Ha! Je bent er weer om mijn weekoverzicht te lezen, leuk!
Maar ik moet je een beetje teleurstellen. Dit weekoverzicht is anders dan je gewend bent.

Deze week was namelijk zó saai, dat ik me op woensdag al afvroeg of ik er wel een weekoverzicht van kon maken. En eigenlijk was het ook niet echt een week die op een blog thuishoort.
Ik was een beetje ziekjes (eigenlijk vooral snotterig met een roggel-hoestje: dat begon vorige week zondag), dus dat maakte het ook niet beter.

Het is nu zondagmiddag en ik typ dit in m’n zo-goed-als-schone Crossfit kleren. Ik heb net WOD 3 van The Nationals gedaan en dat liep uit op een DRAMA. Dus m’n kleren zijn schoon gebleven. Scroll maar naar beneden als je het hele verhaal wilt weten. Ik heb er in elk geval flink de balen van.

Leuke dingen deze week

Omdat het een beetje nutteloos is om een weekoverzicht te schrijven waarin ik alleen maar werk en sport, doe ik het dus anders.
En omdat ik nu ook nog pissed ben door wat er net bij Crossfit gebeurde, zou het zomaar kunnen dat deze blog een groot zeikverhaal wordt, en daar zit niemand op te wachten.

Daarom eerst: de hoogtepunten van deze week! Want die waren er hoor!

 • Ik rende 15 kilometer!! Jaaaa echt, zonder te wandelen! Op zaterdag liep ik met Jur on ‘rondje Nigtevecht’: precies 15km. We hadden vooraf afgesproken dat we een rustige pace zouden aanhouden: 6 min per kilometer. En we liepen keurig volgens plan. M’n hiel deed achteraf wel wat pijn, maar ik heb gekoeld en gestretcht, dus alles onder controle.
 • Ik ging weer naar de baantraining op dinsdag! En deed meteen een 5km test (niet echt snel, maar mijn hardloopconditie is nog in de opbouwfase zal ik maar zeggen 😉 )
 • Ik at met Jur bij Aaltje. Maar eerst borrelden we thuis. Op vrijdag hoor, geen doordeweekse drink-partijen (deze week).
borreltje met Jur

Met een Gin-tonic in m’n hand en deze twee tegenover me ben ik blij 🙂

eten bij Aaltje

Die friet bij Aaltje is altijd zo lekker doorbakken: vind ik lekker.

 

 • Ik deed 222 burpees om 7.00u ’s ochtends. Ook wel een hoogtepuntje (voor m’n hartslag) #burpeemadness
burpee madness

Burpee madness @ Crossfit0294

Om te huilen…

Dan zal ik je nu even bijpraten over m’n pull-up drama.
WOD 3 van The Nationals werd donderdag bekend:

40 kcal roeien
15 pull ups
40 front squats
30 burpees over the bar
40 shoulder to overhead
15 pull ups
40 kcal roeien

Vrijwel alles uit dit rijtje vind ik te gek. BEHALVE DE PULL UPS. Die kan ik namelijk niet. Gewoon niet.
Dat zou betekenen dat ik 40 kcal zou roeien en daarna zou falen… En dat gebeurde ook.
Ik kon wel huilen (en moest ook huilen). Damn, wat was ik gefrustreerd. Kijk maar naar het GIFje (als je kan liplezen zie je dat ik wat krachttermen gebruik die niet echt chic zijn, zeker niet op een zondag…)

Mijn pull up FAIL:

Uiteindelijk is het me gelukt om 3 pull-ups er uit te persen. DRIE. Jezus wat triest.
Ik werd boos (woedend zelfs) op mezelf en heb na 15 minuten de handdoek in de ring gegooid.
Want inmiddels lagen m’n handen ook open #mehhhhh

Maar ik heb een plan: ik heb nog 1 week om die freaking pull-up te trainen. En dan kan ik volgend weekend deze WOD nog een keer doen. En dan wel goed. Fingers crossed. #kanslozemissie?

Komende week ben ik van plan om alleen maar positieve, leuke dingen mee te maken 😉 Ik ga in elk geval morgen met m’n oma een pub-quiz doen in Amsterdam: gezellig!
En dan beloof ik dat mijn volgende weekoverzicht weer zal SHINEN, okee?

Genoeg over mij, hoe gaat het met jou? Vertel me iets LEUKS, daar ben ik wel aan toe!

Liefs, Nora

6 antwoorden
 1. Marit
  Marit zegt:

  Hey Nora, pullups zijn inderdaad alleen leuk als je ze kunt. En het ergste is nog dat je ze eerst strict moet kunnen voordat je de kipping of butterfly techniek toepast. Ivm de extreme belasting op je schouder tijdens deze pullups. Wij hanteren 10 strict pullups voordat je kunt gaan kippen. Als je iedere week 2-3x een paar sets strict oefent… met bijvoorbeeld een elastiek dan zul je merken dat je sterker gaat worden. Vervolgens ook nog lekker oefenen met kipping swings en het komt goed. Een week is wat kortdag… succes!

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  Jolanda zegt:

  Je bent veel te streng voor jezelf. En je hebt er 3 gedaan!!! Dat is goed. Hiervoor kon je het niet. Je bent goed bezig. Zie zoveel vooruitgang bij je week na week. En Pull ups blijven altijd moeilijk.

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Met dank aan jou heb ik er nog 3 uit weten te persen (hoe ik dat voor elkaar heb gekregen?!), dank je! En ook dank voor je positive vibes, dat motiveert!
   Die bastards van een pull-ups ga ik onder de knie krijgen! Hopelijk doe ik ze ooit net zo soepel als jij!

   Beantwoorden
 3. Anita
  Anita zegt:

  Lieve Nora, wees niet zo streng voor jezelf!!! Je bent een top wijffie en goede conditie, lieve man, eigenwijze hond, fijne vriendin, geschilderd huis…… mijn liefje er zijn zoveel ‘dingen’ inde wereld die we willen…. maar soms moet je je zegeningen tellen! Dikke kus <3

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Je hebt helemaal gelijk! Het is nogal een ‘eerste wereld’ probleem en waar maak ik me druk om? Ik probeer het van me af te zetten, dat lukt al aardig. Thanx voor het herinneren, want ik heb een meer-dan-prima leven (een te gek leven zelfs) en ben ook zeer gelukkig hoor! Dikke kus terug!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.