Halllooooo daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!
Het was een behoorlijke uitdaging om een beetje een ‘gezellig’ weekoverzichtje te maken, want ik heb echt te weinig foto’s gemaakt deze week. Ik zal er voortaan wat beter aan denken #beloofd
Jur maakt juist altijd grappen dat ik ALLES moet vastleggen voor m’n blog. En dat hij daardoor al-tijd koud eten heeft (omdat er dus eerst 100 foto’s van gemaakt moeten worden). Maar de conclusie is dus: alsnog te weinig foto’s…
En die hardloop-selfies zijn ook een beetje oud-nieuws… Tijd voor wat meer creativiteit!!

Maandag ♥ 13 maart

Ik begon m’n week weer eens met een hardloop-rondje!! Blijft fijn♥ (ook al is m’n hiel-ongemakje niet fijn…). Ik rende een klein uurtje in een rustig tempo: even voelen hoe m’n voet zich zou houden. Tijdens het rennen ging dit best goed! Alleen tijdens de warming-up wat zeurende pijn bij de aanhechting van m’n pees (onder m’n voet). Tijdens het rennen trok deze pijn weg! Maar toen ik weer thuis was begon de pijn weer…. grrrr.

’s Middags werkte ik op de praktijk. Ik had 8 cliënten achter elkaar: dat lijkt niet veel, het is maar 4 uur! Maar in-het-echt is het wel pittig, vind ik. Je moet 8x schakelen (allemaal andere hulpvraag, dus andere aanpak). Je kan ook niet even afdwalen, dus 8 keer een half uur gefocust.

Een beetje moe ging ik naar huis (ben binnen een 1/2 minuut thuis, m’n werk zit 2 straten verderop). Ik dronk een kop koffie en ging door naar restaurant Aaltje: een avond van de Tafel van Weesp!
Vanavond kwam predikant Marije Hage vertellen. En WOW, wat een bijzondere vrouw!
Ik ken Marije eigenlijk niet: ik ga nooit naar de kerk. Wel las ik altijd haar columns in het WeesperNieuws (zij is mijn voorganger!) en ik volg haar op Facebook: hier post ze wekelijks prachtige hersenspinsels en teksten die áltijd stof tot nadenken geven.
Vanavond vertelde ze haar verhaal: haar weg naar haar beroep als predikant. En ook haar kijk op het leven. Ze heeft denk ik 45 minuten gesproken, en ik hing aan haar lippen! Heel bijzonder hoe zij praat over het leven, vrijheid en de liefde. En vooral zonder de woorden ‘geloof’, ‘god’ of ‘religie’ te gebruiken.
Ik ben niet gelovig, maar alleen om een preek van Marije bij te wonen zou ik nog best eens naar de kerk willen (en we wonen er naast, dus goed te doen 🙂 )

De rest van de avond kletste ik heel gezellig met m’n tafelgenoten. Leuke avond weer!

Grote kerk en jupiter

Deze kerk dus, naast ons huis. Ik fotografeerde ‘m, en ontdekte dat ik per ongeluk Jupiter ook had vastgelegd! #zoekJupiter

Dinsdag ♥ 14 maart

Overdag werkte ik op de praktijk. Joh.
Na het werk: snel eten. Want om 19.30u begint de hardlooptraining, en dan wil ik geen bomvolle maag hebben. #burp

De training ging best lekker! Na de loopscholing moesten we 10 rondjes rennen (in het park). En elke keer op het rechte stuk: versnellen. Maar geleidelijk! Dus steeds iets sneller, tot maximaal. Maar wel letten op techniek.
En precies dát, de techniek dus, is waar het aan scheelt bij mij…. Ik loop dus veel te veel op m’n voorvoet. Sterker nog: ik schijn op m’n tenen te lopen! Aldus trainer Jim.
Dit zie en voel ik zelf trouwens niet zo, het voelt namelijk alsof ik wel voor op m’n voet loop, maar niet zozeer m’n tenen. Met als gevolg: een peesontsteking onder m’n voet. Ja.
Maar omdat ik zelf dus niet precies voel wat ik verkeerd doe, gaat het denk ik best lastig worden om dit aan te passen. Oei. En kan ik dit nog in 3 weken (voor de marathon) verbeteren? Of wordt dit een (iets) lange(re) termijn doelstelling?

Oja, vandaag kwam de ‘Paaseieren zoeken in Weesp’ video online!! Kijk ‘m hier!!

[sorry geen foto’s…]

Woensdag ♥ 15 maart

Vandaag  mogen we STEMMEN!! En dat deden we dus ook zodra we wakker waren. Nou ja, meteen na het ontbijt, nog vóór werk. En wel bij het prachtigste stembureau van Weesp (en Nederland?!): in het stadhuis!!

stemmen in Weesp

sfeervol stemmen in Weesp 🙂

De rest van de dag werkte ik gewoon. En ’s avonds deed ik vrij weinig. En dat was intens fijn.

Bijna vergeten: vandaag stond m’n column in het WeesperNieuws! Heb je ‘m al gelezen? Dat kan hier!

Donderdag ♥ 16 maart

Na overleg met m’n hardlooptrainer a.k.a. schema-maker a.k.a. triatlon-goeroe a.k.a. Jim, is m’n trainingsintensiteit drastisch omlaag gegaan. In verband met de pijn onder m’n hiel. Wel stond er voor deze week een duurloop van 2 uur op m’n schema. Ik besloot om die vandaag maar te doen.
Ik rende best lekker. Weinig pijn gehad onderweg. Een maal thuis begon het wel weer. En best heftig 🙁

duurloopje bij Gaasperplas met pijn onder m'n hiel

Een iets creatievere hardloopselfie 🙂

’s Middags moest ik naar een aan-huis behandeling en werkte ik nog wat werk-dingen van m’n to-do-list weg. Altijd fijn als die lijst wat korter wordt. Maar vrijwel direct komen er dan weer nieuwe dingen op… #hethoudtnietop
Op de een-of-andere-manier was ik super moe. Ik wilde eigenlijk naar zwemles, maar ik besloot om lekker met Jur thuis te blijven ♥

Vrijdag ♥ 17 maart

Selfie collage bij gebrek aan beter

Selfie collage bij gebrek aan foto’s….

Van 8.30u tot 18.00u werkte ik best hard. Ik ging tussen-de-middag wel even naar huis om te lunchen en Monster uit te laten (maar dat bleek Jur al te hebben gedaan).
De vrijdag is altijd heel duidelijk de laatste dag van de week: al vanaf 9.00u ’s ochtends heb ik zo’n ‘bijna weekend’ gevoel 🙂 Dat gevoel gaat vaak gepaard met een ‘ik heb zin in wijn’ gevoel.
Dus na werk: tijd voor wijn! En weer knus met Jur♥ We keken wat tv, deden nog wat dingen op de laptop, ENNNN: we boekten een weekendje weg naar de Ardennen!! Voor het weekend ná de marathon.
Lekker in een hotel, misschien de racefietsen mee (afhankelijk van het weer). En dan romantisch samen Belgische biertjes drinken.
Mennn, ik kijk er nu al naar uit.

nieuwtje: hardlopen met reuma

Ik kreeg trouwens vandaag een ontzettend leuke mail van m’n reumatoloog. Ze mailde me over een groot project wat opgezet wordt, om mensen met reuma aan het hardlopen te krijgen!! Echt supergaaf! En het toffe is: ik ga helpen!! Mijn marathons (met reuma) kan je een succesverhaal noemen, en dit kan weer motiverend werken voor andere reuma patiënten 🙂
Hoe het precies gaat lopen weet ik nog niet, maar ik hou jullie op de hoogte. Dit wordt GROOTS! Echt heel leuk!!

Zaterdag ♥ 18 maart

Ik begon de zaterdag op dezelfde manier als minstens DUIZEND andere landgenoten: ik ging naar de Maxis. Mehhhh wat druk.
De reden waarom ik naar de Maxis moest, was omdat ik tompoucen moest ophalen bij de HEMA. Die had ik gekregen van de NVLF (= logopedisten vereniging) ter ere van De Dag Van De Logopedie (dit was 6 maart).
Ik ging dus naar de HEMA, maar ook meteen langs Big Bazar (troep scoren, altijd leuk) en Lidl (nog een cheap hardloop-windjackie gescoord!). Bij de Nike Store kocht ik deze pareltjes:

nieuwe Nike Air Max

Einde van de ochtend kwam m’n vader gezellig langs ♥ We aten tompoucen, lieten Monster uit op de Ossenmarkt en gingen daarna koffie drinken en tosti’s eten bij Weesperplein. Heel fijn allemaal!!
De rest van de middag deed ik vrij weinig: dat betekent dat ik achter m’n laptop zat. Blog-dingen te doen.

Biertjes na de film

Jur en ik keken ’s avonds een film op film1 (we hebben een gratis abonnement van een maand): American Sniper. Echt een hele heftige, waargebeurde film. Over het leven van een scherpschutter van het Amerikaanse leger, die wordt uitgezonden naar Irak. En alle heftige dingen die daar bij horen. Die leuke scherpschutter gaat uiteindelijk dood. #spoiler
‘American Sniper’ is trouwens wel een aanrader (als je ‘m nog wil zien, nu je het einde weet. En het is waargebeurd, dus misschien kende je het einde al. Je wist waarschijnlijk ook al dat de Titanic zou gaan zinken, en tóch heb je ‘m gekeken 🙂 )

Maar door deze film waren Jur en ik allebei een beetje uit-het-veld-geslagen. We zaten suf op de bank  (op zaterdagavond dus) en hadden behoefte aan iets gezelligs, na deze indrukwekkende film….
We hadden gezien dat er een gezellig feestje zou zijn in City of Wesopa. Met jongens die letterlijk plaatjes draaien, Wispe bier en Anker jenever.
En het was inderdaad een knus feestje! We dronken een paar biertjes en hielden het netjes 🙂

avondje City of Wesopa

Zondag ♥ 19 maart

Vandaag was de Spiegelplasloop. Een heel fijn loopje in Nederhorst den Berg.
Vorig jaar heb ik met ontzettend veel plezier meegedaan en dit jaar was dat weer de bedoeling!
Maar….. sinds gister is de pijn onder m’n hiel nogal aanwezig…. KAK. Ik voel het haast bij elke stap…. En als ik stilzit ‘zeurt’ het soms ook. Mehhhhhh. #stom
Dus, na overleg met allerlei hulplijnen (heel fijn dat jullie zo meedenken!! Echt heel lief!) , heb ik besloten de Spiegelplasloop NIET te doen. Want een loopje ren je nooit rustig. En nu flink aanzetten tijdens het rennen is niet het handigste wat ik kan doen, blessure-technisch gezien.
Ter compensatie besloot ik zelf een uurtje te gaan rennen. Lekker rustig aan. Actief herstel hè.
Maar het rennen ging kut, want m’n hiel deed pijn. Grrrrr. En ik baalde dat ik alleen liep en niet bij de Spiegelplasloop.

hardlopen met pijn onder m'n hiel

in m’n Lidl-windjackje.

Dat was het. Mijn week.
Nog maar 20 dagen tot de Marathon van Rotterdam. En de moed zakt me in de schoenen bij de gedachte 🙁 Ik ben NIET marathon klaar.
Ok, no worries, nog 3 weken!! Waarin vanalles kan gebeuren!!

Hoe is het met JOU? Heb jij wel Spiegelplasloop gedaan? Hoe ging het? 
Of iets anders leuks?? Tell me!

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.