zalm en pompoen

GOEDENAVOND. Joehoe, wat hou ik er van dat het ’s avonds langer licht is. De foto’s worden ook een beetje fatsoenlijker! 

 Nu moet ik wel zeggen dat ik vanavond echt een extreem fotogeniek maaltje at. Nou nou, niet alleen een mooi maaltje maar ook onwijs lekker! Echt verrukkelijk vond ik ‘t. En verrassend vullend, dat ook.  

zalm en pompoen

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 2 warmgerookte zalmsteaks (van AH)
  • sla (naar keuze, ik kies graag rucola-slamelange)
  • alfalfa
  • ½ limoen
  • 70 gram pasta
  • 1 flespompoen
  • handje pompoenpitten
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels chilisaus

voor de dressing:

  • mayonaise
  • dille
  • ½ limoen
  • zout en peper

Aan de slag!

  • Verwarm je oven voor op 200°C
  • Snij de pompoen in parten (de schil mag er aan blijven!) en rooster ze ongeveer 30-40 minuten in de oven. Je kan ze eventueel nog even inkwasten met wat olie, ik heb dat niet gedaan (want teveel werk)
  • kook de pasta gaar (kijk even op de verpakking hoe lang precies)
  • Zet de laatste 6 minuten de zalmsteaks ook in de oven.
  • Voor de pompoen-dressing: mix de kwark met de chilisaus.
  • Voor de sla-pasta-dressing: mix de mayo, dille, limoensap (van een halve limoen) en wat zout en peper (alles naar smaak!).
  • Leg de sla op je bord, en doe er wat pasta over.
  • Doe er wat dille-mayo over en mix een beetje door elkaar
  • Leg daarbovenop wat alfalfa.
  • Leg er een zalmsteak bovenop, doe daarop nog wat dressing en een limoenpartje!
  • Leg de geroosterde pompoenpartjes op een schaal en druppel de chili-kwark eroverheen. Daarover nog wat pompoenpitjes (die je eerst even kunt opbakken in een hete koekepan zonder olie)
  • Is het geen plaatje?? Smullen maar!!

 Niet eens zo moeilijk he? En zoals ik al zei: verrukkelijk!!! Heb jij vanavond net zo lekker gegeten als ik? Wat stond er op het menu?   Liefs! Nora

Omarm die stalker in je en volg me!
Bijvoorbeeld op INSTAGRAM, of FACEBOOK. De 1000 volgers op Instagram heb ik gehaald! #goals. Maar ik bungel nog een beetje op het randje, dus volg me! Vind ik leuk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.