Blote benen

Hebben jullie ook zo’n heerlijk zonnig weekend gehad?
Als de zon schijnt zijn er altijd nét wat meer leuke dingen om te doen: Lekker lang buiten zitten, wijntjes op een terras, fijn sporten in de zon, of zelfs het water op in een bootje!
Maar warm weer betekent ook: blote benen.

op een watervalletje onderweg

Hier was ik TOEVALLIG best bruin. Of is het een gunstige lichtinval?

Mijn benen zijn oogverblindend. WIT dus.

Het is voor mij altijd even slikken: dat moment dat ik met blote benen naar buiten ga. Niet in de minste plaats omdat mijn benen spierwit zijn. Melkflessen, in de lelijkste vorm van het woord. Ik overdrijf niet! Als je naar mijn benen kijkt doen je ogen pijn.
Ok. You got the point.
Mijn benen worden ook niet snel bruin. Nou scheelt het natuurlijk dat ze zo’n 11 maanden per jaar lekker verborgen zitten onder een lange broek, maar als ik ze dan eenmaal ‘vrij laat’ lijken ze wraak te willen nemen ofzo, door zo lang mogelijk oogverblindend wit te blijven.

Nu heb ik nog veel meer onzekerheden over m’n benen. Veel CrossFitten zorgt bij mij voor nogal ontwikkelde bovenbenen… Dit is een understatement. Ik zou ook graag lange, dunne stelten hebben, zoals, tja zoals IEDEREEN om me heen eigenlijk.
En dan heb ik ook nog blauwe plekken en rare plekken op m’n benen #mehhhh

Dus dikke, witte worstenbeentjes met blauwe plekken. Je snapt dat ik niet sta te springen om een korte broek aan te doen.

Sporten met blote benen

Je hebt van die mensen die bij elk zonnestraaltje al een korte broek aan trekken om in te hardlopen. Vooral mannen laten graag wat bloot zien.
Hetzelfde geldt in de CrossFitbox, er is een duidelijke tweedeling: sommige mensen trainen standaard in een korte broek. Anderen doen alleen een korte broek aan als de mussen van het dak vallen van de hitte.
Ik hoor bij die laatste groep. Maar het is wel een drempel die ik over moet.

Als ik ga rennen met mooi weer, dan denk ik altijd aan het ‘mogelijk verkrijgen van bruine benen’ als ik nu een korte broek aan doe. Dat helpt me dan over de streep om toch een in het kort te gaan hardlopen.

na rennen komt rollen :-) Is er leven na lopen?

Fuck it!

Wat zit ik eigenlijk te zeiken? Waarom maak ik me hier zo druk om? Er zijn veel ergere dingen in de wereld.

Ik HEB tenminste benen, om maar iets te noemen.

En weet je, witte benen worden nooit bruin als je ze nooit blootstelt aan de zon. En tuurlijk kan je onder de zonnebank gaan, maar weet je wel hoe slecht dat voor je is? #joh. En duur ook. En ik krijg allergische reacties van de zonnebank, dus voor mij beter van niet. Witte benen met rode vlekken is sowieso NO GO.

Dus hup, alle schaamte voorbij! Gewoon lekker trainen in korte broek! (Zeg ik hierbij ook tegen mezelf.)

Een kort sportbroekje

Ga op zoek naar een kort sportbroekje om in te SHINEN. Want als je het doet, dan wil je het goed doen toch?
Kijk eens bij Intersport voor mooie exemplaren!
En als je een kort broekje koopt, even hier op letten:

  • Valt het sportbroekje goed over je billen heen? Kruipt het broekje niet omhoog als je gaat hardlopen? En voor het geval je er mee wilt CrossFitten: Blijft de broek op z’n plaats zitten als je een squat maakt? Heb je geen inkijk tijdens sit-ups? Je hebt natuurlijk geen zin om na elke oefening of stap aan je broekje te moeten sjorren.
  • Koop de goede maat. Vooral bij korte strakke broekjes zie je alles. Alles ja. We’re talking about ‘liplezen‘ aka ‘cameltoe‘. Koop dus liever een maatje groter. #tip
  • Wil je niet cold-turkey van een lange broek naar een strak, kort sportbroekje? Je kunt altijd kiezen voor een wijd broekje met een binnenbroek!

Ik ben benieuwd: train jij met een kort sportbroekje? En moet je dan ook altijd een spreekwoordelijke drempel over, of is dit voor jou no problem?

Liefs! Nora

♦ Deze post heb ik geschreven in samenwerking met Intersport.nl, maar dat verandert niets aan mijn mening over blote benen en korte sportbroekjes. Ik ga natuurlijk niks posten waar ik niet achter sta. ♦

 

Oja trouwens…
Let’s keep in touch! Bijvoorbeeld op INSTAGRAM, of FACEBOOK. De 1000 volgers op Instagram zijn in zicht #goals. Leuk als ik je daar tegenkom!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] iemand die meer sportkleren dan gewone kleren heeft, mag ik mezelf best een expert noemen in sport-outfitjes. Ok, het is niet helemaal waar dat ik meer sportkleren heb. Maar ik heb in elk geval wel meer […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.