WeesperNieuws column Nora

Ik zal maar meteen deze spreekwoordelijke open deur intrappen: een goede buur is beter dan een verre vriend. Want zo is het.

Afgelopen weekend was het Burendag. Een korte blik op de site van Burendag (een initiatief dat ooit in het leven is geroepen door het OranjeFonds en Douwe Egberts) vertelt me wat het inhoudt: ‘een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt’. Dus samen ‘iets goeds’ doen… Ter inspiratie geeft de Burendag-website mogelijke activiteiten die je kunt doen op zo’n dag: samen onkruid verwijderen of vogelhuisjes beschilderen. Ik kan niet zeggen dat ik direct warm loop bij het idee om met mijn buren vogelhuisjes te beschilderen, want die bont geverfde krengen moeten dan natuurlijk ook in de straat komen te hangen. Nee dank je.

Gelukkig woon ik in de leukste straat van Weesp (Middenstraat!) en houden de meeste van mijn buren wel van wat gezelligheid. En zo kwam het dat er bij ons op zondag (lekker recalcitrant een dag NA Burendag) een ‘buurtborrel’ was georganiseerd. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze borrel in de Kerkstraat was. Dat is het voordeel van op een hoek wonen: je hoort eigenlijk bij twee verschillende straten. De buurtborrel van de Middenstraat hadden we vorige week al gehad 😉

Buurtborrels zijn top, want in plaats van verfkwasten en vogelhuisjes stonden er gewoon flessen wijn en hapjes op tafel. Buren naar mijn hart. En tijdens zo’n buurtborrel leer je je buren toch op een hele andere manier kennen, zeker als de middag/ avond vordert en de bodem van de flessen wijn in zicht komt.

Gelukkig wist ik van de meeste buren al dat het fantastische mensen zijn, daar heb ik geen Burendag voor nodig. Maar mocht nou ooit een van mijn buren overenthousiast worden en op het idee komen om ‘gezellig samen’ vogelhuisjes te gaan beschilderen met de straat, dan vrees ik dat ik op die Burendag een vriend bezoek. Een verre vriend wel te verstaan. Want op zo’n moment is een verre vriend beter dan een goede buur…

 

Deze column is gepubliceerd in het WeesperNieuws op 27-9-2017

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.