hsrdloopinterview weespernieuws Nora

Hebben jullie het al gelezen? Mijn wekelijkse hardloopinterview voor het Weespernieuws?
Deze zomer heb ik het extra druk: naast mijn ‘gewone’ werk heb ik er een job bij: ik interview wekelijks een triatleet uit Weesp. En het leuke is: die gebeurt rennend!! Dus met een voicerecorder in de hand, een vodje met vragen erbij, en m’n telefoon binnen handbereik (voor de foto’s) ren ik samen een rondje met een ONBEKENDE.

hanrdloopinterview Weespernieuws

Wat?! Waarom doe je dat?

Ik hou van hardlopen. Dat is belangrijk om te weten. En ik hou van bloggen.
En ik hou er ook van als mensen mijn blogs lezen.
Toen dacht ik: als ik nou het één met het ander combineer? Mijn idee voor een hardloopinterview paste, in mijn ogen, mooi bij de voorbereiding op de triatlon in Weesp. Een groot evenement dat erg leeft bij alle deelnemers en eigenlijk bij heel Weesp! Dus zou het niet fantastisch zijn om, als een soort voorpret, daar naartoe te leven? Ik bedacht dat ik wekelijks een triatleet zou interviewen, met vragen over sport maar ook over de rest van het leven, en dat dat misschien wel in samenwerking kon met het Weespernieuws (want: veel lezers en hoofdsponsor van de triatlon). Top ideetje, als zeg ik het zelf 🙂

Ik legde m’n plan voor aan de hoofdredacteur van het Weespernieuws, hij was ook enthousiast, en voila!! De eerste drie interviews zijn zelfs al geplaatst!!

Ik rende met Paula, Leo en Brent en met Wessel, en alles wat ze me tijdens het rennen toevertrouwden kun je lezen op de site van het Weespernieuws!

Is dat niet moeilijk?

Hardlopen en kletsen gaat best samen! Als je niet te hard loopt (en dus een lage hartslag hebt) dan heb je voldoende ademsteun (ik gooi er even wat logopedische vaktermen in) om te praten! En bovendien: tijdens de hardloopinterviews die ik doe, stel IK de vragen. Daarna mag degene die naast me loopt uitgebreid antwoorden 🙂 Ik zeg alleen af en toe: ‘oh!‘ en ‘ja‘ en ‘dat meen je!‘ en ‘wat gebeurde er toen?‘. Goed te doen!

En de foto’s?

Het leuke is dat ik het interview zo lang mag maken als ik zelf wil! Ik heb geen woord-limiet en ik mag zoveel foto’s plaatsen als ik zelf nodig vind! Yessss, ik noem dit voor het gemak artistieke vrijheid 🙂
Voor de foto’s probeer ik steeds een anders plekje in (en om) Weesp als decor te gebruiken. Een mooie shoot aan de Vecht, een knus bruggetje, of bruut op de weg: HET KAN! Tijdens het maken van de foto’s ontpopt zich een ware fotograaf in me: ik regisseer en geef aanwijzingen: ‘een beetje naar links‘, ‘blik op oneindig‘, ‘doe maar alsof je stretcht‘. 

Make love to the camera!!

Typ-miep

En dan komt het uitwerken. Het lastigste klusje. Want hoewel de voicerecorder het best goed doet (mits ik ‘m niet vasthoud, maar degene die wordt geïnterviewd), er is toch veel ruis te horen. Zeker als er net een auto voorbij rijdt. Dus ik zit met gespitste oortjes (met m’n oordoppen in) het interview terug te luisteren. Steeds op STOP drukken, antwoorden uittypen, weer op PLAY drukken en snel weer op STOP. De zinnen mooi opschrijven, leuke grapjes en commentaren erbij bedenken, en er toch één geheel van maken, is best wel een karwei! Maar zodra het dan af is, en ik het resultaat aan the boyfriend laat lezen, ben ik toch een beetje trots! En als het interview dan eenmaal online staat, wordt die trots een beetje groter *bloos*. Ik krijg ook ZO VEEL positieve, leuke reacties! Van de cassière van de Appie, tot de makelaar, tot een onbekende man-met-hond: iedereen lijkt het te lezen en leuk te vinden! Joehoe!!

Ik heb nog een stuk of 10 interviews te gaan, ik zal me niet vervelen deze zomer 🙂

Nog een leuk weetje

De hardloopinterviews worden nu gepubliceerd onder de naam: ‘Nora neemt een loopje met….‘ (zelf bedacht 🙂 )
Origineel was de werktitel: ‘Zweten met triatleten‘ (uiteraard ook zelf bedacht 🙂 ). Maar deze naam werd afgekeurd.

Heb je al een van de interviews gelezen? Wat vind je er van? Zijn er vragen die ik volgens jou ook echt moet stellen aan de Weesper triatleten? Ik hoor het graag van je!!

Liefs! Nora

2 antwoorden
 1. Paul Smit
  Paul Smit zegt:

  Beste Nora, jij verstaat inderdaad de kunst om voor een gemêleerd lezerspubliek boeiend te schrijven. Wellicht is het een idee om na je laatste interview ze alle 13 te bundelen tot een klein boekje. Wie weet kun je er zelfs een sponsor voor vinden…

  Nog een tip: tracht de antwoorden op je vragen vanuit je geheugen op te schrijven en gebruik de voicerecorder slechts ter verificatie.

  Ook ik begon in 1984 mijn journalistieke loopbaan met het opnemen van mijn interviews. Eenmaal thuis had ik een dag of langer nodig om het bandmateriaal uit te werken. Later ben ik overgestapt op steno. Dat ging een stuk sneller. Uiteindelijk bleek de methode zoals hierboven beschreven de snelste en de beste.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] En ik PRAAT er ook vaak over. Maar dat komt natuuuuurlijk door mijn vakantiebaantje bij het WeesperNieuws: ik ren elke week met een triatleet, en dan praten we ongeveer een uur lang over de triatlon en […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.