Haaa hoi!! Je bent er weer, leuk 🙂
Het is inmiddels maandag, dus dat betekent: hoog tijd voor mijn dagboekje van afgelopen week!
Ik had me het weekje wel hoor: een deel van m’n computer crashte (je denkt nu: HOE kan ‘een deel van je computer’ crashen?! Echt, het gebeurde. Lees maar verder.) en iedereen die wel eens een computercrash heeft meegemaakt weet dat dit een synoniem voor STRESS is… En toen moesten we ook nog met Monster naar de dierenarts
Gelukkig deed ik deze week ook leuke dingen hoor! Ik sprong een avondje op een trampoline, ik brainstormde over een feestje in de kerk en ik had een gourmet-avondje met m’n schoonouders 🙂
Klaar voor? Komt ‘ie!

Maandag ♥ 27 november

Ik werkte vandaag thuis. Er moest van alles gebeuren voor een vacature die ik geschreven had, ik had nogal een grote to-do-list voor de praktijk (ik maakte 4! verslagen) en ik had ook nog 2 aan-huis-behandelingen. Ik was er druk mee.
(Trouwens: de vacature die ik schreef stond deze week in het WeesperNieuws, heb je ‘m gezien?)

Om ook nog wat beweging te krijgen, ging ik even hardlopen. Soms gaat het rennen HEERLIJK, maar vandaag ging het niet vanzelf…

hardloopselfie in de schemering

Sexy fluorescerend hesje aan tijdens het rennen.

Dinsdag ♥ 28 november

Een dag op de praktijk. Ik ging tussendoor nog even op verjaardagsvisite bij een oud-client in het verpleeghuis: deze jarige dame (midden in de 80) zat in haar mooiste, nieuwe kleren te stralen! Echt heel knus.

Na werk ging ik door naar CrossFit, daar deed ik 300 kettlebell swings en 110 burpee boxjump overs. Volgens mij deed ik er bijna 40 minuten over. #zwaar

Ik at even snel thuis, en fietste weer door naar m’n volgende afspraak. Met een klein clubje (vrouwen), en op initiatief van predikant Marije Hage, willen we een ‘kerkdienst voor iedereen’ organiseren.

Feestje in de kerk.

Voor iedereen dus. Ook voor mij (als ongelovige die geen idee heeft wat een kerkdienst inhoudt.) Er zijn hele leuke plannen! Denk aan: goede muziek, goede verhalen, fijn samenzijn etc. Ik hou je op de hoogte.

Brainstorm 'feestje in de kerk'

Brainstormen over een ‘kerkdienst’: dingen die je niet elke dag doet.

Woensdag ♥ 29 november

Vandaag begon de computer ellende.
Eerst wat achtergrondinfo: Ik werk op een MacBook Air. Voor de niet-Apple mensen: je weet niet wat je mist! Een Mac is fan-tas-tisch, ik wil nooit meer anders.
Maar mijn softwarepakket voor de logopediepraktijk (EPD, afsprakenbeheer, declareren en boekhouden. ALLES dus.) draait alleen op Windows. Ik herhaal: draait alleen op Windows.
Ik word dus gedwongen om alsnog met Windows te werken, terwijl ik juist zo blij was dat ik daar van af was toen ik eenmaal een Mac had. Ik heb op mijn Mac via Parallels een Windows omgeving gecreëerd, en daarin draait dus mijn praktijksoftware.

En vandaag crashte Windows. #huilen
Toen bleek dat ik een maand geleden voor het laatst een backup had gemaakt. #nogmeerhuilen
Vervolgens zat ik de hele avond met m’n zwager Koen (computerdHELD en redder-in-nood) aan de telefoon, zodat hij via Teamviewer de schade kon beperken. Ik ben hem eeuwig dankbaar.
Resultaat: Windows draait weer, maar ik ben ALLES wat ik heb gedaan vanaf 27 oktober kwijt… Dus verslagen, patiëntendossiers, administratie ALLES. Uuuuuuren werk… En dat moet ik allemaal opnieuw doen. #weerhuilen

Moraal van dit verhaal: MAAK BACKUPS!! Dagelijks.
Ik heb m’n lesje geleerd…

PS. Ik ging tussen alle computer stress door nog wel even naar CrossFit. Want: leuk. En een goede afleiding.

echte pepernoten recept

Vandaag postte ik dit recept voor échte pepernoten. Dus die rechthoekige, taaie brokken. Klik op de foto voor het recept.

Donderdag ♥ 30 november

Om 8.00u ’s ochtends had ik afgesproken om een leuk projectje op te zetten voor de Vechtloop.
Samen met Jakko fietste ik naar de bunker aan het einde van de ’s Gravelandseweg voor een fotoshoot. Onderweg redden we nog een gezinnetje dat met de auto vastzat in de modder. Zoals Jur later zei: ‘Komen al die uren CrossFit toch nog van pas.’

leuk projectje in samenwerking met de Vechtloop

Doel van deze vroege afspraak: een mooi plekje langs de Vecht vastleggen tijdens zonsopgang.
Ik denk dat het gelukt is, maar ik heb de foto’s nog niet teruggezien. Wordt vervolgd.

 

Einde van de ochtend moesten we met Monster naar de dierenarts. Monster was al een aantal dagen lusteloos: hij wilde alleen maar in de mand liggen. Als we uit gingen, dan sjokte hij er een beetje achteraan en na 10 meter draaide ‘ie zich om, om weer naar huis te gaan.
Daarbij kwam ook nog dat Monster heel zwaar (en piepend) ademde. Best zielig.
Wat onderzoeken, bloedprikken en €150 later, bleek dat Monster een luchtweginfectie had… Hij heeft antibiotica gekregen.

met Monster bij de dierenarts

Monster wil niet eens LANGS de dierenkliniek lopen, laat staan dat ie zomaar naar binnen gaat… Die grote dramaqueen zat te trillen als een rietje en probeerde alle ontsnappingsmogelijkheden uit (inclusief kamikaze d.m.v. head-first van de behandeltafel te duiken)

 

♦ Nu (maandag) gaat het alweer wat beter met Monster: de medicijnen lijken te werken. Monster heeft iets meer eetlust en energie. Hij ademt trouwens nog wel als Darth Vader…♦

Nadat ik de rest van de ochtend en middag besteedde aan wegwerken van de ellende die m’n computercrsh had veroorzaakt, vertrok ik einde van de middag naar Amsterdam.
Ik was, samen met nog wat andere meiden, door Annemerel uitgenodigd om trampoline te springen in de Triumph winkel in de Kalverstraat. Raar verhaal tot zover.
Triumph (= lingeriemerk) heeft een nieuwe sport bh. En om te checken of de beloofde ‘bounce-control’ werkt, mochten we dit dus uitproberen op een trampoline. We kregen zelfs een hele trampoline-spring-les!! Vet leuk! En best een pittige workout.

trampolinespringen in de kalverstraat

hoi.

Nu ben ik niet perse de meest geschikte persoon om bh’s uit te testen. Confession: doe mij een Hema topje van een tientje en ik ben blij. Er valt niks te ‘bouncen’ bij mij, zal ik maar zeggen…. #teamnoboobs  (→ dit stuk schreef ik  2 jaar geleden. Ik lees het nu met een ongemakkelijke glimlach terug. Note to self: niet alles hoeft op het internet. Maar het geldt nog steeds, dat wel.)
Nog even over de trampoline: dat was tof!

Met Annemerel dus.

Met Annemerel dus.

Vrijdag ♥ 1 december

Een dag waarop ik nog meer scherven bijeen probeerde te vegen van m’n computercrash. Boeeeee, klaar mee.

Verder werkte ik op de praktijk, dronk ik wijntjes met Jur bij de Walrus om vervolgens samen de rest van de avond te bankhangen. Weekend!

Zaterdag ♥ 2 december

Ik begon m’n zaterdag in de CrossFitbox. (Ik gebruik dit moment om even te pronken met m’n nieuwe backsquat 2RM: 80kg 🙂 )

De zaterdag is uitermate geschikt om:
– het huis te poetsen
– boodschappen te doen
– te chillen

Dus dat deden we. Ook in die volgorde. (Kleine tip: wil je naar de Lidl op zaterdag? Doe maar niet. Wij deden dit per ongeluk wel.)

Om 16.00u stonden Jurs ouders en mijn schoonouders (even wachten…. ja je hebt ‘m 😉 ) op de stoep. En 5 minuten later Jurs dochter Puck ook. We gingen Sinterklaas-gourmetten!
We hadden allemaal een cadeautje voor Puck gekocht: als verrassing (we zouden geen Sinterklaas vieren dit jaar, maar cadeaus zijn altijd leuk), dus er hing toch een ‘heerlijk-avondje’-sfeertje.

[tussen alle stokbroodjes met kruidenboter, aangebakken vleesjes, pannetjes met omeletjes en zelfgemaakte satesaus door, ben ik helemaal vergeten foto’s te maken.]

Zondag ♥ 3 december

Uitslapen ja!!
’s Middags heb ik wat gerommeld op de computer (lees: ik ben nog steeds bezig om bij te werken na m’n computercrash) en ik rende nog 11km samen met Jur. Echt een zondag, zoals een zondag bedoeld is.

mooie lucht maar een computercrash in m'n achterhoofd

Zie de maan schijnt door de bomen?

En inmiddels is het maandag en heb ik er weer een hele dag opzitten, waar ik je volgende week over ga vertellen natuurlijk.
Komende week ga ik o.a. hardlopen in het donker tijdens RUNspiration Arnhem Night Edition en ga ik ook WOD4 doen van The Nationals (denk ik).

Zie ik je snel weer? 

Liefs! Nora

2 antwoorden
 1. Paul Smit
  Paul Smit zegt:

  Feestje in de kerk. In 2015 besloot ik een voor mijn gezondheid heftig jaar, af te sluiten met een bezoek aan de kerstnachtdienst. Marije Hage was de predikant. Ik ben Hervormd opgevoed maar kwam nooit meer in de kerk tot die bewuste kerstnachtdienst 2015. De preek van Marije Hage was een openbaring. Ze weet zowel jong als oud te boeien en schroomt niet om daartoe moderne communicatiemiddelen (beeldschermen, foto’s en video) in te zetten. Na afloop van dienst heb ik haar persoonlijk gecomplimenteerd. Marije is een dominee 2.0. Ze zit boordevol goede ideeën. Ik ben benieuwd wat er uit jullie samenwerking rolt. Houd me op de hoogte.

  Computerproblemen… Vanaf het moment dat ik in 1987 voor mezelf begon te werken heb ik altijd 2 computers gehad. Windows is tot Windows XP nooit optimaal betrouwbaar geweest. Een schaduwcomputer is helaas min of meer noodzaak. Tja, ook ik vergeet nog weleens een back-up van belangrijke bestanden te maken. Dank dat je me daaraan herinnerd.

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Hai Paul! Ja Marije is echt inspirerend! Een fijn persoon. Er zijn meer mensen bij de kerkdienst (feestje in de kerk) betrokken: het wordt interessant denk ik! Ik hou je op de hoogte 🙂 (waarschijnlijk is het pas in juni 2018)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.