marathon training Rotterdam 2016

Het gaat goed met mijn marathon training! Nog 62 dagen tot de start in Rotterdam…. En tot nu toe heb ik braaf alle voorgeschreven trainingen gedaan! Lees je mee hoe mij trainingsweek er uit zag?

Maandag 1-2 ♥ tempoloop en hoesten.

crossfit 0294 trainingsdagboek marathon rotterdam 2016Ik begon m’n week met een tempoloopje. HOPPA. Goed begin dacht ik zo! Ik was sinds zondag een beetje aan het hoesten, mehhhh. Hoesten en hardlopen zijn niet een perfecte combi. ’s Avonds toch nog even een crossfit-lesje gedaan. Ik begin een serieuze verslaving te ontwikkelen wat betreft Crossfit: ik kan geen week meer zonder. En ik ben niet de enige, want de lesjes worden steeds drukker! Goed voor Urban Elite, maar wel een beetje krap qua ruimte. Gelukkig zijn er betere tijden in het vooruitzicht: CrossFit 0294 komt er aan!!!

 

 

Dinsdag 2-2 ♥ intervalletjes en nog meer hoesten.

marathon training Rotterdam 2016 Een grijze dag, zie de foto van Monster en moi langs de Vecht. Omdat ik de rest van de week veel (sociale) dingetjes gepland heb, ‘moet’ ik vandaag na m’n werk direct weer lopen. Dit keer een korte intervaltraining. Op papier leek het easy, eenmaal buiten met m’n hardloop-schoentjes aan was het toch wel pittig…. 10 minuten inlopen, 5 minuten Z2, 5 minuten Z3 en 5 minuten Z4 en beetje uitlopen. Aangezien ik nog meer aan het hoesten was vandaag en daarbij SNOT-verkouden, was het een heftige training. De rest van de avond chillde ik op de bank.

Woensdag 3-2 ♥ aussie-food en hoestbuien.

marathon training salade kipfilet sinaasappelM’n verkoudheid heeft een dieptepunt bereikt. Of toppunt, wat je wilt. In elk geval is mijn stem half weg (niet handig als logopedist) en hoest ik me een sixpack. Gelukkig ‘hoef’ ik vandaag niet te rennen. Dat scheelt weer. Ik heb afgesproken bij mijn Australische buurvrouw om samen te eten en tegelijk wat Nederlands te oefenen. We maken iets gezonds en kletsen over mindfulness 🙂

 

Donderdag 4-2 ♥ hardlopen en Grease!

Grease Zaandam trainingsdagboek Miles&MoreIk begin de dag met een run! Oh my, wat een wind, wat een hoest *zeurt*. Maar wel weer gedaan. Ik ren een uurtje met 3 versnellinkjes op het einde. De rest van de dag werk ik een beetje en bak ik een chocolade-bananen-noten-cake (puik gelukt!!). Einde van de middag stap ik in de trein naar Zaandam, want ik ga met vriendinnetjes G en N naar Grease de musical! I ♥ musicals, is dat een guilty pleasure?
Vooraf aten we tapas bij Que Pasa in Zaandam. We werden bediend door een Ellie Lust look-a-like en OOK ZIJ beheerste de kunst van de ether-discipline (in dit geval bar-keuken-discipline). De musical was heerlijk cheesy en zorgde voor instant-happiness: jeeeee!!

Vrijdag 5-2 ♥ Goois blondje.

Goois blondje marathon training miles&moreVrijdag! Weekend! Joehoe!! Na werk is het natuuuurlijk tijd voor GT’s (= gin tonic, maar echte kenners wisten dat allang). Daarna doe ik een borreltje op m’n oude thuisbasis met een vriendinnetje (die tevens m’n voormalige buurvrouw is) en voormalige buurman (die inmiddels ook is uitgevlogen). Het vriendinnetje had as usual een tafel vol lekkers neergezet en ze had echte Gooise biertjes in huis gehaald! Fijn om weer even bij te kletsen! Ik maak het niet laat, want voor zaterdag staat een duurloop… Heb m’n slaap dus nodig.

 

Zaterdag 6-2 ♥ Duurloop ‘Henk’ en rummikub.

Rummikub marathon training Miles&MoreWeer tijd voor een 20km duurloop. Jur bedenkt de route, ik volg. Prima rolverdeling. Mijn hoest is inmiddels flink losgekomen, dus ook tijdens het rennen laat ik van me horen. Onze duurloopjes geven we op Strava mannen-namen. Met een H. Waarom inGODSnaam?! Vorige week vroeg Jur na de duurloop: ‘Hoe noem jij ‘m?’. Hij bedoelde dus: Wat zet jij er bij op Strava als naam? En zo kwamen we op ‘Harrie’, dat was vorige week. Vandaag was het ‘Henk’. ‘Henk’ was winderig.
We deden de rest van de dag weinig: wat potjes Rummikub (we LOVE Rummikub) en we keken ‘Wie is de Mol?’. Heerlijk zo’n dag.

Zondag 7-2 ♥ feestje van oma!

Zondag rustdag. Vandaag dan. Ik maak ’s middags wat hapjes (wraps met zuurkool en worst: top combi!!) omdat we een feestje hebben: oma is jarig!! De hele familie united, en dan lekker veel eten.

Dit was mijn week! Week 3 van m’n marathon voorbereiding: afgevinkt!

Heb jij een leuke week gehad? Wat heb je allemaal gedaan?

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.