeboend)
- 2 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- beetje bieslook
- 1 el witte wijn-azijn
- 1/2 komkommer
- 3 el zoete chilisaus
Aan de slag!
- Snij de halve rode peper in kleine stukjes (haal wel eerst de zaadjes eruit!).
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoes uit. Bewaar de rasp apart.
- Mix in een schaal het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel een snufje zout. Dit is de marinade.
- Leg de kipfiletblokjes in de marinade. Dek af en laat een uurtje in de koelkast marineren.
- Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef (en knijp er zoveel mogelijk vocht uit).
- Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn, de chilisaus en de komkommer. Even proeven en eventueel wat peper en zout toevoegen.
- Rijg de kipstukjes aan saté-prikkers.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 minuten rondom gaar.
- Komkommerdippie erbij en lekker eten!
Zoals je waarschijnlijk al door had bevat dit recept ook chilisaus. Dat is waarschijnlijk de reden dat het geheel zo geslaagd is 😉
Nee echt: eet dit! Is lekker!
Wat vind je? Proberen waard?
Liefs! Nora
Trackbacks & Pingbacks
[…] Op je brood, of een gebakken kipje: de combi met ‘het rode goud‘ is […]
Plaats een Reactie
Laat je reactie achter!