Ha! Wat gezellig dat je weer meeleest met mijn afgelopen week!
Het was een week met meer drank dan sport (oh god, is het weer zo ver?!). Maar wát een leuke week was het: zo had ik twee verrassend leuke etentjes met verrassend leuke mensen, bakte ik een Gin-Tonic cake én hakte ik een (werk-gerelateerde) knoop door met hopelijk heel veel toffe dingen tot gevolg 🙂
Klaar voor? Let’s go!

Maandag ♥ 15 mei

Ik begon de week wijdbeens in het ziekenhuis. I BEG YOUR PARDON?! → Uitstrijkje 🙁 Gedoetje.
De rest van de dag werkte ik op de praktijk, niks nieuws onder de zon.
Om de dag toch een beetje feestelijk te maken (want: YOLO) haalden Jur en ik ’s avonds een ijsje bij Nelis♥

ijsje bij Nelis

Ik wil m’n ijsje ALTIJD in een hoorntje. Veel lekkerder!! Wat jij? #teamhoorntje of #teambakje?

Dinsdag ♥ 16 mei

Oeehhh lentekriebels! Steeds een beetje warmer: kom maar op met die zomer, ik kan niet wachten!!
Korte broek naar m’n werk vond ik nog iets te gortig, maar lange rok kon best!! Zonder panty ja #doemaarwild. En omdat ik nog steeds pijn heb tijdens het lopen (want: hielspoor), doe ik gewoon ongegeneerd m’n Nike Air Max onder m’n rok aan. Kan best.

nike air max onder maxirok
Na de hele dag binnen gezeten te hebben op de praktijk, pakten Jur en ik de fiets voor een fijn avondrondje. Nou ja ‘fijn’… Ik blijf fietsen oncomfortabel vinden: pijntjes overal, mehhhh. Het echte, ontspannen en zorgeloze sporten (zoals ik dat had bij hardlopen) lukt nog niet echt op de fiets… Uiteraard geef ik niet op.

Woensdag ♥ 17 mei

Alweer een werkdag! En best een drukke…
Dus prima om even stoom af te blazen na werk in de Crossfitbox.

crossfit0294 powercleans en jerks

Eigenlijk is deze foto zondag gemaakt, toen ik ook aan het Crossfitten was. Maar anders had ik voor vandaag geen foto’s…
Fotocredits voor Daan de Crossfit-koning.

En goed nieuws: ik won vandaag mijn eerste bitterbal in de bitterbal-competitie!!
Uitleg: elk jaar houden we in de Middenstraat een wielren-pool-tje, de ‘GTV / bitterballen competitie’. Bij de Giro d’Italia, Tour de France en de Vuelta (afgekort dus GTV) voorspelt iedere deelnemer welke wielrenners gaan winnen. Per etappe krijgen de 10 eerste wielrenners punten, en als je die dus in je team hebt, dan krijg je als deelnemer ook punten. Degene die per etappe de meeste punten heeft, wint een bitterbal!! Ook is er een overall uitslag: wie de meeste punten heeft in de hele Giro (of Tour of Vuelta) en dan ook nog de über-overall-score: de meeste punten van alle drie de rondes.
Ik ben kansloos in die overall-uitslag. Maar mijn doel is om zoveel mogelijk bitterballen te scoren. Want ergens in september is de ‘prijsuitreiking’, bij Intersnacks in de Slijkstraat. Je voelt ‘m aankomen hè?
Mo van Intersnacks is de hoofdsponsor van de bitterbalcompetitie 😉
En ik heb nu dus m’n eerste bitterbal binnen #hopla

Donderdag ♥ 18 mei

Ik had eigenlijk een fietsrondje gepland voor donderdagochtend. Maar toen ik wakker werd had ik daar echt TOTAAL geen zin in. Niet gaan dan. In plaats daarvan mestte ik m’n kast uit: winterkleren naar zolder en zomerkleren paraat!!

En dan dit:
Ik ben al een tijd op zoek naar horizonverbreding. Mijn werk als logopedist vind ik nog wel leuk, maar ik wil graag wat erbij. Half-om-half zeg maar. Sinds ik blogs en columns schrijf, weet ik dat ik schrijven heel tof vind. Ik ben inmiddels ook veel social media posts, persberichten, nieuwsbrieven, brochures enz. aan het schrijven (vooral voor Save-Me 🙂 )
En ik wil dit veeeel meer gaan doen! Ik wil tekstschrijver worden! En mijn ultieme droom: als digitale nomade op elke plek en elke gewenste tijd mijn schrijf-werk kunnen doen.
En omdat we allemaal maar één leven hebben, en we daar dus ALLES uit moeten halen, besloot ik actie te ondernemen!
Ik zocht al een tijdje naar mogelijke opleidingen. En nu heb ik een hele toffe gevonden!! Een opleiding tot copywriter. Yessss!!
De opleiding duurt 1 jaar, maar ik denk dat ik het sneller kan 🙂 #kapsones
Ik heb me dus ingeschreven!! Whoehoeeee!! En ik heb me ook meteen ingeschreven bij de KvK.

Nora Schenk, freelance tekstschrijver

Klinkt goed he? Ik zal er (als zaken concreter worden) veel meer over vertellen.

Dus: Heb je teksten nodig voor websites, tijdschriften, nieuwsbrieven, columns, advertenties, brochures, flyers of social media? Ik lever ze met liefde. Of moet ik wat voor je redigeren of corrigeren? Kan ik!!

En toen las ik deze quote:

Once you make a decision, the universe conspires to make it happen (Ralph Waldo Emerson)

En zo geschiedde: ik had vandaag een supertof gesprek met een supertof persoon van een supertof bedrijf, waarvoor ik zéér waarschijnlijk supertoffe dingen mag gaan doen!!
Om dit te vieren doken Jur en ik het terras bij Toeters op. Proost!!

op terras bij toeters om supertoffe toekomstplannen te vieren

Vrijdag ♥ 19 mei

Met de borrel van gister nog vers in het geheugen, hadden Jur en ik vrijdag na werk afgesproken bij Aaltje, om te borrelen en te eten met C+N. Eigenlijk kende ik ze niet goed, maar het was verrassend leuk en ontzettend gezellig! Soms ontmoet je ineens mensen die écht fijn zijn♥

eten bij aaltje met C en N

Zaterdag ♥ 20 mei

Een nascholingsdag. Op zaterdag.
Vandaag zat ik met 140 andere logopedisten (allemaal kwaliteitskring-begeleiders) op cursus. Ik volgende een workshop over ‘coachingsvaardigheden‘ (ik ben eigenlijk allergisch voor het woord ‘coach’. Iedereen wordt tegenwoordig coach.) en een workshop over ‘omgaan met weerstand’ (maar ik kreeg ontzettende weerstand tegen de man die de workshop gaf. Wat een slap geouwehoer joh. Ongeïnspireerde lulkoek.) Zo’n dag dus. De lunch en de naborrel waren trouwens wel heel gezellig!!

Nora kkb-dag NVLF 2017

Toen ik thuiskwam, zat Jur al met een Gin-Tonic te wachten. Hij snapt me 😉
We hadden om 18.00u afgesproken bij een zakelijke kennis van Jur, die ons had uitgenodigd om te komen eten bij hem en zijn vrouw.
En alweer was dit zó leuk!! Wat een lieve mensen. We werden ontzettend hartelijk ontvangen met het heerlijkste eten. Superlief!

Luna en Jur

Er was ook een jonge hond! #cute

Zondag ♥ 21 mei

9.00u: Crossfit time!! (zie foto van woensdag)

Toen snel naar en huis en door naar de SportFair in Weesp. Een nieuw evenement, waar alle sportclubs en bedrijven uit Weesp die ‘iets’ met sport te maken hebben, samen komen. Save-Me was er bij!!

Sportfair Weesp 2017

Sfeertje hoor! En de zon scheen!! #leuk

Na even kort rondgehangen te hebben op de SportFair, stapte ik op de racefiets naar Amsterdam. Ik ging gezellig koffie drinken bij Soof en Luuk en hun 5 weken oude Floor♥ En het leuke was: vriendinnetje Marjorie was er ook bij!! (dit was trouwens geen toeval, maar gewoon afgesproken). En ze had baby Brent bij zich. Een klein kinderfestijn dus.

Heel fijn om lekker te kletsen, ook al gaat het soms over hechtingen (auw) en poepluiers (bah).

Soof en Marjoor met kinderen

Marjoor met Brent en Soof met Floor #lieffies

Nora en Brent

Ik was gewaarschuwd dat Brent eenkennig zou zijn, maar hij wilde best bij mij op schoot. Ook al stonk ik naar zweet (van het fietsen).

Dat was het weer guys. Mijn week!

Dit heb je misschien gemist deze week:
Hoe gaat het met m’n blessure?
Recept voor Gin-Tonic cake (aanrader)

Wat was het tofste dat jij deze week hebt gedaan? Vertel het me!!

Liefs! Nora

6 antwoorden
 1. Antoinette
  Antoinette zegt:

  Wat heb ik weer heerlijk gelachen! Talent om te schrijven, het is alsof je bij me thuis de verhalen zit te vertellen! Ik zie je zo voor me! Wat een heerlijk, enthousiast, energieker oprecht mens ben je toch!
  ?

  Beantwoorden
 2. Dennis
  Dennis zegt:

  Lekker spontaan plan om copywriter te willen worden. Mijn leukste activiteit deze week was het neerleggen van een 9 mans formatie tijdens een parachutesprong bij Rotterdam. Leuk om te doen hoor een tandemsprong. Benieuwd hoe je dat zou beschrijven in je blog. Laatst hadden we Mark Rutte voor een tandemsprong. Die slaakte toch wel klein gilletje ?

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Wat?! Wat supergaaf!! Wat heb jij heftige hobby’s zeg? ik zag ook al je Kempo foto’s: stoer!!
   Help me even: een 9 mans formatie tijdens een parachutesprong, is dat dat zo’n ‘cirkel’ in de lucht (zoals je dat op foto’s actievideo’s ziet)? Ik vraag me altijd af hoe ‘men’ (jij dus!!) dat ingodsnaam doet! En bij een tandemsprong zit er dus iemand aan je vast? Spring je vaak? Die Mark Rutte?, die vond het natuurlijk doodeng #snapik Jouw skydive was letterlijk je hoogtepuntje van de week? Best jaloers: lijkt me vrij tof om zorgeloos uit een vliegtuig te springen!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.