Romanian deadlifts

Haaaaa hallo!! Als ik dit schrijf is het zaterdagochtend. De ochtend na vrijdagavond #joh Maar wel Sluis & Bruggenfeest-vrijdagavond: Het was laat en gezellig…
Ik zou gráág vertellen dat ik vanochtend vol energie ben opgestaan en allemaal zaterdag-dingen heb gedaan (zoals boodschappen, huis poetsen en auto wassen: dat doen mensen toch op zaterdag?!).  Maar zo werkt het dus niet na 80 wijntjes.

Nee. Ik lig intens suf met m’n laptop op de bank en heb net per ongeluk de site van de Logopediepraktijk geëlimineerd. Oeps. (ik hoef dus ook geen uitgaande link te plaatsen bij het woord ‘logopediepraktijk’, want de site doet het toch niet…)
Uitleg: ik wilde wat aanpassingen doen en was al een tijdje niet ingelogd. Er waren wat updates voor plugins: dus ik klikte op ‘bijwerken’. En toen: WEG SITE. Lichte paniek hier. Gelukkig heb ik een hulplijn voor deze site: Stef.
Helaas kon Stef de webhost niet bereiken, want die werken niet in het weekend (de vraag die mij bezighoudt: hoezo niet?!). Dus maandag hopelijk weer een werkende site. Al mijn hoop is op Stef gevestigd.
Ik hoop dat mijn collega’s dit niet lezen.

Mijn zaterdag wordt hopelijk nog beter.
Gelukkig was afgelopen week wel leuk 🙂 Ik ging 4 keer naar Crossfit, pakte zelfs m’n racefiets voor een mooi rondje, werkte veel (praktijk/ Save-Me/ voor mezelf) en ik ging naar de kapper. Sjonge, je bent nu vast benieuwd 🙂

Maandag ♥ 21 augustus

Een niet zo boeiende dag. Ik had ’s ochtends een behandeling (logopedie) bij iemand thuis. M’n cliënt had een puppy, dus die heb ik uitgebreid platgeknuffeld en meteen een fotosessie van gemaakt. #moestjenietwerken?!

lief puppy Phoebe

Arme puppy Phoebe moet een intense hekel aan me hebben gekregen…

’s Avonds pakte ik een lesje Crossfit mee (met nog spierpijn van de hero-WOD van zondag) en daarna vond ik dat ik een avondje bankhangen-en-tv-koekeloeren verdiend had.
En omdat ik zo van honden-knuffelen hou, offerde Monster zich op en kwam hij lekker bij me zitten♥

neergeploft op de bank en lekker knuffelen met Monster

Neergeploft op de bank. Met Monster.

Dinsdag ♥ 22 augustus

Ik werkte overdag op de praktijk. Omdat het hier nog zomervakantie is, is het niet zo druk op de Logopediepraktijk. Ik heb deze week al m’n cliënten op dinsdag en woensdagochtend gepland: FIJN.
Ik sjeesde om 16.00u, na m’n werk op de praktijk, door naar Save-Me, want daar had ik om 16.15u een meeting.

Na al dit harde werken (?) heb ik thuis m’n fiets-pekske uit de kast getrokken (okee, niet uit de kast maar uit de enorme wasberg die nog opgevouwen moet worden. Sorry Jur.) en heb ik een rondje Ronde Hoep gefietst. Hopla.

fietsen in de zon is best wel fijn.

Fietsen in de zon is best wel fijn.

Woensdag ♥ 23 augustus

Ik begon de dag op de praktijk.
’s Middags had ik een enorme werk-vibe: ik vinkte m’n hele (logopediepraktijk-) to-do-list af!! Yes.

zweterige crossfit selfie

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat ik ’s avonds weer even in de Crossfit-box te vinden was. Zolang Jur nog in China is, zijn de avonden toch saai: kan ik beter even lekker trainen!!

Donderdag ♥ 24 augustus

Ik stond om 9.00u bij de kapper in de hoop dat ik er ook weer snel weg zou zijn. Die illusie armer ging ik om 12.30u weer weg bij de kapper: asblond haar komt niet aanwaaien zeg maar. Maar ik ben blij met het resultaat!

Omdat ik om 16.30u een meeting had in Amsterdam en omdat de zon scheen, stapte ik na de lunch in de trein naar Amsterdam. Ik wilde nog even fijn een terrasje meepakken voordat m’n vergadering begon! Uiteraard mét laptop, zodat ik weer even dat digitale-nomade-gevoel kon krijgen 🙂

even naar Amsterdam voor een meeting

Hoi Amsterdam!

De zon schijnt! Dus hup het terras op!

De zon schijnt! Dus hup het terras op.

Toen ik weer thuis kwam had ik de keuze: meteen op de bank ploffen, of eerst Crossfitten en dan op de bank ploffen.
Ik koos het laatste.
De WOD van donderdag was heavy shit met een kettlebell:

♦ Crossfit-taal ALERT ♦

10 rounds for time:
24 suit-case deadlifts
18 Hang Power Cleans
12 push Presses

10 rondes dus… En ik deed ‘m RX (!!!) met een kettlebell van 16kg. (RX = dat je een workout uitvoert zoals deze beschreven is, dus met precies het aantal gewicht en herhalingen dat voorgeschreven staat. Het tegenovergestelde hiervan is een Scaled WOD: de workout schalen op je eigen niveau.)

double DT met 16kg bij Crossfit

Deze unit heeft het me flink zwaar gemaakt…

Vrijdag ♥ 25 augustus

Een lekker rustig ochtendje: ik deed boodschappen, kocht cadeautjes voor Jurs vader (die viert zondag z’n verjaardag) en werkte wat in de zon.
Het jaarlijkse Sluis&Bruggenfeest is (gister) weer begonnen in Weesp: vandaag was er braderie. En ik hou best van braderietjes. Dus ’s middags liep ik even een rondje én scoorde ik meteen een jurkje.

Aan het einde van de middag ging ik naar….. tromgeroffel…. Crossfit!! (ik vind het gewoon leuk ja.)
Met super stijve hamstrings van m’n kettlebell-WOD van gister vielen de Romanian deadlifts niet mee:

Romanian deadlifts

Romanian deadlifts (op 65% van 1RM, maar ik wist m’n 1RM niet…)

mijn 65kg valt redelijk in het niet bij de 130kg van het beest op de voorgrond...

mijn 65kg valt redelijk in het niet bij de 130kg van het beest op de voorgrond…

’s Avonds was het natuurlijk groot feest in Weesp: want Sluis & Bruggenfeest.
Dus hup: dansschoentjes aan (? gewoon sneakers) en de stad in (twee straten verder.)

Toeters tijdens S&B

Het feest bij Toeters. Van een afstandje.

Zaterdag ♥ 26 augustus

Het werd vrijdag wat later dan gepland. Toen de band om 00.00u stopte met spelen, kletste ik nog gezellig door. En om 2.30u tikte ik m’n bed aan…. Oei, dat voel ik. Ik ben ook geen 32 meer….

Ik had vrienden Ruud en Anita beloofd om te helpen met het sjouwen van hun koffers naar het station: ze gaan namelijk op vakantie. Dus om 8.00u belde ik een beetje slaperig (zonder make-up en in m’n huispak) bij ze aan.
Ze waren we heel blij met m’n hulp♥

Onderweg kwam ik buurvrouw Caroline tegen op de vrijmarkt. Ik nam even de zaken waar terwijl zij een rekje voor de kleding ging halen. En ik had niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar: op een vrijmarkt staan is best leuk!! Veel gezelligheid en praatjes overal. Ook niet onbelangrijk: de zon scheen!!
Ik weet niet of ik het ook leuk had gevonden als ik om 7.00u ’s ochtends daar al zou moeten staan (tot 12.00u ’s middags….)

op de vrijmarkt

Ik deed de ‘waar’ even aan. Dat is goed voor de verkoop.

Inmiddels is het zondagochtend.

Jongens wat een weekend. Sluis & Bruggenfeest is boorbij, de rust is wedergekeerd…
Gistermiddag heb ik net als de rest van Weesp (druk!!!) staan meeblèren bij Glennis Grace en Anita Meijer. (check m’n Instastories maar en volg me meteen op Instagram!).
Met een wijntje in de hand ik heb ook genoten van het vuurwerk en zelfs nog een dansje gewaagd bij de fantastische band bij Toeters #nopicturesplease

scroppino bij Sluis en Bruggenfeest

Een van de hoogtepuntjes vond ik toch wel deze verrukkelijke scroppino van La Base

Lichtelijk brak ben ik nu snel een bakje kwark aan het wegwerken, want ik ga straks JUICHEN bij de Kindertriatlon!
Jur sponsort met Save-Me de kindertriatlon, maar omdat hij nog in China zit en er dus niet bij kan zijn, neem ik de taak van juich-team op me 🙂 En Jurs dochter Puck komt me helpen, dus die haal ik straks op van het station.

Vanmiddag rij ik dan met Puck door naar Jurs ouders: voor de verjaardag van Jurs vader.
En als dat allemaal voorbij is, duik ik vanavond in m’n bed en slaap ik als een roos. En daar heb ik NU AL zin in 😉

Hoe was jouw weekend? Was je ook bij Sluis & Bruggenfeest?

Liefs! Nora

2 antwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Volgend jaar weer, deal! En dan ben ik (wel) de eerste die je feliciteert (alleen als je jarig bent uiteraard)
   Gelukkig leest Jur m’n blog nooit, dus dit blijft onder ons, hahaha?

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.