mojito cocktail in bar

Wat is er nou chiller dan met deze tropische temperaturen van een vetheerlijke tropische cocktail te genieten? En dan, my ALL TIME FAVOURITE: de mojito!!

Mojito memories♥

Voordat m’n vriendinnetje U. vorig jaar naar Hongkong verhuisde, vierde ik om de paar maanden met haar en een ander vriendinnetje ‘mojito-night’: dan bouwden we zelf mojito’s (en nacho’s met guacamole, en mini-pizza-tjes en stokbroodjes met smeersels) en hadden we een te gek leuke avond. Want alles met mojito’s is leuk.

Alleen tijdens elke ‘mojito-night’ moesten we weer opnieuw bedenken hoe we ook al weer een mojito moesten maken… We hebben een keer geprobeerd om alle verhoudingen op papier te zetten, maar daar begonnen we pas mee ná 4 mojito…. Toen we het terug lazen snapten we er niks meer van #burp

 


 

Op vakantie met Jur in Vietnam, dronken we ELKE DAG mojito. In ons heerlijke appartement was het namelijk tussen 17u en 19u (?) happy hour!! Dus 2 cocktails halen, 1 betalen, jeeeeeee #gratissssss
Ze maakten daar echt zulke lekkere mojito’s, dat ik spontaan extra speeksel aanmaak bij de gedachte daar aan 🙂
FYI: Dit was trouwens ook de vakantie waar Jur me ten huwelijk vroeg♥
Terwijl de mojito op tafel stond…..

Homemade mojito *hartjes*

Goed nieuws! Ik heb een TOP mojito recept weten te bemachtigen!! Een recept dat je ook kunt gebruiken als je niet beschikt over shakers en stampers en allerlei speciale cocktail-gadgets (heb ik dus allemaal niet). Ik heb het uitgeprobeerd: mmmmmm!!

ingrediënten mojito cocktail

Wat heb je nodig? (voor 1 mojito)

  • shot-glaasje rum (ik gebruikte hier de dubbele hoeveelheid, maar dat moet je zelf maar even inschatten 😉 )
  • eetlepel rietsuiker
  • ½ limoen
  • handjevol muntblaadjes
  • veel gecrushte ijsklontjes
  • scheutje spa-rood
  • longdrink-glas
  • rietje

 

Aan de slag!

  • Doe de rietsuiker in een glas
  • Snij de limoen-helft in 4 partjes en doe deze erbij

limoen snijden en muntblaadjes

  • Wrijf de muntblaadjes kort over elkaar (zo maak je de smaak vrij) en doe deze bij de limoen.

munt blaadjes in glas

  • Doe de rum er bij.
  • Stamp met je lepel op de munt en limoen.
  • Doe het gecrushte ijs erbij: vul het glas helemaal!!
ijs crushen

Vriend crusht ijs met vijzel 😉

  • Roer nu met een lepel alles door elkaar: je moet de muntblaadjes en limoenpartjes zien ‘zweven’.
  • Top het glas af met wat spa-rood.

homemade mojito op aanrecht

  • Cheers honeys!!!

proosten met mojito (handen)

 

Het fijne en tevens gemakkelijke is trouwens dat als je je glas leeg hebt gedronken, je gewoon nog een keer wat rum en ijsklontjes in het glas kunt doen, want er zit nog genoeg smaak aan de munt en limoen. Even proeven of er nog nieuwe suiker bij moet en klaar. Awesome!!

Ik kan je vertellen dat dit echt een suuuuuuuuper heerlijk drankje is. Helemaal voor zo’n zomerse dag als vandaag natuurlijk! Maar laten we eerlijk zijn: ook als het sneeuwt en 10 graden vriest hou ik van mojito 🙂 Jij ook?

 

Liefs! Nora

 

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] warm en broeierig is buiten, heb ik niet echt zin in een zware maaltijd, jullie wel? Een salade, of iets lekkers bij de borrel (want dat is dan wel weer lekker met dit weer ? ) is vaak al goed! Bijvoorbeeld een […]

  2. […] Avonds at ik bij vrienden Henri en Ineke. Ik had zelf het briljante idee om mojito’s te maken, om zo het zomergevoel wat op te krikken. Dus bepakt met rum, spa rood, rietsuiker, limoenen en […]

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.