Vrouwen en wielrennen is als gin-tonic drinken in de kroeg: je ziet het steeds vaker en het wordt steeds normaler.
‘Vroeger’ scheen wielrennen echt een mannensport te zijn. Maar dat is waarschijnlijk ‘voor mijn tijd’, want ik vind wielrennen unisex. Tegenwoordig zijn er VEEL fietsvrouwen!
Het leuke aan het groter worden van de vrouwen-wielren-brigade, is dat er ook VAN ALLES wordt georganiseerd, gepland en geschreven over en voor vrouwen die wielrennen. Jeeeeee!! Daar hou ik dus van.
Ik lees sinds kort: Pedala Magazine. LOVE IT!! Ik lees het online en het tijdschrift: double pleasure 🙂
pedala magazine tijdschrift wielrennen vrouwen

Wat is Pedala eigenlijk? Dit is Pedala volgens Pedala:

Pedala is een nieuw platform voor vrouwen die fietsen en voor vrouwen die willen fietsen. Een platform dat bestaat uit een magazine, website en social media kanalen vol interviews met inspirerende mensen, mooie routes, sportieve kleding en tips over voeding, training en de beste koffietentjes waar je onderweg je pitstop kunt maken. Pedala wordt gemaakt voor vrouwen die er over nadenken om een racefiets aan te schaffen, en voor de vrouwen die tijdens wedstrijden de tegenstand naar adem laten happen En voor alle vrouwen daar tussenin. Want ze hebben een ding gemeen: de liefde voor de fiets.

Wow, een heel platform dus. Op dit site van Pedala kun je heel veel interessante en leerzame informatie lezen over materiaal, training, voeding, kleding. Maar ook over de ervaringen van fiets-chickies die aan stoere toertochten meedoen, of pittige colls beklimmen.
En eigenlijk is het tijdschrift net zo divers: in het oktober 2015 nummer (overigens pas Pedala-magazine nummer 3) kun je lezen over herfst-en-winter-proof fietskleding, over hoe eng en tegelijk stoer baanwielrennen is, over toerclubs, over mountainbiken in Schotland, over gadgets en vooral ook veel leuke weetjes en nieuwtjes.

Ik ben sowieso fan van hoofdredacteur Nynke de Jong. Ik vind haar inzichten over Boer zoekt Vrouw HI-LA-RISCH. Maar ook haar nuchtere, eerlijke, soms haast cynische kijk op vrouwen-wielrennen (met de nodige dosis zelfspot) vind ik heerlijk. Ze schrijft toegankelijk en herkenbaar en ik kan me volledig met haar identificeren, en ik denk met mij vele andere wielren-chickies. Ook de reporter-op-locatie (Ellen Brunninkhuis bijvoorbeeld) schrijft aanstekelijk: zij werkt een bucketlist af met dingen die je als fietser ooit gedaan moet hebben. Dankzij Ellen heb ik ook heel veel zin om een clinic ‘baanwielrennen’ te doen!! Wie doet er mee?

Dus ik wil Nynke de Jong een virtuele schouderklop geven: goed bezig vrouw! Ik vind je leuk!!
En ik wil iedere fiets-vrouw Pedala aanbevelen! Superleuk, interessant, vermakelijk, easy-reading, en gewoon TOF!!
Dus kijk eens op www.pedalamagazine.nl of koop gewoon een exemplaar van Pedala Magazine in de winkel (maar €5,95!!). En dan zou ik, als ik jou was, lekker op de bank kruipen (met een gin-tonic!!) en heerlijk even lekker weg-lezen in de Pedala. Because you’re worth it, *kwijl*.

Heb jij Pedala al gelezen? En, wat vond je er van?

Liefs! Nora

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.