hardloopinterview Weesp Jur

Nora neemt een loopje met…. Jur van der Slikke (46)

Natuurlijk ken ik Jur al een tijdje. Drie jaar zo ongeveer. Maar omdat ik vanaf juni wekelijks voor het Weespernieuws een triatleet uit Weesp ga interviewen (en Jur is een Weesper-triatleet!), besloot ik mijn try-out hardloopinterview met hem te doen! Uiteraard met zijn toestemming 🙂
Dus Jur en ik trokken onze hardloopschoenen aan, ik pakte mijn voicerecorder en briefje met interview-vragen, en we vertrokken!

Wie is Jur eigenlijk?

Jur is geen geboren-en-getogen Weesper, maar hij maakt al een aardige tijd deel uit van de harde kern der Weespers. Met een huis midden in het centrum, een hond, en een gezonde sociale drang, is de kans groot dat je Jur wel eens hebt gezien in Weesp. Jur woont samen met Nora (ik dus *grijns*) en Monster (dat is de hond). Hij heeft een dochter van bijna 15, zij woont in Amsterdam.
Jurs eigen bedrijf, Save-Me, is net in de lucht, maar nu al razend druk. Save-Me is een platform waar je je persoonlijke en medische gegevens kunt koppelen aan allerlei producten (zoals armbandjes, stickers en sleutelhangers). Door de QR-code op de producten te scannen, wordt je persoonlijke profiel weergegeven. Dit kan heel handig zijn in geval van nood: als je zelf niet meer in staat bent om te vertellen wie je bent (en wie er gebeld moet worden!) dan kunnen hulpdiensten dit dus zelf vinden! Ik vind dit in elk geval SUPER handig, aangezien ik zelf nogal vaak alleen op pad ga om te rennen/ fietsen (en je weet nooit wat er gebeurt…). Dus ik ben inmiddels de trotste eigenaar van een ROZE Save-Me armband mét een marathon-icoontje en een icoontje van een hartje♥: veilig en hip. Ik ben blij.
Save-Me sponsort trouwens het Save-Me Trivana triatlonteam (uit Weesp!) en de Redlee Brothers (ook triatleten uit Weesp!).

Save-Me armband roze

Mijn Save-Me armband: mooi roze!! Dus als ik ergens half-dood lig: scan deze even, dan weet je wie ik ben!! En wie je moet bellen. En welke allergieën en aandoeningen ik heb (handig voor de ambulance-broeders). En dat ik een donor-codicil heb. Safety first!


Gelukkig had ik met Jur afgesproken dat we niet te hard zouden rennen tijdens het interview, zo had ik af en toe tijd om op m’n spiekbriefje te kijken 🙂 De voicerecorder bleek achteraf, toen we weer thuis waren, het mannelijke stemgeluid van Jur niet echt duidelijk af te spelen. Kak! Dus ik moest veel van Jurs antwoorden uit m’n geheugen reproduceren (en af en toe nog wat navragen, dat is het handige van een try-out met je vriendje 🙂 ). Goed leermoment: betere voicerecoreder fixen. Of het microfoontje in de buurt van de mond van de ander houden als ‘ie praat. En de microfoon vooral NIET in de wind houden….

hardloopinterview Weesp Jur

Jur en de Weespernieuws triatlon

Ben je altijd al zo sportief geweest?

Nee zeker niet!! Vroeger deed ik wel volleybal, maar daar ben ik na m’n pubertijd mee gestopt. Pas in 2005 ben ik met hardlopen begonnen. Dat kwam eigenlijk door een avond in de kroeg. Samen met een vriend heb ik toen besloten, uiteraard na een aantal biertjes en er waren ook sigaretten bij betrokken, dat het tijd werd om een sportieve prestatie die er toe doet neer te zetten. Al gauw werd dat concreter: we zouden ons inschrijven voor de New York marathon. Dus dat deden we! Ik heb toen veel te veel getraind aan de hand van een schema van Asics, dus ik kwam zwaar overtraind in New York aan. Maar ik heb de marathon uitgelopen! (in 3.42!!). Daarna had ik wel het hardloop-virus te pakken. Ik begon hier in Weesp met Jim Hagestein te trainen: hij maakte een marathon schema voor me. En dat schema heb ik de 10 marathons na New York gebruikt.

Waarom doe je mee met de Weespernieuws triatlon?

Zoals waarschijnlijk elke Weesper heb ik vaak langs de kant gestaan van de triatlon: wat een sfeer!! Het leek me supergaaf om daar een keer deel van te maken. Dus ik kocht een tweedehands racefiets van m’n buurman en ben gaan trainen! Inmiddels wordt 2016 mijn 5e Weesper-triatlon. Ik heb overigens nog nooit ergens anders aan een triatlon meegedaan. Ik hou het bij Weesp, mooi zat.

Wie hoop je dat je staat op te wachten bij de finish van de triatlon?

Mijn vriendin!! Oh nee, eigenlijk niet, want dat zou betekenen dat zij voor mij gefinisht is, hahaha!! (hier Nora: ik hoop natuurlijk wel dat ik sneller ben, dan wacht ik Jur met LIEFDE op bij de finish.)

Hoe combineer je het trainen met je dagelijkse leven?

In principe plan ik mijn trainingen goed in: ik zet ze in de agenda. Meestal is het dan goed te doen. Maar deze zomer gaat het wel lastig worden, want ik ga 10 weken naar Hongkong en China voor werk. Ik verwacht dat ik daar weinig mogelijkheid heb om te trainen… Ik neem zeker mijn hardloopspullen mee, en misschien kan ik ook nog wat zwemmen daar. Maar als blijkt dat ik helemaal niet heb kunnen trainen deze zomer, dan twijfel ik wel of ik mee zal doen aan de triatlon op 4 september. Ik ben namelijk wel een beetje prestatie-gericht 😉

hardloopinterview weesp weespernieuws Jur

Wat is je grootste sportieve prestatie tot nu toe?

Poeh! Dan twijfel ik tussen mijn marathon tijd in Rotterdam van een paar jaar geleden: 3.26-nog-wat en het fietsen van de Mont Ventoux: toen had ik namelijk net een maand m’n racefiets, maar toch is het me gelukt om twee keer de Mont Ventoux op te fietsen!

Staat er dit jaar nog meer op je sportieve agenda?

Limburgs Mooiste (half mei), en meer eigenlijk nog niet, want vanaf half juni ben ik weg naar China!

Met wie zou je wel eens een hardloop-rondje willen doen (je mag IEDEREEN kiezen!)

Met jou!! Maar dat is al gelukt 🙂
Als ik dan toch iedereen mag kiezen: ik wil wel met Poetin en Obama een rondje rennen in Weesp. Hardlopen verbroedert en maakt dat je toch weer anders tegen dingen aan kijkt. Dus dat lijkt me helemaal geen verkeerd idee.

Wat is je favoriete hardlooprondje in Weesp?

Mijn ‘rondje natuurmonumenten’: over de Vechtbrug, dan een stukje over de Lange Muiderweg, rechtsaf richting het spoortunneltje, maar daar niet onderdoor. Doorlopen dus tot de weg, linksaf richting Natuurmonument. Dan over de Keverdijk en ’s Gravelandseweg terug. Een fijn rondje om even ’s avonds te doen!
Fietsen doe ik liever in de buurt van Veenendaal en Rhenen: veel mooie routes daar! Ook veel leuke toertochten die daar georganiseerd worden! Ik fiets trouwens ook graag in Limburg: ik heb dit jaar Amstel Gold Race gedaan en ga over een paar weken Limburgs Mooiste doen. De hoogtemeters in Limburg maken het wel zwaar.

Als je niet aan het sporten of aan het werk bent, waar kunnen we je dan vinden?

Thuis! Op de bank of achter m’n laptop. Soms ook in de kroeg of op een terras, of bij vrienden.

Waar ben je heel goed in zonder dat wij het weten? (buiten het sporten om)

Dingen organiseren en regelen. Ik ben iemand van de details. En ik ben best handig. Ik repareer graag dingen! (Nora hier: dat is inderdaad HANDIG! Als er iets stuk is: Jur kan alles maken!!)

Gebruik je een app of een horloge om je trainingen te tracken?

Tot een jaar geleden gebruikte ik Runkeeper, maar dat werkte niet echt goed. Nu gebruik ik Strava, voor hardlopen en fietsen. Ook leuk om te kijken wat andere sporters presteren op de verschillende segmenten, En ja, ik probeer ook wel eens de snelste te zijn op een segment 😉 Lekker competitief.
En als ik train voor een marathon ren ik met een hartslagmeter. Ik heb 10 jaar geleden bij Bijvoet een Polar gekocht, die volgens Hans (van der Pouw) niet voor hardlopen was maar voor fitness. Ik ben eigenwijs en gebruik die Polar gewoon voor hardlopen.
Ik heb verder niet veel gadgets, maar uiteraard heb ik wel altijd mijn Save-Me armband om!
hardloopinterview Weesp Jur

hardloopinterview Weesp Jur

Train je graag met muziek? En welke muziek luister je dan het liefst?

Ik fiets nooit met muziek op. Bij hardlopen luister ik soms naar muziek. Het liefst wat hardere muziek: Metallica, Nirvana, Pearl Jam en dat soort bands.

Als je ergens voor traint, hou je dan rekening met wat je eet?

Daar heb ik dus totaal geen invloed op! Mijn vriendin doet de boodschappen en kookt altijd. Dus dat eet ik maar gewoon op. Het is wel altijd gezond. Zij denkt er namelijk wel over na. (Klinkt als een TOP vriendin 😉 )
De avond voor een belangrijke wedstrijd drink ik sowieso geen alcohol. Maar tijdens de trainingsperiode drink ik wel eens een biertje, wijntje of Gin-Tonic, dat moet gewoon kunnen vind ik. En op de dag van een hardloopwedstrijd of toertocht ontbijt ik altijd met havermout. Gemaakt door Nora uiteraard. En na de wedstrijd: biertjes drinken!!!

Heb je nog tips voor de Weespertriatleet? Of voor mij?

Focus niet op tijden en op anderen. Het is maar eens per jaar dat je aan de Weesper-triatlon mee MAG doen: geniet van dat mooie stuk zwemmen naar Aquamarin, geniet van je fietsrondje en geniet als je het Grote Plein op rent!! De sfeer is zo fantastisch!

Wow, mooie laatste woorden! Ik krijg direct zin in de triatlon!!
Jur, schattie, SUPERbedankt dat jij mijn ’try-out-interview’ wilde doen!! Op 4 september zal ik vast een biertje voor je bestellen als ik ben gefinisht, hahahaha, grapje!

Liefs! Nora

hardloopinterview Weesp Jur

1 antwoord

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.