vieze koffie bij Cunera heuvelrug toertocht

Tour over de Heuvelrug – DTC

Goedenavond! Ik heb vandaag toch zo’n leuke dag gehad! Na een paar weken verplichte rust (…) had ik vandaag besloten dat ik wel weer even mocht fietsen. En wat wil het toeval: DTC organiseerde vandaag ‘Tour over de Heuvelrug’! Mooi!

We besloten om geen halve maatregelen te nemen en schreven ons vanochtend in voor de 110km. Toegegeven: ik was wat zenuwachtig. Want aangezien ik me de afgelopen weken verdomd koest had gehouden, twijfelde ik of ik nog wel de goede benen en conditie had om dit varkentje te wassen.

Het leuke van DTC (Driebergse TourClub, maar dat wisten jullie vast wel) is dat er allemaal lieve oude mannetjes (die vast ooit geweldige wielrenners waren) achter een tafeltje zitten om je in te schrijven. Let wel op dat je niet teveel wisselgeld terug krijgt, zo lullig als DTC na elke georganiseerde tocht geld moet bijleggen. Ik heb het in elk geval netjes teruggegeven.

Eenmaal op de fiets bleek het behoorlijk koud te zijn… Gelukkig had ik een thermo-shirt aan getrokken, na uitgebreid alle pro’s en con’s van AL m’n wielerkleding voor de spiegel te hebben afgewogen vanochtend.

 

Na prachtige weggetjes door bossen en langs weilanden (vakantiegevoel!!!) kwamen we na 50km aan bij de eerste stempelpost: restaurant Cunera in Rhenen. Dat kwam goed uit, want ik was heel erg toe aan koffie met lekkere appeltaart! Achter de stempelpost zat uiteraard weer een zoet oud mannetje van DTC. Helden die vrijwilligers.
Neergestreken in de zon (vet heerlijk) bleek de koffie een laffe bak te zijn en de appeltaart uit de vriezer te komen… Bummer. Maar ach, gezien de noeste arbeid reeds geleverd (oud-Hollandsch?) ging de lauwe sloot en kleffe taart er nog best in 😉

cunera rhenen

Op het terras bij Cunera. Fijn uitrust-moment, maar koffie+appeltaart vielen tegen…

We klommen weer op de fiets (even door die ‘zware benen’ heen komen) en haakten aan bij wat groepjes, daardoor leken de kilometers weg te schieten! Totdat we bij de Grebbeberg kwamen… Ik zag er tegenop. In m’n gedachten was dit een vreselijke BERG en zou ik dodelijk vermoeid, na uren klimmen, zwoegend de top bereiken. In werkelijkheid was het een vlak heuveltje, waar we zo voorbij waren. Easy! Ik was mezelf nog aan het verbazen over het gemak van de Grebbeberg, toen meteen de volgende klim ingezet werd. Huh? Deze kon ik me niet herinneren! (ik zit nu op de kaart te kijken, is dit Koerheuvel? Of de Roodlandberg?). Maar geen paniek, ook dit was een klein stukje klimmen, zo voorbij 😉 Uiteraard keek ik vol huivering vooruit naar de Amerongse Berg, ik wist dat die nog zou komen. Was dit dan zo’n vreselijke klim? Antwoord: nee. Zo gepiept. En wat een heerlijke afdaling!! Wiiiieehoeeeee! 56 op de teller!! (dat is snel voor mij).

Onverwachts (want niet op de kaart) kwamen we ineens bij een stempelpost! Dit keer niet met oude mannetjes, maar met jonge(re) vrouwen! Mét gevulde koeken en limonade! Nice!

De laatste kilometers waren even doorkomen. Ik was bij 100km eigenlijk al bezig met mijn biertje achteraf, dus dan zijn die laatste 10 nog best zwaar. En oja, ik moest plassen.
Aangekomen bij de rugbyclub in Driebergen (start en finish) heel blij de fiets weggezet en naar het toilet gegaan. Wat denk je? Neus verbrand. Boeeee!

Uiteraard zat er weer een stel oude mannetjes klaar om de laatste stempel te zetten 🙂
We bestelden bier en ploften neer aan een tuintafel (druk in de kantine, maar goed sfeertje!).

biertje bij DTC

De dag overpeinzend kan ik concluderen:

  • 4 weken rustig-aan-doen is niet het einde van de wereld, ik kan nog wel wat.
  • Blijkbaar maak ik klimmetjes in mijn hoofd groter dan in werkelijkheid.
  • Omgeving Driebergen-Rhenen-Wageningen is prachtig!
  • DTC heeft een top-tocht uitgezet! We zijn geen één keer verkeerd gereden (is bijzonder)
  • Veel mensen hebben zo’n beetje een zelfde dag als ik gehad: Ik denk dat er wel duizend(en) fietsers meededen? Het leek in elk geval erg druk op het parcours en bij de stempelposten: well done!

 

Wat heb jij vandaag gedaan? Iets tweede-pinksterdag-achtigs zoals woonboulevard of tuincentrum? Of ook iets sportiefs?

 

Liefs! Nora

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.