WeesperNieuws column Nora

 

Weesp is als prachtige stad aan de Vecht voor menig toerist (en inwoner!!) een feest in het voorjaar: lekker met een ijsje in de zon genieten en naar de bootjes kijken. Een feest dus, en iedereen is welkom.

Een van de vele voordelen aan Weesp, is dat het zo heerlijk centraal ligt. Of je nou met de auto vanuit Limburg komt, met de fiets vanuit de Veluwe rijdt, de trein vanuit Utrecht pakt, of met de boot vanuit Friesland vaart: vanuit alle hoeken van het land is Weesp op alle manieren goed te bereiken!

Behalve nu. Want Rijkswaterstaat heeft Weesp dit voorjaar omgetoverd tot een moeilijk begaanbaar gebied. Bijna elk weekend is het raak: Weesp is een fort. Niemand er in of er uit…

In de weekenden dat er werkzaamheden zijn op de A1 of de A9 (of allebei!!) is het een hele uitdaging om Weesp uit te komen. Zo stond ik laatst, tijdens zo’n rijkswaterstaat-crisis-weekend, in de file op de Amstellandlaan en de Hogeweyselaan, uniek!! Ik merkte dat ik zo’n weekendfile eigenlijk best ontspannend vond: ik had geen stress om op tijd op m’n werk (of waar dan ook) te moeten zijn, want: weekend!! Dus verplichte rust in de file.

Een nog grotere uitdaging wordt het als je tijdens het wegwerkzaamheden-weekend Weesp ook weer in wilt komen. Het begint al met het gepuzzel welke weg je het beste kan nemen, want het kan zomaar zijn dat precies die afrit die je moet hebben is afgesloten. En als je dan eenmaal je route hebt uitgestippeld, moet je niet gek opkijken als je wordt tegengehouden door een hardwerkende verkeersregelaar (met een vasthoudendheid waar de gemiddelde pitbull nog wat van kan leren) die het vertikt om je door te laten als je geen ‘bewonerspas’ hebt. Waargebeurd!

Die pas is als een soort toegangsbewijs tot het gaafste feest van het jaar: iedereen wil zo’n entreebewijs, maar HOE kom je er aan? Op Social Media was de ‘bewonerspas van Weesp’ al trending topic, en via malafide ticketbureaus kon je de ‘bewonerspas van Weesp’ al voor woekerprijzen aanschaffen. Niet helemaal waargebeurd.

Helaas wist niemand in Weesp zo’n pas te bemachtigen, want de pas bestond niet. Dus niemand was ‘officieel uitgenodigd’ voor het feest in Weesp. Het bleek een besloten feest te zijn.

 

Deze column is gepubliceerd in het WeesperNieuws op 10-5-2017

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.