Als de kat van huis is…

Ik ben alleen thuis. Jur is in China. Nu al ruim 3 weken.
Nu zijn er duizenden (miljoenen?) meisjes (vrouwen! Ik ben al 30+) die hun vriend iets te vaak via FaceTime spreken, omdat hij op zakenreis is, of gewoon ver weg woont. Dus ik heb die ene keer per jaar dat mijn vriendje er even niet is eigenlijk geen recht van zeuren.Toeters en Bellen op verjaardag Jur positieve dingen als je vriend er niet is
Tuurlijk mis ik hem, maar er zijn ook wel wat positieve dingen te bedenken over het missen van je vriend (of vriendin natuurlijk!)

Je kunt allemaal dingen doen die je niet zou doen als je vriend er wél is:

Nu Jur er niet is, merk ik dat ik wat andere gewoontes ontwikkel. Uiteraard zou ik deze dingen ook kunnen doen als hij er wel is, maar dan is het tóch anders.
Dingen die ik doe als Jur er niet is:

 • Aan zijn kant van het bed slapen. Raar. Maar ik doe het.
 • Geitenkaas eten. Jur houdt niet van dingen die mekkeren. Op z’n bord. Dus van mijn culinaire uitspattingen met geitenkaas wordt hij niet blij. Nu hij er niet is, zie ik mijn kans schoon om bijna dagelijks iets met geitenkaas te kokkerellen.
 • Monster op de bank laten. Oei, dit is een dingetje. Want eigenlijk wil ik dit ook niet: Monster laat namelijk nogal veel haren achter, overal waar hij staat/ligt/zit. Maar als Monster dan zo zoet in een zonnestraaltje op de bank ligt, dan kan ik het niet altijd over m’n hart verkrijgen om hem er af te sturen. Ik hoop dat Jur dit niet leest.
 • Heel veel Crossfitten. Thuis zit ik toch maar alleen, dus kan ik net zo goed even goed zweten in de Crossfitbox. Is nog gezellig ook.
 • Plassen met de deur open. Okee, dit doe ik ook (soms!) als Jur er wel is: en dan gewoon doorkletsen 😉
 • Me laten vertroetelen door buren en vrienden. Veel mensen leven met mijn eenzaamheid mee en nodigen me uit voor knusse borreltjes en etentjes. Sommige buren brengen me zelfs eten♥ Ik laat me GRAAG vertroetelen #diva.
  Plus: bere-gezellig al die afspraakjes!

Je hoeft ook allemaal dingen NIET te doen als je vriend er niet is:

Het geeft ook best wat vrijheid, zo helemaal alleen thuis.
Dingen die ik NIET doe als Jur er niet is:

 • De was opvouwen. Daar hou ik gewoon niet van. Normaal vouwt Jur de was 😉 Als ik overmorgen op het vliegtuig stap, zorg ik heus wel dat die berg met was weg is. Maar niet eerder.
 • Opruimen. Ja, er zwerven wat boeken/folders/nagellakjes/zonnebrillen door het huis. Vind ik niet erg! Ik ruim het op wanneer ik zin heb #laterrrr
 • Meteen douchen na het sporten. En niemand die tegen me zegt: ‘vies meisje, je stinkt, ga douchen!’ (okee, dat zou Jur ook nooit zeggen). Maar ik vind het niet erg om nog uren in m’n sportkleren rond te hangen. En Monster lijkt zich er ook niet aan te storen 🙂

Je realiseert je NOG MEER hoe gelukkig je eigenlijk bent!

Okee, dit is wel een beetje een zoetsappige puntje. Maar het is echt waar.
Op het moment dat het ‘IK MIS JE’ gevoel het hardst toeslaat, realiseer ik me ook meteen hoe blij ik ben met Jur! Als ik hem niet zou missen, zou er iets mis zijn. Ik verheug me intens op het moment dat ik hem straks weer zie. En als ik hem dan spreek via FaceTime, dan maken we fijne plannen voor als we weer samen zijn. Het heeft wel iets romantisch♥

 

 

Monster uitlaten Gaasperplas Nora Jur Miles&More weekoverzicht positieve dingen van je vriend missen

PS. Ik heb makkelijk praten, want overmorgen zie ik mijn liefje weer!! Op Hongkong airport 🙂

PPS. Tijdens het schrijven van dit blog keek ik voor de 16e keer naar Notting Hill. Ook zo’n ding om te doen als je lekker alleen thuis bent. En dan wel huilen natuurlijk.

Iemand missen is best positief dus, wat vind jij?

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.