Visitekaartje Nora Schenk

Mijn bedrijf Tekstbureau Nora Schenk bestaat al sinds 2017, maar nu heb ik eindelijk ook visitekaartjes. Ik voel me zo’n businessvrouw nu. Jammer dat op dit moment de wereld stilligt door corona, want ik kan niet wachten om mijn kaartjes tijdens een leuk netwerkborreltje uit te delen.

Visitekaartje Nora Schenk

Denk je nu: ‘visitekaartjes, dat is wel heel erg één-punt-nul’? Mee eens. Tegenwoordig heeft een visitekaartje minstens een QR-code, een inventieve bingo op de achterkant, of de vorm van een dagpauwoog.

Mijn visitekaartje is gewoon rechttoe rechtaan. Je kunt het ouderwets noemen, maar met ouderwets is niks mis. Zeg gewoon oldskool of vintage en hopla: het is weer hip.

Nu even praktisch

Mijn visitekaartjes heb ik besteld bij drukwerknodig.nl, een website waar je echt van alles kunt laten drukken, zoals posters, banners en zelfs boeken en bierviltjes (en die laatste optie ga ik zeker onthouden voor als er ooit weer feestjes gegeven mogen worden, want hoe tof: je eigen bierviltje!)

Ik zag een beetje tegen het bestellen op, omdat ik dacht dat het een gedoe zou zijn om het kaartje te maken. Maar het viel uiteindelijk mee.

In InDesign maakte ik een ontwerp voor mijn visitekaartje. Dat sloeg ik op als PDF. Nu hoefde ik alleen het PDF te uploaden op drukwerknodig.nl, maar daar bleek dat ik een verkeerd formaat had gebruikt in mijn ontwerp. Klassieke beginnersfout, dus als je dit leest: check eerst het formaat dat wordt gevraagd en ga dan pas aan de slag.

In de herkansing maakte ik hetzelfde kaartje, maar dan in het juiste formaat. Mijn InDesign-kennis reikt nog niet zo ver dat ik het formaat in een paar klikken kan wijzigen. Helaas. Daarna heb ik het goede kaartje als PDF opgeslagen en geüpload op de website van drukwerknodig. Ik koos 100 stuks op 300 grams biotop papier, met een promodoosje eromheen.

Binnen twee dagen had ik de kaartjes in huis. Blij mee. Nu hopen dat de coronacrisis snel voorbijgaat, zodat ik tijdens mooie events lekker professioneel kan zwaaien met mijn visitekaartjes.

Liefs! Nora

Visitekaartje Nora Schenk
Goed verhaal.

Omarm die stalker in je en volg me!
Bijvoorbeeld op INSTAGRAM, of FACEBOOK. De 1000 volgers op Instagram heb ik gehaald! #goals. Maar ik bungel nog een beetje op het randje, dus volg me! Vind ik leuk.

Kantoor en schoolKantoor en school

Lees ook: Dromen over spekkoek in het Jappenkamp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.