slippers strand

Op dit moment, precies NU ja, ben ik ontzettend hard aan het genieten van m’n vakantie op Zakynthos! Even een weekje zonneschijn, lekker eten en drinken en liefde!!

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet ren! Op vakantie ren ik JUIST! Want ik vind het heerlijk om door (voor mij) onbekende straatjes, dorpen en landschappen (strand!!)  te rennen! Plus, daarna smaken de vakantie snacks en drankjes een stuk beter!

Het fijnste vind ik om in de ochtend te rennen, want dan is het nog lekker koel, of in elk geval iets koeler dan de 30°C die het ’s middags wordt….

slippers strand

 

Als je deze zomer ook tijdens je vakantie wilt rennen, let dan op het volgende:

 • Ga niet hardlopen tussen 11.00u en 15.00u: dan schijnt de zon het felst en is het bloody hot… En flauwvallen van een zonnesteek op vakantie is niet tof.
 • Drink van te voren genoeg! Door de hitte zweet je meer en kan je dus uitdrogen. Je kunt ook een belt omdoen met waterflesjes erin, dit zou ik zeker doen als je langer dan een half uur gaat hardlopen!
 • Stippel van te voren je route Of doe zoals ik: zorg dat je vriendje weet hoe jullie moeten rennen 😉 Zomaar ergens naartoe rennen kan heel verkeerd uitpakken als je gruwelijk verdwaalt en ineens nog 5 km extra moet lopen naar je appartement…
 • Ren samen! Als je verdwaalt: gedeelde smart is halve smart 🙂 Of als je je niet goed voelt onderweg is je loop-mattie er in elk geval om te helpen.
 • Geniet van je run!! Je bent op vakantie! Chill!! Maakt niet uit dat het niet je snelste/ beste/ langste loopje ooit is, feit is: you di dit!!

 

Ben jij een vakantie-hardloper? Of hebben je running-shoes dan ook vakantie? En wat zijn je ervaringen?

 

Liefs! Nora

2 antwoorden
 1. Meriem
  Meriem zegt:

  Hoi Nora!

  Afgelopen zomer vanwege jouw stukje voor het eerst op vakantie hardgelopen, in Portugal. Niet verdwaald maar wel iets te laat vertrokken en dus bloody hot 😉 Heerlijke manier om de omgeving te verkennen, ook al kan ik nog niet zo ver.
  Welke hardloop-app gebruik jij?

  Groetjes Meriem

  Beantwoorden
  • Nora
   Nora zegt:

   Ha Meriem!
   Wat een leuk bericht! Rennen op vakantie is fijn ja 🙂
   Wat betreft apps: Ik gebruikte eerst altijd Runkeeper, maar deze bleek totaal niet accuraat te zijn: af en toe snapte de GPS totaal niet waar ik was… Nu gebruik ik Strava: vind ik echt een aanrader, want je kan de app zowel voor hardlopen als wielrennen gebruiken!! Superleuk, want de app vergelijkt tijden met andere gebruikers, en zo kan je dus zien of je op een bepaald stuk snel of juist langzaam was. Ook houdt de app bij of je op een bepaald stuk weg sneller was dan voorheen en of je dus een PR hebt. Je ziet je gemiddelde snelheid, het aantal hoogtemeters, je topsnelheid, je splits en ook het aantal verbrande calorieën. Handig he!!

   xx Nora

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.