, , ,

Wat elke hardloper moet weten over Weesp

vechtloop weesp 2015 op 's Gravelandseweg

Hardlopen in Weesp is weergaloos

Het was je misschien al opgevallen: ik woon in Weesp en ik ben gek op Weesp.
Als je er ook woont, dan snap je me. Geen twijfel.
Als je er nog nooit geweest ben, of zelfs nog nooit van Weesp gehoord hebt: OMG. Doe er iets aan. KOM LANGS!! Is leuk.

Maar deze prachtige stad aan de Vecht is ook werkelijk een paradijs voor elke hardloper. Maar echt!! Ik ben ook eigenlijk pas fanatiek gaan hardlopen toen ik hier in de Weesper-grachtengordel (‘Herengracht’ klinkt als grachtengordel toch?!) kwam wonen. Uiteraard werd mijn hardloop-drift getriggerd door de omgeving.
Weesp is een hardloop-walhalla♥ En jij wilt natuurlijk weten waarom.

Daarom vertel ik je vandaag, gratis en voor niets, alles wat je als hardloper over Weesp moet weten!!!

#DOcember blog miles and more weesp marathon interval december hardlopen weesp

Als eerste: de mooie omgeving!!

Tja, what can I say? Wonderschoon-Weesp is een zeer geschikte uitvalsbasis voor prachtige loopjes: Je kunt uiteraard de fijne Vecht volgen: genoeg om onderweg naar te kijken. En geloof me: de Vecht verveelt NOOIT!
Of je rent naar/ in / om het Naardermeer: awesome!! Je kunt ook via het Gein naar Abcoude lopen (en weer terug). Maar Diemerbos, Gaasperplas en Franse Kamp liggen ook in de buurt. En dit is nog maar een fractie van alle mooie rondjes die je kunt lopen. Plenty keuze!!

Ik vond deze site (van de TTW, zie verderop in deze blogpost) over mooie looproutes in Weesp en omgeving: goede inspiratie! En er staan afstanden bij: handig hoor.

Natuurlijk: de Vechtloop

Elk jaar, meestal begin juli, maar in 2017 vindt het plaats op 25 juni,is er: de Vechtloop! Een ontzettend knus loopje, vanuit manege Blijenberg, langs de Vecht (en ook stukjes door de stad. Zelfs door de Middenstraat!! = leukste straat van Weesp).
Heel hardlopend Weesp rukt uit om hier aan mee te doen. En terecht. Aanradertje hoor. Ook voor niet-Weespers.

vechtloop weesp 2015 op 's Gravelandseweg

Vechtloop 2015 | Foto: Andrea de Graaf – Smit

En over leuke loopjes gesproken: ook de Geinloop is een vermelding waard. Weliswaar is de Geinloop niet IN Weesp, maar wel VLAKBIJ Weesp. Dit loopje is dit jaar (2017) op zondag 7 mei. Ik ga! Jij ook?

Trainen bij AnSa in CoSa

Huh wat?! AnSa in CoSa staat voor ‘anima sana in corpore sano’ (waar ook ASICS trouwens een acroniem van is) en dit betekent: een gezonde geest in een gezond lichaam.
AnSa in CoSa is eigenlijk (in mijn ogen): Jim Hagenstein. Hij traint triatleten en hardlopers, voornamelijk uit Weesp. Dus als je een geschikte (echt zéér geschikte) trainer zoekt: contact Jim!! Hij heeft bergen ervaring en legt plezierig uit. Ik train ontzettend fijn bij hem. En hij maakt trouwens ook trainingsschema’s op verzoek 🙂 handig als je bijvoorbeeld naar een doel toe wilt trainen.

TTW (en de TTW-nieuwsflits!) en nog meer hardlooptraining

En als ik het dan toch over hardlooptrainingen heb, dan mag ik de TTW niet overslaan.
TTW = Trim en Trainingsgroep Weesp.

Okee eerlijk: ik train er niet en heb dit ook nog nooit gedaan. Maar ik hoor goede verhalen!! En die neem ik dan maar aan.
Wat ik wel elke week in m’n mailbox krijg is de TTW-nieuwsflits. Die wordt ergens maandagavond laat (lees: diep in de nacht) verstuurd 😉 Dus dinsdagochtend, first thing in the morning: nieuwsflits van TTW lezen! Waarom? Elke week staat daar een lijstje in met uitslagen van loopjes van het afgelopen weekend. en dan natuurlijk alleen de Weespers. Heel leuk om te kijken hoe iedereen gepresteerd heeft! Of als ik zelf ergens aan mee heb gedaan: hoe mijn positie was t.o.v. andere Weespers 😉

Je kunt, zo heb ik gehoord, ook heel fijn trainen bij Jeanette Gompelman! Ook dit heb ik van horen zeggen: niet zelf geprobeerd 🙁 Tijd om dit een keer te doen!! Ik heb Jeanette namelijk een paar keer gesproken (en toen hadden we allebei een wijntje in onze hand 🙂 ) en dat was leuk. Dan zal hardlopen met haar vast ook leuk zijn! #todo

Sport winkels

Waar koop je je hardlooppekske + schoenen als je in Weesp woont? → Bijvoet!

Maar voor je sportvoeding (gelletjes, reepjes, drankjes etc) kun je het beste naar Hand-Made (ook voor ALLES wat met je fiets te maken heeft moet je hier zijn, maar deze blogpost gaat over hardlopen). Bij deze racefiets-specialist aan het Binnenveer verkopen ze o.a. de gelletjes van Etixx (ga ik erg lekker op).

Weesp ademt (duur-)sport

Zoveel hardlopers in Weesp, maar minstens net zoveel wielrenners! En dan alle triatleten…. Ongelooflijk!
In dit stadje word je bijna vanzelf sportief: er zijn genoeg manieren om aangestoken te worden 🙂

Heb jij al wel eens gerend in (de buurt van) Weesp? En?? 
Jep, alles wat ons hardloop-hartje begeert♥

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.