vegan pasta met meiknollen en geroosterde groente

Vega(n) Vrijdag

Jep, het is weer vrijdag. Tijd om weer eens wat VEGAN uit te proberen, vandaag een pasta! Met meiknolletjes…. Uiteraard aangereikt door vegan-master-Marlies!!

Ik mis iets….

Toen Marlies met dit recept op de proppen kwam, dacht ik: het is het proberen waard!
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat meiknollen waren, maar gelukkig wisten ze dat bij de groentekraam op de markt wel. Meiknolletjes in the pocket. Tijdens het maken van deze pasta, vroeg ik mezelf al af of ik meiknollen lekker zou vinden. Nadat ik ze geproefd had wist ik het wel: NIET LEKKER. De stukjes meiknol kwamen taai uit de oven (misschien heb ik wel iets verkeerd gedaan?) ik vond het een smakeloze hap. Dus meiknollen verwijderd van m’n bord.
De rest van de groenten was best okee, ook lekker bij de pasta. Maar ik miste iets…. KAAS! Ik wil gewoon kaas op mijn pasta!! En VLEES! Maar dat is dus niet vegan….
Confession: nadat ik de foto van m’n bordje pasta had genomen, heb ik er stiekem geraspte kaas over gedaan (ach nu is het niet meer stiekem 🙂 eerlijk duurt het langst!). Niet vegan, wel lekker!! #sorry

Vegan of vega of gewoon normaal

Nu ik zo af en toe een kijkje neem in de wondere wereld der veganisten, kom ik erachter dat het best lastig is om veganist te zijn, zeker als je van kaas en melk houdt, zoals ik. En van vlees. En eieren, yoghurt en vis eet ik ook graag… Ik denk dat ik het makkelijker vind om af en toe vlees te laten staan, dan om meteen alle dierlijke producten te laten staan. Maar proberen is wel wat waard!! Die vegan notenburger vond ik wel weer te gek!!

Kijken jullie zelf maar of je dit recept lekker vindt!! En anders doe je er gewoon wat kaas of vlees bij 🙂

Ik hoor wel wat jullie er van vonden!

Liefs! Nora

Vegan pasta met geroosterde groente | Recept
Recipe Type: Diner
Cuisine: vegan
Author: Marlies
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Marlies: Zoals ik in mijn gast-blog van 27 mei schreef ben ik zelf geen hardloper. Wel wandel ik heel graag en dan vind ik het een uitdaging om af en toe een lange tocht te doen, bijvoorbeeld van 40 km. Ook vind ik het leuk om in etappes een lange afstand wandeling te doen. Zo heb ik het Pieterpad gelopen. In 492 kilometer van Pieterburen in Groningen naar de Pietersberg in Limburg. Dit is uiteindelijk een meerjarenplan geworden. Het Utrechtpad heb ik gelopen. Dit is een streekpad van 162 kilometer, waarvan een heel aantal etappes redelijk in de buurt zijn. Wandelen gaat niet zo snel als hardlopen of fietsen, dus je komt minder ver, maar je hebt wel meer tijd om de omgeving in de je op te nemen en Nederland te ontdekken. Momenteel loop ik het Noord-Hollandpad. Deze route loopt van De Cocksdorp op Texel, naar Huizen aan het Gooimeer. Wanneer ik geen zin heb in extra reistijd en gewoon lekker dicht bij huis wil lopen zijn er ook voldoende mogelijkheden. Om een stevige wandeltocht aan te kunnen of als voorbereiding voor een hardloopwedstrijd van mijn man is een goede maaltijd natuurlijk wel belangrijk. We eten dan vaak pasta. Gedroogde pasta uit de supermarkt bestaat eigenlijk altijd uit water en meel en past dus prima in een plantaardig eetpatroon. Verder lekker veel groenten erbij en natuurlijk iets voor een ‘umami’ smaak. Deze vijfde smaak is belangrijk om een evenwichtig smaakpalet in je maaltijd te krijgen en ervoor te zorgen dat je een voldaan gevoel krijgt. Ingrediënten die voor umami zorgen zijn onder andere paddenstoelen, daarom zijn deze ook onderdeel van het recept hieronder. Dit pastagerecht maakte ik vorig jaar de avond voordat mijn man de marathon van Rotterdam ging lopen. Toen maakte ik het met pastinaak. Nu heb ik gekozen voor meiknolletjes, omdat die nu volop verkrijgbaar zijn.
Ingredients
 • 1 bos bieten (meestal drie stuks)
 • 3 meiknolletjes
 • 1 bakje à 150 gram oesterzwammen
 • 2 portobello’s
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 160 gram volkoren penne (of pasta naar keuze)
 • citroensap
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 2 handjes pijnboompitjes
 • rucola
 • (olijf)olie
 • zout en peper
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Schil de meiknolletjes en snij deze in partjes.
 3. Meng deze olie, zout en peper en leg op een bakblik met bakpapier. Maak met aluminiumfolie een strook, zodat de bietjes aan de andere kant kunnen liggen.
 4. Schil de bietjes en snij deze ook in partjes. Meng ze met olie zout en peper en leg ook op het bakblik. Rooster de bietjes en de knolletjes 15 minuten in de oven en draai ze vervolgens om. Rooster de bietjes en knolletjes nog eens 10 tot 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
 5. Snipper de ui en fruit deze in wat olie.
 6. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Voeg deze toe aan de glazig gebakken ui.
 7. Maak de paddenstoelen schoon. Snij de portobello’s in plakken en halveer de oesterzwammen wanneer ze erg groot zijn.
 8. Voeg de paddenstoelen en de Italiaanse kruiden toe en bak ze gaar met de courgette en de ui. Breng dit op smaak met zout, peper en citroensap.
 9. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 10. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
 11. Maak twee mooie borden op. Begin met wat rucola daarop de pasta, vervolgens het paddenstoelen courgettemengsel. Verdeel de bietjes een knolletjes over de borden en strooi de pijnboompitten erover.
Notes
Buon Appatito!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.