5 gangen diner restaurant BLOOM Weesp review

Liefde

M’n vriendje en ik hebben een gedeelde Google-agenda en daar stond al een tijdje bij 14 februari: “surprise surprise”. De agenda was geblokt van 19.00u tot ongeveer 23.00u, en het was dus een verrassing VOOR MIJ! Op Valentijnsdag!!♥
Je zou maar zo’n tof vriendje hebben die een Valentijns-verrassing voor je bedenkt 🙂

Nou was het erg lastig voor THE BOYFRIEND om de verrassing voor zich te houden, dus tijdens een etentje op vrijdag ontglipte hem ‘per ongeluk’ dat we zondag, op Valentijnsdag, zouden gaan eten bij BLOOM kitchen bar!!!
JAAAAA!!! Vet tof, daar wilde ik AL HEEL LANG een keertje eten!!

Restaurant BLOOM

Restaurant BLOOM in Weesp is best een beetje bijzonder: het ligt op een TE GEKKE plek in de stad: aan de sluis, in een monumentaal pand. Van binnen is het restaurant redelijk simpel ingericht. Niet te veel poespas, maar erg sfeervol (wel een beetje licht, where’s the romance? Hahaha, die hadden we gelukkig zelf bij ons.) Er is een lange bar en daarachter zie je meteen de keuken. Dus je kunt precies volgen hoe de koks, vol overgave, het eten bereiden.
Het is ook best een exclusief restaurant: luxe gerechten, veel gangen, mooie wijnen en… amuses. Dan weet je dat je goed zit 😉

Eten bij BLOOM

uit eten valentijnsdag BLOOM WeespHet tofste vriendje van de wereld had dus gereserveerd bij BLOOM. Voor een Valentijns-5-gangen-diner!! OMG.
We trokken onze mooiste uit-eten-outfitjes aan, stylden onze haren, deden wat make-up op (ik dan) en vertrokken. Het restaurant is maar 2 minuten lopen van ons huis, maar door de stromende regen was al het werk dat ik aan m’n haar had gedaan (kammen) bijna voor niks….

We werden koninklijk ontvangen: een meisje nam onze jas aan (bevestigde tevens het KUTweer, haar woorden) en vervolgens kregen we een heerlijk glaasje ROZE BUBBELS. Oh yeah, roze bubbels♥
De zaak zat helemaal vol! Veel liefdes-dinertjes denk ik.

boerenkoolchips met rookworst-creme amuse BLOOM weesp

boerenkoolchips met rookworst-creme

Amuses

De kok bracht ons eerst 2 amuses: een schattig, klein amandel soepje met sjalotjes en bieslook en uiencompote (euh ben ik nog iets vergeten?) en een bloemkool-kroepoekje met rookworst-crème (ik verzin het niet) met een soesje van kaas (was het komijnekaas?) er bij. Het amuse-soepje viel me een beetje zwaar, maar alle amuses smaakten verrukkelijk!
Zodra er amuses in het spel zijn, vind ik een avond meteen een stuk feestelijker 🙂 Ken je dat? Dat LUXE gevoel, love it.

 

5 gangen en WIJN!!

Toen kwamen stuk voor stuk de 5 gangen. We hadden, lekker decadent, een wijnarrangement erbij. Wij houden gewoon van wijn okee? Bij elke gang een passende wijn. De rode wijn bij het hoofdgerecht heb ik gewisseld voor wit. Van rode wijn krijg ik zo’n stroeve mond! Niet echt wijn, ehhh fijn.

De gerechten waren alle 5 ontzettend verfijnd, met FANTASTISCHE smaakcombinaties en met uiterste precisie op het bord opgemaakt. Een en al liefde!! En dat op Valentijnsdag!!

 

5 gangen diner BLOOM Weesp review

Zeebaars-tartaar met bietjes en zeewierdressing

 

5 gangen diner restaurant BLOOM Weesp review

Heilbot met beurre noisette

 

5 gangen diner restaurant BLOOM Weesp review

Runder diamanthaas

 

5 gangen diner restaurant BLOOM Weesp review

gepofte ananas met rozemarijn-ijs

 

En? Dit ziet er toch VETHEERLIJK uit??
Dit was echt zo lekker dat ik het elke week wel zou willen.

Ga hier eten mensen!! Echt doe het!! Bedank me daarna maar voor de tip.

5 gangen diner restaurant BLOOM Weesp review

koffie met hele fijne koekjes

De oplettende lezer had gezien dat er een gang mist: de gnocchi (hoe spreek je ‘gnocchi’ uit?!). We waren bij deze gang iets te enthousiast aangevallen, pas daarna bedachten we dat we eigenlijk een foto hadden willen maken…

Wel kregen we bij de koffie SUPER-DE-LUXE koekjes: madeleines, truffels, macarons… Alsof we nog niet genoeg lekkers op hadden 🙂

Wat extra info

Als je bij BLOOM wilt eten zou ik wel reserveren: het is vaak druk!! Dat is alleen maar een goed teken, toch? Zo’n bummer als je je net verheugd hebt op een delicious etentje en dan blijkt er geen plek te zijn….. BLOOM is trouwens op maandag en dinsdag gesloten!!

BLOOM Kitchen Bar
Achteromstraat 6
1381 AV Weesp
Tel. 0294 779 892
info@bloomkitchenbar.nl

Wat heb jij op Valentijnsdag gedaan? Ook zo heerlijk, romantisch dinertje gehad als ik? Ik ben benieuwd♥

Liefs! Nora

1 antwoord
 1. Paul Smit
  Paul Smit zegt:

  In het monumentale pand waar jij heerlijk gegeten hebt zat heel vroeger de Tapperij 1978- 2000. Destijds het meest exclusieve restaurant van Weesp. Het restaurant liep door tot waar nu een kroeg zit. Boven was een feestzaal. De Tapperij werd bestierd door Gerard Sluijp. Zijn zuster (of was het zijn vrouw) deed de bediening en zijn broer was de kok.

  Er staat me vaag bij dat de familie Sluijp onderling ruzie kreeg waarna de zaak werd opgeheven. Tegenwoordig heeft Gerard een wijnhandel in Diemen (Bien-Ici)

  Na Gerard heeft er nog een Ierse pub in gezeten en daarna een Spaans tapas restaurant. Nu dus Bloom. Opmerkelijk dat Bloom zo goed loopt omdat men in Weesp niet zo snel een restaurant van dit hoge niveau verwacht.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.