Vega(n) Vrijdag
Jep, het is weer vrijdag. Tijd om weer eens wat VEGAN uit te proberen, vandaag een pasta! Met meiknolletjes…. Uiteraard aangereikt door vegan-master-Marlies!!
Ik mis iets….
Toen Marlies met dit recept op de proppen kwam, dacht ik: het is het proberen waard!
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat meiknollen waren, maar gelukkig wisten ze dat bij de groentekraam op de markt wel. Meiknolletjes in the pocket. Tijdens het maken van deze pasta, vroeg ik mezelf al af of ik meiknollen lekker zou vinden. Nadat ik ze geproefd had wist ik het wel: NIET LEKKER. De stukjes meiknol kwamen taai uit de oven (misschien heb ik wel iets verkeerd gedaan?) ik vond het een smakeloze hap. Dus meiknollen verwijderd van m’n bord.
De rest van de groenten was best okee, ook lekker bij de pasta. Maar ik miste iets…. KAAS! Ik wil gewoon kaas op mijn pasta!! En VLEES! Maar dat is dus niet vegan….
Confession: nadat ik de foto van m’n bordje pasta had genomen, heb ik er stiekem geraspte kaas over gedaan (ach nu is het niet meer stiekem 🙂 eerlijk duurt het langst!). Niet vegan, wel lekker!! #sorry
Vegan of vega of gewoon normaal
Nu ik zo af en toe een kijkje neem in de wondere wereld der veganisten, kom ik erachter dat het best lastig is om veganist te zijn, zeker als je van kaas en melk houdt, zoals ik. En van vlees. En eieren, yoghurt en vis eet ik ook graag… Ik denk dat ik het makkelijker vind om af en toe vlees te laten staan, dan om meteen alle dierlijke producten te laten staan. Maar proberen is wel wat waard!! Die vegan notenburger vond ik wel weer te gek!!
Kijken jullie zelf maar of je dit recept lekker vindt!! En anders doe je er gewoon wat kaas of vlees bij 🙂
Ik hoor wel wat jullie er van vonden!
Liefs! Nora
- 1 bos bieten (meestal drie stuks)
- 3 meiknolletjes
- 1 bakje à 150 gram oesterzwammen
- 2 portobello’s
- 1 courgette
- 1 ui
- 160 gram volkoren penne (of pasta naar keuze)
- citroensap
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 handjes pijnboompitjes
- rucola
- (olijf)olie
- zout en peper
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de meiknolletjes en snij deze in partjes.
- Meng deze olie, zout en peper en leg op een bakblik met bakpapier. Maak met aluminiumfolie een strook, zodat de bietjes aan de andere kant kunnen liggen.
- Schil de bietjes en snij deze ook in partjes. Meng ze met olie zout en peper en leg ook op het bakblik. Rooster de bietjes en de knolletjes 15 minuten in de oven en draai ze vervolgens om. Rooster de bietjes en knolletjes nog eens 10 tot 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Snipper de ui en fruit deze in wat olie.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Voeg deze toe aan de glazig gebakken ui.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snij de portobello’s in plakken en halveer de oesterzwammen wanneer ze erg groot zijn.
- Voeg de paddenstoelen en de Italiaanse kruiden toe en bak ze gaar met de courgette en de ui. Breng dit op smaak met zout, peper en citroensap.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
- Maak twee mooie borden op. Begin met wat rucola daarop de pasta, vervolgens het paddenstoelen courgettemengsel. Verdeel de bietjes een knolletjes over de borden en strooi de pijnboompitten erover.
Plaats een Reactie
Laat je reactie achter!