WeesperNieuws column Nora

Niet omdat het moet, maar omdat het mag!

Ik heb het over stemmen, want natuurlijk ga ik stemmen! Jij ook neem ik aan.

Toen ik net achttien was viel ik met m’n neus in de boter: Tweede Kamerverkiezingen! Mooier kan het niet, dacht ik als achttienjarige. Nu zal ik dit land eens laten weten waar ik voor sta!! Maar, zodra ik de stemlijst bekeek, besefte ik dat ik geen idee had op welke partij, laat staan op welke politicus ik zou moeten stemmen. Ik was een zwevende kiezer. En dat ben ik nog steeds.

Vorige week besloot ik externe hulp in te schakelen, om wat aan mijn besluiteloosheid te doen. Ik had gelezen over de Verkiezingswinkel in de Slijkstraat: perfect!! Daar zou ik mijn antwoorden vinden!

Toen ik de Verkiezingswinkel binnenstapte, werd ik door 4 paar ogen hoopvol aangestaard. Ik zei: ‘Hoi, ik ben Nora en ik ben een zwevende kiezer.’ Dit was het startsein voor de aanwezige enthousiastelingen om mij warm te verwelkomen, m’n jas aan te nemen en me koffie en koekjes aan te bieden.

Iedereen ging voor me in de weer! De lieve dame van GroenLinks pakte haar iPad erbij om iets voor me op de zoeken, de jonge, maar gedreven vrouw van de VVD stelde me inhoudelijke vragen over mijn politieke voorkeuren en de rustige man van de VVD zocht folders voor me. Ook aanwezig: een zeer bevlogen PVV-er. Hij kwam met het idee om mij een ‘filosofische stemwijzer’ te laten doen. Ach, waarom niet? Ik had al wel wat stemwijzers gedaan, maar de ’filosofische’ variant kende ik nog niet.

Terwijl er op de achtergrond politiek werd gediscussieerd in de Verkiezingswinkel, verdiepte ik me in de ietwat vage en zweverige stellingen van deze diepzinnige stemwijzer. Na vijf minuten keuzes maken drukte ik op ‘resultaat’. En tot mijn grote verbazing kreeg ik stemadvies van Boeddha himself…. Geen grap. Mijn filosofische voorkeuren komen volgens Boeddha het meest overeen met die van de Partij van de Dieren.
Ok. Totale verwarring. Want de PvdD stond nog niet op mijn twijfel-lijstje. Maar ja, als Boeddha het zegt…. Die kan ik moeilijk tegenspreken.

En zo werd ik van ‘zwevende kiezer’ een ‘zweverige kiezer’…..

Deze column is gepubliceerd in het Weespernieuws op 15-3-2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.