planken MIles&More

Mijn vriendje en ik doen het thuis elke dag, ’s avonds voordat we gaan slapen.

Planken dus 😉

We gaan binnenkort op vakantie naar Zakynthos, dus we willen bikiniproof zijn, ik dan. Mijn vriendje plankt vooral, zo zegt hij zelf, om een sterkere ‘core’ te krijgen. Daar zou hij dan weer profijt van hebben tijdens hardlopen en wielrennen. Ik denk dat hij stiekem gewoon zwembroekproof wil zijn 😛

 

Plank jij al? Het lijkt zo gemakkelijk! Maar als je voor het eerst plankt, zul je merken dat het zeer intensief is en dat je waarschijnlijk zeer snel helemaal begint te trillen van inspanning.

planken Miles&More

Probeer het maar eens. Pak een matje of iets anders zachts en neem de plank-positie aan: begin in een push-up positie, maar buig hierbij je ellebogen en laat je gewicht op je onderarmen steunen in plaats van op je handen. Je lichaam zou nu van je schouders tot je enkels één rechte lijn moeten vormen. Span je buikspieren goed aan en houd je rug recht.

Voelt best lekker hè?

 

Goed nieuws: ik kan zo 7 voordelen bedenken van planken, want: ik denk dus ik plank. En ik plank dus ik denk. Okee, voordelen dus…

Komen ze:

 

  1. Je krijgt een strakker en krachtiger lichaam! Zowel je schouders, borst, rug, buik, billen, boven- en onderbenen worden aangespannen tijdens de plank oefening. Ook de spieren die normaal heel moeilijk zijn om aan te spannen worden aan het werk gezet, dit zijn de ‘diepe spieren’. En dat met 1 oefening!
  2. Je wordt flexibeler! Veel spieren worden tijdens de plank oefening opgerekt, waardoor je flexibeler wordt. Dus niks ‘zo-stijf-als-een-plank’ 🙂
  3. Je verbetert je houding! De plank oefening is uitstekend om je houding te verbeteren en op die manier ontlast je gewrichten die misschien normaal (overdag, tijdens werk of bankhangen) meer gewicht opvangen dan andere.
  4. Afwisseling! Klinkt best saai, één statische oefening… Maar de plank oefening waar ik het hier over heb is de basis oefening. Er zijn nog vele andere variaties, maar die zal ik in een volgende blog bespreken.
  5. Zonder apparaten! Voor de plank oefening heb je niks anders nodig dan een zachte ondergrond. En wat motivatie natuurlijk.
  6. Snel resultaat! Om resultaat te bereiken met de plank oefening kun je al beginnen met 30 seconden per dag. Bouw dit langzaam uit, bijvoorbeeld elke dag 5 seconden langer. En maak er een vast ritueel van op een vast tijdstip op de dag. Want we zijn nou eenmaal gewoontedieren.
  7. De plank oefening kun je altijd en overal uitvoeren! Begin rustig aan en je zult merken dat de oefening je steeds makkelijker afgaat.

 

Ik ben heel benieuwd of jij al plankt, wanneer je dat dan doet en vooral: hoe vaak? Laat het me weten in een comment!

 

Liefs!

Nora

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.